Ga direct naar inhoud

Pensioenakkoord: wat betekent het voor jou?

Het kabinet heeft samen met werknemers- en werkgeversorganisaties een pensioenakkoord gesloten. Daarin staan nieuwe afspraken over pensioenen en AOW. Ontdek wat die nieuwe afspraken voor jouw pensioen betekenen.

Van 2 kanten: twee generaties over de nieuwe pensioenregels

Er gaat een hoop veranderen op pensioengebied. Tom Bakker (63) en Carlijn Bakker (31) gaan met elkaar in gesprek over de veranderingen en de keuzes die zij moeten maken.

Lees meer

Zo denken gepensioneerden over ‘bedrag ineens’

We vroegen gepensioneerden en werknemers naar hun kennis over en interesse in 'bedrag ineens'. De opvallende uitkomsten van de tweede Bedrag Ineens Barometer op een rij.

Lees meer

Wat betekenen de nieuwe pensioenregels voor het nabestaandenpensioen?

Vanaf 1 januari 2023 gaan de nieuwe pensioenregels in. Dit heeft gevolgen voor het nabestaandenpensioen. Lees nu wat er gaat veranderen.

Lees meer

Nieuwe baan? Let op de nieuwe pensioenregels

Hoop je te beginnen met een nieuwe baan? Door de nieuwe pensioenregels kan het zijn dat je daardoor minder pensioen opbouwt. Wij leggen je uit hoe dat zit.

Lees meer

Eerder met pensioen? Dit zijn de mogelijkheden van de nieuwe pensioenregels

Wil jij eerder met pensioen? Lees dan nu welke extra mogelijkheden de nieuwe pensioenregels jou misschien bieden.

Lees meer

Bedrag ineens: iets om goed over na te denken

We vroegen gepensioneerden en werknemers naar hun kennis over en interesse in 'bedrag ineens'. Lees de resultaten van de eerste Bedrag Ineens Barometer.

Lees meer

Een ‘bedrag ineens’ opnemen: waar moet je op letten?

Wat zou jij doen met 10% van je pensioen? Vanaf 1 januari 2023 kun je kiezen voor een ‘bedrag ineens’. Lees waar je op moet letten.

Lees meer

Valt er iets te kiezen voor je pensioen?

Het pensioenakkoord heeft als doel het pensioen persoonlijker te maken. Je kunt individuele keuzes. Bekijk welke keuzes je hebt.

Lees meer

Mijn nieuwe pensioen: Hoeveel pensioen krijg ik straks?

Weet jij hoeveel pensioen je straks krijgt? Vanaf 1 januari 2023 gaan de regels voor je pensioen veranderen. Zo weet je hoeveel je straks krijgt!

Lees meer

Wat betekent het nieuwe pensioenakkoord voor werknemers?

Hoe bekend ben jij met het pensioenakkoord? Wat betekent het voor jou? We zetten de belangrijke gevolgen van het pensioenakkoord voor je op een rij.

Lees meer

Waarom een nieuw pensioenakkoord?

Het kabinet heeft samen met werknemers- en werkgeversorganisaties een pensioenakkoord gesloten. Daarin staan nieuwe afspraken over pensioenen en AOW.

Lees meer

Beweegt je pensioen mee met de economie?

Heb jij een voorkeur voor zekerheid over de hoogte van je pensioenuitkering? Of zou je liever kiezen voor een onzeker pensioen, met een kans op een hogere óf lagere uitkering?

Lees meer

Wat kost mijn pensioen? En wie betaalt het eigenlijk?

Betaal jij zelf je pensioen? Hoeveel kost jou dat? Draagt jouw werkgever bij aan je pensioen? En hoeveel betaalt hij dan?

Lees meer

Beleggen voor je pensioen?

In het pensioenakkoord is afgesproken dat iedereen pensioen gaat opbouwen met een persoonlijk pensioenpotje. Het geld dat jij samen met je werkgever inlegt komt dan als beschikbare premie in dat potje terecht.

Lees meer

Mijn nieuwe pensioen: Hoeveel pensioen krijg ik straks?

Vanaf 1 januari 2023 gaan de regels voor je pensioen veranderen. Weet jij hoeveel pensioen je straks krijgt?

Lees meer