Ga direct naar inhoud

Geld schenken: waar moet je aan denken?

Wil je geld schenken? Ontdek de regels, mogelijkheden en tips voor slim schenken. Schenking gekregen? Lees wat je ermee kunt doen en waar je op moet letten.

Beleggen voor je (klein)kind: help ze hun dromen waar te maken

Wil je zowel voor nu als voor later het beste voor je (klein)kinderen? Ontdek hoe jij ze financieel kan bijstaan, nu en in de toekomst.

Lees meer

Slim geld schenken: let op deze belastingregels

Wil je geld schenken? Jaarlijks mag je een bedrag belastingvrij schenken. Hoeveel dat is? En voor wie dat geldt? Ontdek de belastingregels rondom schenken.

Lees meer

Schenken: hoe doe je dat en welke voorwaarden stel je?

Schenken kan op verschillende manieren. En onder bepaalde voorwaarden. Hoe precies? Ontdek welke schenkingsvormen en -voorwaarden er zijn.

Lees meer

Dankzij de schenking van zijn ouders kon Julian een huis kopen

Als starter een huis kopen in de grote stad? Best moeilijk. Toch deed Julian het. Lees hoe hij dat voor elkaar kreeg door de schenking van zijn ouders.

Lees meer

Zo kun je voordelig schenken aan een goed doel

Behalve dat je met het schenken aan een goed doel je steentje bijdraagt, kun je er ook fiscaal je voordeel mee doen. Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden.

Lees meer

Wat te doen met een ontvangen schenking?

Onlangs een schenking gekregen? Je kunt het geld op verschillende manier gebruiken. Lees wat je met een schenking moet en kunt doen.

Lees meer

Doe je aangifte schenkbelasting voor maart

Heb je in het afgelopen jaar een schenking ontvangen van bijvoorbeeld (groot)ouders? Doe dan op tijd aangifte schenkbelasting zodat je geen rente hoeft te betalen.

Lees meer