Ga direct naar inhoud

Maak je huis lente-proof in 5 stappen

Dit artikel gaat over Aangenaam wonen binnen Wonen

Het voorjaar staat voor de deur. Maar voordat je helemaal opgaat in die eerste zonnestralen: maak je huis lenteklaar! Je staat versteld wat een frisse lentebries en een opgeruimde kledingkast kunnen doen voor het ultieme lentegevoel. En dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, ontdek het hier!


Het hele huis lenteklaar

Hoe je het hele huis klaar voor de lente maakt? Dat doe je in deze 5 stappen:

  • Berg ‘eeuwige rommel’ op
  • Zoek je kledingkast uit
  • Ruim de rommelkamer op
  • Maak het huis grondig schoon
  • Geef je huis een lente make-over

Berg ‘eeuwige rommel’ op

Ligt er bij jullie ook standaard een steeds groter wordende stapel post en paperassen op tafel? Of begint die keukenlade voor ‘troepjes’ steeds meer uit te puilen? Deze berg ‘eeuwige rommel’ lijkt maar te groeien en groeien. Met de lente voor de deur kun je er niet meer omheen; wees kritisch, zoek je spullen uit en ruim ze op! Geef belangrijke documenten een veilige plaats in een lade of kast. Berg ook de laatste restanten van de feestdagen op (ja, ook die kerstengel die nog op de vensterbank stond).

Samenwonen

Gaan jullie dit voorjaar samenwonen? In dit artikel zetten we op een rij welke verzekeringen je moet aanpassen of eventueel moet afsluiten als je bij elkaar intrekt. Ontdek het hier: Samenwonen.

Zoek je kledingkast uit

Tijd om je kleding uit te zoeken! Want met mooi weer komen ook mooie zomerkleren van pas. Berg warme kleding op die je echt niet meer draagt tot oktober: achterin je kast, op zolder, in de berging. Slordige stapels kleding? Haal alles er eens uit en vouw het opnieuw op. Dat geeft gegarandeerd een fris lentegevoel.

Inboedelverzekering

Met de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden ben je verzekerd voor schade aan je spullen in huis. Zo kun je zorgeloos genieten van het frisse lentegevoel in huis.

Bereken je premie

Kom je kleding tegen die je al ruim een jaar niet hebt gedragen? Dan is de kans klein dat je dat nog gaat doen. Maak iemand anders blij met jouw kleding door je vrienden te vragen of ze het willen hebben. Of doneer oude kleding aan een stichting. Zo geef je je kleding een tweede leven én creëer je ruimte in je kast!

Ruim de rommelkamer op

Heb je een rommelkamer in huis en berg je hier af en toe wat in op? Grote kans dat die kamer steeds rommeliger en voller raakt. Dus: ruim de rommelkamer op. Zet dozen langs de muren. Grote, zware voorwerpen die stevig zijn zet je onderop en lichte dozen of tassen erop. Kijk goed wat je kunt opstapelen en netjes naast elkaar kunt plaatsen.

Kom je tijdens het opruimen spullen tegen die je al heel lang niet hebt gebruikt? Vraag je dan af of je die ladekast of boekenplanken echt nog gaat gebruiken. Familie-erfstukken wil je waarschijnlijk graag bewaren, maar een meubelstuk dat je nooit meer gaat gebruiken kun je een tweede leven geven! Vraag bijvoorbeeld rond in je kennissenkring of breng je spullen naar een kringloopwinkel.

Fit het voorjaar in

Heb jij in het voorjaar zin om lekker fit te worden? Met je eigen home gym sport je net zo gemakkelijk thuis! Ontdek er alles over in het artikel Thuis sporten in je eigen home gym.

De lenteschoonmaak!

En dan… de grote schoonmaak! Een frisse voorjaarsbries maakt je huis helemaal klaar voor het voorjaar. Zet daarom wat ramen en deuren tegenover elkaar open en laat de boel goed doorluchten.

Stofzuig op plekken die je normaal overslaat (dat ene hoekje onder de bank…), haal keukenkastjes leeg en schrob ze schoon, ontdooi de vriezer en maak ‘m grondig schoon, veeg het balkon of de tuin aan, was de gordijnen en lap de ramen. Was ook je dekbed en kussens. Er is een hoop dat je kunt schoonmaken. En beloofd: het eindresultaat is al dat harde werk écht waard.

Schade aan je spullen

Je spullen thuis verzeker je eenvoudig met de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden. Hiermee kun je 24/7 schade melden.

Geef je huis een lente make-over

Is het na al dat opruimen, uitzoeken en schoonmaken nog steeds niet lente-proof in jullie woning? Dan kun je met wat kleine wijzigingen in huis een subtiele home make-over doen. Zet bijvoorbeeld de salontafel op een andere plek of hang muurdecoratie op aan een andere muur. Je kunt natuurlijk ook een muur in een ander kleurtje verven. Dat ziet er al snel vernieuwd uit!


Wil je meer weten?

Mijn woning

Hoe onderhoud je jouw huis? Hoe pak je een verbouwing aan? Kun je nog besparen op je woonkosten? En hoe woon je zo veilig en duurzaam mogelijk?

Tips voor mijn woonsituatie