Ga direct naar inhoud

Belastingaangifte en belastingtips

Eenmaal per jaar dien jij je belastingaangifte in. Ieder jaar moet je weer opnieuw bedenken waar je ook alweer op moet letten. We geven je praktische tips die je kunt gebruiken bij het doen van jouw belastingaangifte.

Fiscaal partnerschap: zo betaal je samen minder belasting

Wat is fiscaal partnerschap? En wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel ontdek je het allemaal. En waar je op kunt letten om belasting te besparen.

Lees meer

Wat is vermogensbelasting en wat gaat er veranderen?

Vanaf een bepaald vermogen betaal je vermogensbelasting. Benieuwd wat dat is, wanneer je het betaalt en wat er binnenkort verandert? Je leest het hier.

Lees meer

Slim geld schenken: let op deze belastingregels

Wil je geld schenken in 2022 of 2023? Jaarlijks mag je een bedrag belastingvrij schenken. Bekijk de belastingregels voor 2022 en de veranderingen vanaf 2023.

Lees meer

Zo kun je voordelig schenken aan een goed doel

Behalve dat je met het schenken aan een goed doel je steentje bijdraagt, kun je er ook fiscaal je voordeel mee doen. Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden.

Lees meer

Wat te doen met een ontvangen schenking?

Onlangs een schenking gekregen? Je kunt het geld op verschillende manier gebruiken. Lees wat je met een schenking moet en kunt doen.

Lees meer

Let op de lijfrente-aftrek bij je belastingaangifte

Heb je een lijfrenterekening waarmee je spaart voor je pensioen en heb je stortingen gedaan? Lees de tips voor het invullen van je belastingaangifte.

Lees meer

Een vergissing gemaakt bij je lijfrente-aftrek? Zo los je dat op

Heb je een vergissing gemaakt bij je lijfrente-aftrek? Een vergissing is snel gemaakt. Lees wat je kunt doen om het te verhelpen.

Lees meer

Saldoverklaring bij vergeten lijfrente belastingaangifte

Heb je eerder niet altijd de premie of inleg op je lijfrente opgegeven bij je aangifte inkomstenbelasting? Je kunt nog een saldoverklaring aanvragen.

Lees meer

Trek je studiekosten af zolang dat kan

Ben je bezig met een opleiding of ben je van plan om volgend jaar te beginnen? Dan kun je 2020 én 2021 nog opleidingskosten aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting.

Lees meer

Bewaartermijn: hoe lang administratie bewaren?

De bewaartermijn: hoe lang moet je je bankafschriften en belastingpapieren bewaren? En verschilt dat voor zakelijke en privé administratie?

Lees meer