Ga direct naar: inhoud

Opgroeiende kinderen en verzekeringen?

05 april 2016

Uw kinderen worden steeds zelfstandiger. Misschien gaan ze deze zomer al met vrienden op vakantie, halen ze een rijbewijs of gaan ze zelfs binnenkort het huis uit? Voor u allemaal bijzondere momenten. Maar het is het ook een leeftijd waarop er veel zaken veranderen. Dit betekent ook dat uw kind voor een groot aantal dingen zelf verantwoordelijk wordt. Hoe zit het bijvoorbeeld met alle verzekeringen die u als ouder hebt afgesloten? Wij hebben voor u een aantal verzekeringen op een rijtje gezet.

Inboedelverzekering

Gaat uw kind uit huis of op kamers dan is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat bij schade door brand, storm of diefstal u een vergoeding krijgt voor uw spullen. Denk aan uw tv, laptop, mobiele telefoon. Allemaal belangrijke bezittingen. Een inboedelverzekering sluit u of uw kind af op het woonadres. Lees meer over verzekeringen en op kamers gaan.

Aansprakelijkheidsverzekering

Bij Nationale-Nederlanden zijn uw kinderen ook na hun 18de meeverzekerd bij uw aansprakelijkheidsverzekering. Zij vallen hier nog onder zolang ze thuis wonen en als ze voor een studie op kamers wonen. Heeft u geen aansprakelijkheidsverzekering? Misschien wel handig, met een aansprakelijkheidsverzekering is uw kind verzekerd voor schade die hij of zij aan anderen toebrengt. Bijvoorbeeld als er op een feestje iets kapot gaat of als een medestudent tijdens het sporten door uw zoon of dochter onbedoeld gewond raakt. en een tijdje moet stoppen met zijn studie. Soms is de schade zo groot, dat uw kind deze zelf niet kan betalen. Lees meer over onze aansprakelijkheidsverzekering.

Autoverzekering

Heeft uw kind net een rijbewijs? Dan bent u als ouders vaak de auto kwijt. Maar wanneer is uw kind nu wel of niet verzekerd? Als uw kind af en toe in uw auto rijdt, is hij of zij verzekerd via uw autoverzekering. Rijdt uw kind regelmatig in uw auto, laat uw verzekering dat dan weten. Mogelijk krijgt u dan een nieuw premievoorstel. Koopt uw kind zelf een auto? Dan dient de autoverzekering op zijn of haar naam te staan. Het voordeel van een auto op naam van uw kind, is dat hij/zij dan zelf schadevrije jaren opbouwt. Lees meer over onze autoverzekering.

Reis- en annuleringsverzekering

Als uw kind ouder wordt, zal uw kind ook vaker zelfstandig op vakantie gaan. Sommige doorlopende reisverzekeringen verzekeren kinderen mee als zij zonder u op vakantie gaan.
Bij Nationale-Nederlanden zijn uw thuiswonende of voor studie uitwonende kinderen tot 21 jaar meeverzekerd. De regels zijn per verzekeraar verschillend, waarbij de maximum leeftijd ook kan variëren. Wilt u zeker weten dat uw kinderen goed zijn meeverzekerd? Vraag dit dan altijd na bij uw verzekeraar. Lees meer over onze reisverzekering.

Rechtsbijstandverzekering

Als uw kind op kamers gaat, dan kan hij of zij wel eens tegen een conflict aanlopen. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat de huisbaas de huur extreem verhoogt. Of misschien ontstaat er een ander geschil over de huur. In dit soort gevallen kunt u gebruikmaken van een rechtsbijstandverzekering. U krijgt juridische hulp bij het oplossen van het probleem. Als uw kind uit huis gaat om te studeren, blijft hij of zij meeverzekerd op uw rechtsbijstandverzekering. Lees meer over de rechtsbijstandverzekering van Nationale-Nederlanden.

Autoverzekering

  • Tot 85% korting bij schadevrij rijden
  • Bepaal zelf uw eigen risico
  • Uitgebreide dekking, goede prijs

Bereken uw premie

Meer informatie

Inboedelverzekering

  • Tien jaar de nieuwwaarde vergoed
  • Tot € 100.000,- verzekerd
  • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie