Ga direct naar inhoud

Nieuwe regels voor pensioen: wat betekent het voor jou?

Het kabinet heeft samen met werknemers- en werkgeversorganisaties een pensioenakkoord gesloten. Daarin staan nieuwe regels over pensioenen en AOW. Ontdek wat die nieuwe regels voor jouw pensioen betekenen. Zo krijg je meer duidelijkheid over je nieuwe pensioen

Mijn nieuwe pensioen: de belangrijkste zaken op een rij

Waarom komen er nieuwe regels voor pensioen?

In Nederland hebben we pensioen samen goed geregeld. Maar nu komen er nieuwe regels voor pensioen. Is dat eigenlijk wel nodig? En waarom dan?

Lees meer

Mijn nieuwe pensioen: Hoeveel pensioen krijg ik straks?

Weet jij hoeveel pensioen je straks krijgt? Vanaf 1 juli 2023 gaan de regels voor je pensioen veranderen. Zo weet je hoeveel je straks krijgt!

Lees meer

Hoe zeker is mijn nieuwe pensioen?

De pensioenregels veranderen de komende jaren. Pensioenen gaan onder andere meebewegen met de economie. Wat betekent dit voor jou?

Lees meer

Bekijk meer artikelen

Wat betekenen de nieuwe pensioenregels voor het nabestaandenpensioen?

Vanaf 1 juli 2023 gaan de nieuwe pensioenregels in. Dit heeft gevolgen voor het nabestaandenpensioen. Lees nu wat er gaat veranderen.

Lees meer

Wat kost mijn pensioen? En wie betaalt het eigenlijk?

Wie betaalt eigenlijk jouw pensioen? Jijzelf of je werkgever? Veel mensen hebben geen idee... Maar je kunt eenvoudig opzoeken wat jij betaalt voor je pensioen.

Lees meer

Nieuwe baan? Let op de nieuwe pensioenregels

Hoop je te beginnen met een nieuwe baan? Door de nieuwe pensioenregels kan het zijn dat je daardoor minder pensioen opbouwt. Wij leggen je uit hoe dat zit.

Lees meer

Een ‘bedrag ineens’ opnemen: waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij het bedrag ineens bij het nieuwe pensioenstelsel? Lees hier de belangrijkste aandachtspunten.

Lees meer

Eerder met pensioen? Dit zijn de mogelijkheden van de nieuwe pensioenregels

Wil je eerder met pensioen? Ontdek de nieuwe regeling voor prepensioen en verken de mogelijkheden voor een comfortabele oude dag.

Lees meer

Wat betekenen de nieuwe pensioenregels voor mij?

De overheid, werknemers- en werkgeversorganisaties hebben nieuwe afspraken gemaakt over pensioen. Maar wat betekent dat voor jou?

Lees meer

Trends & onderzoeken

Bedrag ineens: iets om goed over na te denken

We vroegen gepensioneerden en werknemers naar hun kennis over en interesse in 'bedrag ineens'. Lees de resultaten van de eerste Bedrag Ineens Barometer.

Lees meer

Zo denken gepensioneerden over ‘bedrag ineens’

We vroegen gepensioneerden en werknemers naar hun kennis over en interesse in 'bedrag ineens'. De opvallende uitkomsten van de tweede Bedrag Ineens Barometer op een rij.

Lees meer

Hoe kijken verschillende inkomensgroepen naar ‘bedrag ineens’?

We vroegen verschillende inkomensgroepen over hun kennis en interesse in ‘bedrag ineens’. Lees de resultaten van de derde Bedrag Ineens Barometer.

Lees meer

Inspiratie

Van 2 kanten: twee generaties over de nieuwe pensioenregels

Er gaat een hoop veranderen op pensioengebied. Tom Bakker (63) en Carlijn Bakker (31) gaan met elkaar in gesprek. Zij praten over de veranderingen en de keuzes die zij moeten maken.

Lees meer

Meer weten?

Informatie over de nieuwe pensioenregels

Om voor iedereen duidelijk te maken wat de nieuwe regels inhouden, hebben de vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de website 'Pensioenduidelijkheid' gemaakt.

Ga naar de website 'Pensioenduidelijkheid'

Inzicht in je pensioensituatie

Heb je via je werkgever een pensioen bij Nationale-Nederlanden? Dan krijg je met mijn.nn Inkomen Later op één plek online inzicht in al je pensioenen, inkomsten en uitgaven later. Wel zo makkelijk!

Ga naar mijn.nn

Pensioen bij Nationale-Nederlanden

Door de nieuwe pensioenregels (Wet toekomst pensioenen) verandert het pensioen van veel mensen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Via onderstaande link kun je nagaan of je opgebouwde pensioen of pensioenuitkering bij Nationale-Nederlanden verandert.

Check of jouw Nationale-Nederlanden pensioen verandert

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur