Ga direct naar inhoud

Wonen met kinderen

Kinderen in huis. Misschien komt er bij jou binnenkort een kleintje aan, is het al een huis vol of gaat je oudste bijna uit huis. Wat je situatie ook is, met kinderen is het nooit saai. En al die dingen waarmee je met kids rekening moet houden in en om je huis? Die hebben we voor het gemak voor je op een rij gezet.

Slim geld schenken: let op deze belastingregels

Wil je geld schenken in 2022 of 2023? Jaarlijks mag je een bedrag belastingvrij schenken. Bekijk de belastingregels voor 2022 en de veranderingen vanaf 2023.

Lees meer

Beleggen voor je (klein)kind: help ze hun dromen waar te maken

Wil je zowel voor nu als voor later het beste voor je (klein)kinderen? Ontdek hoe jij ze financieel kan bijstaan, nu en in de toekomst.

Lees meer

Hoe leer ik mijn kind met geld omgaan? 5 tips

Wanneer begin je met zakgeld en hoe leer je je kind met geld omgaan? Bekijk onze 5 tips voor de financiële opvoeding van je kind.

Lees meer

Op kamers of thuis blijven wonen: Luca en Sara vertellen over hun financiële situatie

Luca (24) woont op kamers, terwijl Sara (18) nog thuis woont. De twee studentes vertellen over de voor- en nadelen. Lees welke beslissingen zij maken.

Lees meer

Je huis veiliger maken? Voorkom onveilige situaties!

Je kunt een heleboel doen om je huis veilig te maken. Maar het helpt ook als je zelf let op het voorkomen van onveilige situaties.

Lees meer

Baby op komst? Zo maak je jouw woning kindveilig

Thuis is een fijne plek voor je kindje, vol mijlpalen, ontdekkingen en speeltijd. Maar hoe maak je jouw woning kindveilig?

Lees meer

Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht?

Veel mensen vragen zich af: Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht bij een hypotheek?

Lees meer

Beleggen voor de studie van je kind: start vroeg

Wil je de toekomst van je kind goed voorbereiden? Veel ouders openen voor hun kind een spaarrekening, maar wist je dat beleggen meer op kan leveren?

Lees meer

Dankzij de schenking van zijn ouders kon Julian een huis kopen

Als starter een huis kopen in de grote stad? Best moeilijk. Toch deed Julian het. Lees hoe hij dat voor elkaar kreeg door de schenking van zijn ouders.

Lees meer

Hoe zorg ik dat mijn kind financieel op eigen benen kan staan?

Met de financiële opvoeding van je kind kun je al vroeg beginnen. Het Nibud geeft tips. Leer hoe je kind later financieel op eigen benen staat.

Lees meer

Tips om brand te voorkomen: maak je huis brandveilig

Brand in huis voorkomen? We hebben tips voor een brandveilige woning voor je op een rij gezet.

Lees meer

Van luiers tot opvang en kinderkleding: wat kost een kind?

Wat kost een kind nou eigenlijk? Om je een idee te geven wat je de eerste jaren kunt verwachten, zochten wij voor je uit hoeveel een kind tot vier jaar kost.

Lees meer

Een testament opstellen: wanneer is dat verstandig?

In een testament staat wat er na je overlijden met je nalatenschap moet gebeuren. We zetten tien situaties op een rij waarin een testament van pas komt.

Lees meer

Wat verandert er als je kind 18 jaar oud wordt?

Je kind wordt binnenkort 18 jaar. Op dat moment verandert er een hoop. Wat moet je kind financieel allemaal regelen?

Lees meer

Wat kost op jezelf wonen? Een overzicht voor jou

Op jezelf wonen heeft veel voordelen, maar er komen ook een hoop kosten bij kijken. Nationale-Nederlanden zet het voor je op een rijtje.

Lees meer

Je kind financieel opvoeden: hoe doe je dat?

Hoe gaat David (12) om met geld? Hij praat erover met zijn moeder Annelies. Lees hun tips voor een goede financiële opvoeding.

Lees meer

Zo speelt je kind veilig buiten in eigen tuin

Je kind veilig laten buitenspelen in eigen tuin? Weet waar je op moet letten wat betreft buitenspeelgoed, giftige planten en voorbereiding.

Lees meer