Ga direct naar inhoud

Belastingaangifte en belastingtips

Eenmaal per jaar dien jij je belastingaangifte in. Ieder jaar moet je weer opnieuw bedenken waar je ook alweer op moet letten. We geven je praktische tips die je kunt gebruiken bij het doen van jouw belastingaangifte.

Geld verdienen naast je werk: hier moet je op letten

Benieuwd naar bijverdienen naast je baan? Ontdek hoeveel je mag bijverdienen naast je baan volgens de belastingdienst. Lees de tips voor extra inkomsten.

Lees meer

Fiscaal partnerschap: zo betaal je samen minder belasting

Ontdek wanneer je fiscaal partner bent en leer meer over de voordelen van het hebben van een fiscaal partner. Lees dit artikel voor duidelijkheid en tips.

Lees meer

Wat is vermogensbelasting?

Wat is vermogensbelasting? En lees hoeveel je belastingvrij mag sparen. Benieuwd wat dat is, wanneer je het betaalt en wat er verandert? Je leest het hier.

Lees meer

Slim geld schenken: let op deze belastingregels

Ontdek de schenkingsvrijstelling 2023 voor ouders aan kinderen. Bekijk hoeveel belastingvrij je mag schenken en lees de tips om slim te schenken.

Lees meer

Zo kun je voordelig schenken aan een goed doel

Wil je je giften aan goede doelen aftrekken van de belastingen? Lees hier de regels en voorwaarden voor het aftrekken van giften aan goede doelen.

Lees meer

Wat te doen met een ontvangen schenking?

Vraag je je af hoe de belastingdienst schenkingen controleert? Lees de regels en voorkom problemen met de belasting bij het ontvangen van een schenking.

Lees meer

Let op de lijfrente-aftrek bij je belastingaangifte

Heb je een lijfrenterekening waarmee je spaart voor je pensioen en heb je stortingen gedaan? Lees de tips voor het invullen van je belastingaangifte.

Lees meer

Een vergissing gemaakt bij je lijfrente-aftrek? Zo los je dat op

Heb je een vergissing gemaakt bij je lijfrente-aftrek? Een vergissing is snel gemaakt. Lees wat je kunt doen om het te verhelpen.

Lees meer

Saldoverklaring bij vergeten lijfrente belastingaangifte

Heb je eerder niet altijd de premie of inleg op je lijfrente opgegeven bij je aangifte inkomstenbelasting? Je kunt nog een saldoverklaring aanvragen.

Lees meer

Bewaartermijn: hoe lang administratie bewaren?

Ontdek de bewaartermijn voor je administratie en leer hoe lang je papieren moet bewaren, bijvoorbeeld voor de belastingdienst. Bekijk onze praktische tips.

Lees meer