Ga direct naar inhoud

Belastingtips

Eenmaal per jaar dien jij je belastingaangifte in. Ieder jaar moet je weer opnieuw bedenken waar je ook alweer op moet letten. Veel is al voor je ingevuld natuurlijk, maar hoe zat het bijvoorbeeld met de lijfrente? Wat moet je doen met donaties aan goede doelen? Vaak vullen we alles netjes en correct in. Maar er kan toch een (kleine) vergissing gemaakt worden. Natuurlijk wil je ook weten hoe je daar mee omgaat.

We geven je praktische tips die je kunt gebruiken bij het doen van jouw belastingaangifte.

Hoe werkt de vermogensrendementsheffing in 2020?

Je betaalt belasting over je veronderstelde inkomen uit je vermogen, de vermogensrendementsheffing. Lees hoe het in 2020 werkt.

Lees meer

Schenken: hoe doe je dat en welke voorwaarden stel je?

Schenken kan op verschillende manieren. En onder bepaalde voorwaarden. Hoe precies? Ontdek welke schenkingsvormen en -voorwaarden er zijn.

Lees meer

Wat te doen met een ontvangen schenking?

Onlangs een schenking gekregen? Je kunt het geld op verschillende manier gebruiken. Lees wat je met een schenking moet en kunt doen.

Lees meer

Slim geld schenken: let op deze belastingregels

Wil je geld schenken? Jaarlijks mag je een bedrag belastingvrij schenken. Hoeveel dat is? En voor wie dat geldt? Ontdek de belastingregels rondom schenken.

Lees meer

Wat is de fiscale oudedagsreserve (FOR) en hoe werkt dat?

Zelfstandig ondernemers kunnen de fiscale oudedagsreserve (FOR) gebruiken om aanvullend pensioen op te bouwen. Een deel van de winst is dan voor het pensioen.

Lees meer

Zo bereken je jouw jaarruimte voor aftrek van je lijfrente

Heb je een pensioengat? Met jaarruimte kun je fiscaal voordelig extra pensioen opbouwen. Bereken je jaarruimte en profiteer mogelijk van belastingvoordeel.

Lees meer

Stakingswinst: wat is het en wat kun je ermee?

Als je als ondernemer stopt, dan krijg je te maken met stakingswinst. Hierover betaal je belasting. Er zijn manieren om deze belasting te verlagen.

Lees meer

Saldoverklaring bij vergeten lijfrente belastingaangifte

Heb je eerder niet altijd de premie of inleg op je lijfrente opgegeven bij je aangifte inkomstenbelasting? Je kunt nog een saldoverklaring aanvragen.

Lees meer

Een vergissing gemaakt bij je lijfrente-aftrek? Zo los je dat op

Heb je een vergissing gemaakt bij je lijfrente-aftrek? Een vergissing is snel gemaakt. Lees wat je kunt doen om het te verhelpen.

Lees meer

Let op de lijfrente-aftrek bij je belastingaangifte

Heb je een lijfrenterekening waarmee je spaart voor je pensioen en heb je stortingen gedaan? Lees de tips voor het invullen van je belastingaangifte.

Lees meer

Doe je aangifte schenkbelasting voor maart

Heb je in het afgelopen jaar een schenking ontvangen van bijvoorbeeld (groot)ouders? Doe dan op tijd aangifte schenkbelasting zodat je geen rente hoeft te betalen.

Lees meer

Zo kun je voordelig schenken aan een goed doel

Behalve dat je met het schenken aan een goed doel je steentje bijdraagt, kun je er ook fiscaal je voordeel mee doen. Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden.

Lees meer

Trek je studiekosten af zolang dat kan

Ben je bezig met een opleiding of ben je van plan om volgend jaar te beginnen? Dan kun je 2020 én 2021 nog opleidingskosten aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting.

Lees meer