Ga direct naar inhoud

Doe inspiratie op voor jouw Pensioen Bucketlist!

Ben je al met pensioen of komt het er binnenkort aan? Dan is het nu een mooi moment om na te denken over je toekomst na je werk. Welke dromen wil jij nog vervullen? We inspireren je graag met een de Pensioen Bucketlist, die jou unieke ervaringen kan bezorgen. Wat heb jij altijd al willen doen?

De wereldverkenner

Of je nou wel of geen ervaren reiziger bent, er vallen altijd nieuwe mooie plekken te ontdekken! Met deze avonturen kom je op plekken die je normaal misschien niet ziet.

 • Doe een stedentrip door Nederland
  Dichtbij huis vallen toch nog een hoop nieuwe plekken te ontdekken.
 • Bezoek een land waar je nog nooit bent geweest
  Er is vast een bestemming waar je altijd al eens heen wilde! Nu heb je de tijd om te ontdekken hoe het daar is.
 • Aanschouw een wereldwonder
  Wereldwijd zijn er zeven te vinden, dus keuze genoeg!
 • Bezoek alle hoofdsteden van Europa
  Grote kans dat je nog veel nieuwe steden kunt verkennen, al zijn Londen, Rome en Parijs misschien al bekend voor je. Denk ook eens aan het bruisende Letse Riga of het mooie Bulgaarse Sofia.
 • Bezoek alle werelddelen
  Het is geen onmogelijke uitdaging er zijn zeven werelddelen met voor ieder wat wils. Kun jij Azië, Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Antarctica en Oceanië al afvinken?
 • Ga backpacken met je (klein)kind
  Altijd al willen backpacken? Dat kan nog steeds! Je hebt nu veel meer tijd om mooie gebieden te ontdekken en te kijken waar je belandt. Leuk om met een familielid te doen.

De grensverlegger

Je kunt jezelf altijd blijven uitdagen om meer uit het leven te halen. Dingen waar je al jaren moeite mee hebt of die je eigenlijk in de weg zitten, kun je nu aanpakken. En je bent nooit te oud om iets nieuws te leren of talenten te ontdekken. Daag jezelf uit door onderstaande ideeën:

 • Overwin je angst 
  Hoogtevrees, een dier waar je bang voor bent of een omgeving die je normaal zou vermijden? Het zal je nieuwe energie geven te weten dat je dit aan kan!
 • Leer iets nieuws
  Een taal, een koe melken, een instrument spelen. Ontdek jezelf als zanger(es)? Neem zelf een cd op. Ook ontzettend leuk om een cursus te doen, wie weet blijk je heel goed in beeldhouwen, striptekenen of roman schrijven. Stap eens uit je comfortzone!
 • Een diploma krijgen
  Een EHBO-diploma, een taaldiploma, een duikbrevet… Je kunt blijven bouwen aan mijlpalen die je weer nieuwe mogelijkheden bieden om je leven te verrijken. Daag jezelf eens uit!
 • Stel jezelf een sportief doel
  Als het fysiek mogelijk is, daag jezelf dan eens uit. Of het nou een kwart, hele of halve marathon is, de Elfstedentocht fietsen of schaatsen is, het is altijd leuk om jezelf sportief versteld te doen staan. Vind iets wat bij jou past en wat haalbaar is!

De genieter

Nu is het moment om volop van het leven te genieten, in alle rust en met mensen die je dierbaar zijn. Jaag je dromen achterna, zoals bijvoorbeeld:

 • Bezoek een iconisch feest dat je altijd al wilde meemaken
  Carnaval in Rio de Janeiro, St. Patricks Day in Ierland of de Oktoberfest in München? Allemaal unieke feesten met tradities die je eens mee moet maken.
 • Ga naar een uniek sportevenement
  De Tour de France, het EK of WK voetbal of de Olympische Spelen zelf meemaken? Ga er eens heen in plaats van het op tv te zien.
 • Ontmoet je idool
  Bezoek het concert van je favoriete zanger of zangeres, ga langs bij een boekpresentatie van je lievelingsschrijver of bezoek een workshop van iemand die je inspireert.

De bewuste

Nu je wellicht meer tijd hebt, kun je eens stil staan bij alles wat je al bereikt en meegemaakt hebt en wat er nog voor je ligt. Denk aan de volgende uitdagingen:

 • Bewust leven
  Geniet van de momenten en vrijheid die je hebt na je carrière. Neem de tijd voor dingen, plaatsen en mensen die belangrijk voor jou zijn. Zorg goed voor jezelf, zodat je bijvoorbeeld ook langer in je eigen huis kunt blijven wonen.
 • Schrijf je eigen biografie
  Tijd om stil te staan bij wat je allemaal bereikt en meegemaakt hebt. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor andere familieleden. Er komen geheid dingen naar boven waar je allang niet meer aan gedacht hebt!
 • Zet je in voor een goed doel
  Help mensen op welke manier bij jou past. Dat kan zijn een keer bloed geven, een dier verzorgen, langsgaan bij eenzame ouderen, noem maar op. Al is het maar eenmalig, wie weet wie je gelukkig kunt maken.

De sociale

Contacten met mensen kunnen heel waardevol zijn, of je iemand nou vaak of mindere vaak spreekt. Nu kun je je sociale leven of familieleven wat meer aandacht geven en optimaal van elkaar genieten. Bijvoorbeeld door:

 • Schrijf brieven aan mensen die bijzonder voor je zijn
  Wie krijgt er nog post tegenwoordig? En wat is leuker dan een mooi persoonlijk briefje waarin je waardering voor een vriendschap uitspreekt? Je zult zien dat mensen blij verrast zijn.
 • Zoek mensen op die je al lang niet gezien hebt
  Soms verwateren contacten, maar nu misschien weer meer tijd krijgt kun je oude vriendschappen aanhalen. Wat dacht je van oude herinneringen ophalen of misschien wel iets bijleggen met iemand? Ook leuk om een reünie met studievrienden te organiseren!
 • Ga opnieuw op huwelijksreis
  Verras je partner en eventueel je kinderen! Beleef je mooiste reis samen opnieuw of als je nooit de kans hebt gehad op huwelijksreis te gaan, kun je dat alsnog doen.

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om je leven na je pensioen op een geweldige manier in te delen. Het belangrijkste is dat je er met volle teugen van geniet! Hoeveel dromen en doelen kan jij al afvinken?


Wil je meer weten?