Ga direct naar inhoud

NN Open Museum Week

De Nederlandse musea mogen weer open! Als trotse partner van diverse musea wil Nationale-Nederlanden dit samen met jou vieren.

Daarom organiseren wij de NN Open Museum Week van 9 t/m 15 juni 2021. Bezoek gratis één van onze zes culturele partners tijdens de NN Open Museum Week en laat je inspireren!

  • Let op! Deze actie is inmiddels gesloten.
    Deelname is niet meer mogelijk.

Mauritshuis, Den Haag

Het Mauritshuis staat internationaal bekend om de indrukwekkende 17e-eeuwse collectie uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. Tickets voor de NN Open Museum Week zijn beschikbaar op zaterdag 12 juni, zondag 13 juni en maandag 14 juni 2021.

Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Het Nederlands Fotomuseum opent met de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. De tentoonstelling toont met 99 iconische foto’s de ontwikkeling van fotografie in Nederland. Tickets voor de NN Open Museum Week zijn beschikbaar op dinsdag 15 juni 2021.Kunstmuseum Den Haag

De veelzijdige collectie van het Kunstmuseum Den Haag bestaat uit 160.000 kunstwerken. In de collectie bevindt zich de grootste verzameling schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld, waaronder de Victory Boogie Woogie.


Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam presenteert contrastrijke en spraakmakende tentoonstellingen. Op dit moment zijn onder meer ‘We Are Animals’, ‘Youthquake’ en ‘Zilte haring, rode kroot’ te zien.


Nationaal Archief, Den Haag

Het Nationaal Archief beheert de grootste collectie archieven in Nederland. De tentoonstelling 'De oorlog die bleef' vertelt over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.

Website Nationaal Archief

Op is op

Vanwege de coronabeperkingen is het aantal tickets beperkt. Beschikbaarheid van tickets is gebaseerd op het principe op is op.

Bekijk alle actievoorwaarden.

Kunst en cultuur

Nationale-Nederlanden hecht waarde aan de rol van kunst en cultuur in de maatschappij, omdat kunst inspireert en verbindt. Daarom investeert Nationale-Nederlanden in culturele samenwerkingsprojecten met Nederlandse musea en kunstenaars.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat is de NN Open Museum Week?
Nationale-Nederlanden is de trotse partner van zes Nederlandse musea. We organiseren met veel plezier de NN Open Museum Week nu de musea weer open kunnen. In deze week nodigen we je uit om een gratis bezoek te brengen aan één van onze culturele partners. Laat je inspireren en boek je museumbezoek!
Wanneer is de NN Open Museum Week?
De NN Open Museum Week loopt van woensdag 9 juni tot en met dinsdag 15 juni.
Welke musea doen mee met de NN Open Museum Week?
De volgende zes musea doen mee met de NN Open Museum Week: het Mauritshuis, Nederlands Fotomuseum, Kunstmuseum Den Haag, de Kunsthal Rotterdam, Nederlands Openluchtmuseum en Nationaal Archief. Nationale-Nederlanden is trotse partner van deze zes musea.
Hoe reserveer ik een gratis tijdslot bij één van de deelnemende musea in de NN Open Museum Week?
De gratis tijdsloten kunnen worden verkregen via de links, instructies en/of kortingscodes zoals deze op deze pagina worden aangeboden.
Kan ik iemand meenemen naar de NN Open Museum Week?
Ja. Per bestelling mag je maximaal twee gratis toegangskaarten bestellen. Per e-mailadres mag je één keer gebruikmaken van deze actie.
Het lukt mij niet om een tijdslot te reserveren in de NN Open Museum Week. Wat nu?
Het aantal door Nationale-Nederlanden beschikbaar gestelde gratis kaarten verschilt in aantal per deelnemend museum. Ook hanteren de musea verschillende datums waarop de kaarten gebruikt kunnen worden. Het kan ook zijn dat de gratis tickets voor een museum al zijn vergeven. Indien je problemen bij het bestellen van tickets ervaart, kun je contact opnemen met het betreffende museum.