Ga direct naar inhoud

Wat veiligheid in huis voor Sanny betekent

Dit artikel gaat over Aangenaam wonen binnen Wonen

Wij hebben verschillende Nederlanders gevraagd om een kijkje in hun leven te geven, in het bijzonder over de thema’s veiligheid, verhuizen en samenwonen.

Voor dit artikel stelden we Sanny Verhoeven van het YouTube kanaal ‘Sanny zoekt Geluk’, enkele vragen over het thema veiligheid. Met haar video’s inspireert Sanny haar lezers en kijkers om het beste uit je leven te halen, zodat je vaker blij bent met wat je al hebt. Sanny woont samen met haar man Jorg in het centrum van Amsterdam. Ze hebben samen één dochter die nu vijf maanden oud is: Charlie-Fay (januari 2019, red.).

Het thema veiligheid heeft voor Sanny zowel een praktische als meer filosofische betekenis. Ben je benieuwd naar haar visie, lees dan snel haar antwoorden op onze vragen!

Wat is het belangrijkste dat je wilt delen op je YouTube kanaal?

Ik geloof dat er veel in het leven mogelijk is en dat je voor een groot deel zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Hoewel er in het leven altijd dingen zullen zijn waar we geen invloed op hebben, kun je hier door de juiste mindset te hebben toch tevreden mee zijn. Ik wil mijn lezers inspireren om je positiviteit, zelfverzekerdheid en bewustzijn te vergroten, zodat je nu al gelukkig kan zijn met wat je hebt.

Ik geloof dat er veel in het leven mogelijk is en dat je voor een groot deel zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.

Wat betekent veiligheid in huis voor jou?

Een veilig thuis is wat mij betreft een plek om thuis te komen en je verhaal te doen. Om jezelf te mogen zijn. Bij ons thuis zat mijn moeder altijd klaar met het kopje thee na school om onze verhalen aan te horen, juist omdat hier altijd ruimte voor werd gemaakt durfden mijn zus en ik alles te vertellen en was er ontzettend veel openheid binnen ons gezin.

Welke maatregelen neem jij tegen brand, water-, inbraakschade?

Ik vind het super belangrijk om goede back-ups te maken van mijn foto's, video's en computerbestanden. Ik zet deze op een externe harde schijf en die bewaar ik bij familie. Tegen inbraak hebben we hele goede sloten, maar nu we het hier over hebben word ik me er wel bewust van dat we nog kunnen doen tegen inbraak.

We laten nu bijvoorbeeld bij het verlaten van onze woning een licht aan. Maar het is wel altijd dezelfde lampje; wellicht toch eens een paar tijdschakelaars aanschaffen. En ik zag laatst zo’n slimme deurbel waarmee je met afstand kunt zien wie er aan de deur is. Dit is ook handig als je thuis bent, zodat je niet de deur open hoeft te doen, als je niet weet wie er voor je deur staat.

Is jouw computer ook goed beveiligd?

Een back-up maken van je computerbestanden is natuurlijk altijd verstandig. Denk er ook aan de bestanden zoveel mogelijk te beveiligen tegen bedreigingen zoals ransomware en virussen. Ben je gehackt? Dan kun je altijd contact opnemen met de Cyberwacht. De Cyberwacht is een telefonische hulplijn. Als het nodig is kijken experts op het gebied van cybersecurity op afstand met je mee.

Hoe ga je de veranderingen in je huis ervaren, denk je?

Ik vind het best lastig dat ik voor Charlie-Fay veel dingen moet opbergen die je huis zo gezellig maken zoals kaarsen, fotolijstjes en bloemenvaasjes. Ik denk dat ik maar op zoek ga naar leuke woonaccessoires van kunststof haha, want ik wil wel een beetje een gezellig huis houden.


Wil je meer weten?

Mijn woning

Hoe onderhoud je jouw huis? Hoe pak je een verbouwing aan? Kun je nog besparen op je woonkosten? En hoe woon je zo veilig en duurzaam mogelijk?

Tips voor mijn woonsituatie