Ga direct naar inhoud

Veilig de weg op met een volle auto

Neem jij als bestuurder wel eens een auto vol passagiers mee? Bijvoorbeeld als je rijbeurt hebt voor het voetbalteam van je dochter, je met vrienden naar de film gaat of als je met het hele gezin op vakantie bent. Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering? Hoe zit het met het verzekeren van de bestuurder en passagiers?


Tips voor rijden met een volle auto

Het kan best vaak voorkomen dat vrienden of collega’s met je meerijden. Of dat je de kids en hun vriendjes wegbrengt. Hoe doe je dit veilig? Wij geven tips om het zo veilig en comfortabel mogelijk te houden in een volle auto.

  • Neem in de auto niet meer mensen mee dan officieel toegestaan. Te veel mensen in de auto betekent dat niet iedereen zijn gordel om kan. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar ook niet toegestaan.

  • Leg jassen en tassen in de kofferbak. Deze bagage neemt anders onnodig veel ruimte in de auto in en kan het zicht belemmeren.

  • Veiligheid: let erop dat iedereen zijn of haar gordel omhoudt. Let vooral op (kleine) kinderen. Neem je kinderen mee onder de 1.35m? Check welk autostoeltje je nodig hebt.

  • Geniet van de rit met elkaar! Zing liedjes met de kinderen of zet een leuk muziekje op. Wie verzorgt de afspeellijst?

Je wilt je passagiers veilig vervoeren…

…maar stel dat je onderweg onverhoopt een ongeluk krijgt. Hoe zit het dan met de inzittenden? Vanuit je autoverzekering ben je meestal gedekt voor schade en letsel aan alle inzittenden en hun bezittingen, zeker als de tegenpartij schuld heeft. Soms kan het langer duren voordat er een schuldige wordt aangewezen en duurt het dus ook langer voordat er geld wordt uitgekeerd.

Als aanvulling op de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden kun je kiezen voor de module Schade Inzittenden. Deze aanvullende module stelt je in een vervelende situatie gerust. Want een ongeluk is al naar genoeg; zorgen over financiële zaken wil je daar liever niet bij hebben.

Voordelen module Schade Inzittenden

Bij de module Schade Inzittenden maakt het niet uit wie er schuldig is aan het ongeluk. Hierdoor wordt er bij deze aanvullende module sneller uitgekeerd. Ook als je zelf het ongeluk veroorzaakt of als het ongeluk eenzijdig is. En als er discussie is met de tegenpartij over wie schuld heeft. De voordelen van de module Schade Inzittenden op een rij:

  • Afhankelijk van de schade, krijg je tot € 1.000.000 euro uitgekeerd. Ook als je het ongeluk zelf hebt veroorzaakt.
  • Je bent gedekt bij schade als jullie in de auto zitten, in of uit de auto stappen en ook als jullie onderweg tijdelijk uit de auto zijn, bijvoorbeeld om te tanken.

  • Je bent gedekt voor beschadigingen aan spullen: alle eigendommen van alle inzittenden, inclusief bagage.

  • Je bent gedekt voor smartengeld: vergoeding voor de immateriële schade.


Met de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden ben jij zorgeloos onderweg en goed verzekerd bij schade.

Ook interessant voor jou:

Autostoeltje kopen? Hier moet je op letten

Lees alles over autostoeltjes

Apk en onderhoud; alles wat je moet weten

Je wilt dat je auto altijd voor je klaarstaat. Om ervoor te zorgen dat je auto rijdt als een zonnetje, moet je deze goed verzorgen met de verplichte apk-keuring én een onderhoudsbeurt.

Lees meer over onderhoud

Het onderhoud van je auto; wat kun je zelf doen?

Naast het gebruikelijk onderhoud is het belangrijk dat je bepaalde onderdelen van je auto zelf regelmatig naloopt en controleert. Monique legt uit wat je gemakkelijk kunt controleren aan je auto.

Bekijk de tips van Monique