Ga direct naar inhoud

Dutch Dance Quiz

Wat weet jij van hits, dj's, clubs en festivals van de afgelopen 30 jaar? Speel samen met je vrienden de Dutch Dance Quiz.

Naar dutchdancequiz.nl

Al meer dan dertig jaar is de Nederlandse dancemuziek onlosmakelijk verbonden met creativiteit, inclusiviteit, innovaties, ondernemerschap en durf. Muziek brengt mensen samen van alle leeftijden en achtergronden. De Dutch Dance Quiz brengt een online ode aan onze rijke Nederlandse dancecultuur. Nationale-Nederlanden is trotse partner van de Dutch Dance Quiz en de Dutch Dance Podcast.

Dutch Dance Quiz terugkijken

Test jouw kennis van dertig jaar Dutch Dance! Wat weet jij van de hits, dj’s, clubs en festivals van de afgelopen dertig jaar? Bekijk alle afleveringen van de Dutch Dance Quiz. Let op: je kunt niet meer interactief meespelen met de quiz.

Aflevering 1

Kijk aflevering 1 terug, met vragen over de dance scene in Rotterdam, dj’s in de jaren 90 en acts die de wereld over gingen.

Aflevering 2

Kijk aflevering 2 terug, met vragen over Mysteryland tot Sensation. Van 2Unlimited tot Speedy J.

Aflevering 3

Kijk aflevering 3 met vragen over o.a. top 40 dancehits, hardstyle, en de internationale successen van The Vengaboys en Tiësto.

Luister naar de Dutch Dance Podcast

Nederland is al vele jaren een van de invloedrijkste landen in de internationale dance scene. Daar zijn we een beetje aan gewend geraakt. Dat vinden we doodnormaal. Maar dat is het natuurlijk niet. De Dutch Dance Podcast kijkt terug op dertig jaar roemrijke dancegeschiedenis. Je hoort verhalen over lef, creativiteit en ondernemerschap in de wereld van Dutch Dance en achtergrondverhalen bij bekende hits en evenementen.

Aflevering 1

In deze aflevering: de buitenlandse avonturen van het team achter Sensation.

Met dank aan Gert van Veen, auteur van de boeken Release en Celebrate Life.

Beluister op Spotify of Apple podcast.

Aflevering 2

In deze aflevering: het grote succes en de grote schaduwzijde van 2 Unlimited.

Met dank aan Kevin & Colin Kraan, auteurs van het boek No Limit – De Ultieme Eurodance Hits uit de 90’s.

Beluister op Spotify of Apple podcast.

Aflevering 3

In deze aflevering: de fantastische verzinsels achter de Vengaboys.

Met dank aan Kevin & Colin Kraan, auteurs van het boek No Limit – De Ultieme Eurodance Hits uit de 90’s.

Beluister op Spotify of Apple podcast.

Achter de schermen van de Dutch Dance Quiz

Behind the scenes bij Jos

Jos Wouters is een van de vele professionals die ‘behind the scenes’ aan de Dutch Dance Quiz werkt. Toen hij gevraagd werd om de set van de Dutch Dance Quiz aan te kleden, twijfelde hij geen moment.

Lees verder hoe Jos de aankleding van de Dutch Dance Quiz aanpakte

Behind the scenes bij Maikel

Maikel is een van de meest vermaarde lichtontwerpers in festivalland. Met zijn bedrijf Rock ’N Roll Engineering ontwerpt hij creatieve lichtplannen. Ook bij de Dutch Dance Quiz probeerde hij echt het clubgevoel neer te zetten.

Lees verder hoe Maikel het lichtplan voor de Dutch Dance Quiz ontwierp

Behind the scenes bij Gijs

Gijs werkt al jarenlang in het hart van de Nederlandse dance industrie. Daarom was voor hem meewerken aan de Dutch Dance Quiz een no-brainer: De opnames bezorgden ook hem een trip down memory lane met veel "oh ja!" momenten.

Lees verder hoe Gijs de audiotechniek voor de Dutch Dance Quiz aanpakte

We steunen vele culturele partners. Daarmee willen we kunst en cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek. Zo zijn we hoofdpartner van NN North Sea Jazz en het Mauritshuis in Den Haag. We ondersteunen de Kunsthal Rotterdam, het Kunstmuseum in Den Haag en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. En we reiken jaarlijks de NN Art Award uit aan een jonge, opkomende kunstenaar.

Lees alles over onze kunst- en cultuuractiviteiten