Ga direct naar inhoud

Mijn eerste koophuis: dit zijn mijn woonwensen

Dit artikel gaat over Huis kopen binnen Wonen

Door Leonie ter Veld van gewoonwateenstudentjesavondseet.nl

Het leven van de mensen in Nederland verandert continu. Het enige dat in de afgelopen jaren niet is veranderd is de behoefte aan een thuis. Hoewel ik over samenwonen op voorhand veel vragen had, beviel het meteen ontzettend goed.

Zo goed zelfs, dat we inmiddels zijn verhuisd naar ons eerste koophuis. Yes! Het kopen van een huis is een volgende fase in het leven en Nationale-Nederlanden heeft me gevraagd om daar een reeks artikelen over te schrijven. De komende tijd interview ik andere millennials over hun verschillende woonwensen en vertel ik je over mijn woonwensen. Maar eerst vertel ik je waarom wij ons geliefde Amsterdam verruilden voor een nieuwe stad: Haarlem.

Onze woonwensen op een rijtje

Hoewel we allebei dol waren op Amsterdam, werd het kopen van een huis in deze stad voor ons een ingewikkelde kwestie. We woonden in een heel leuk huurhuis, maar hadden in de jaren die we in dat huis hadden doorgebracht, een flinke wensenlijst opgebouwd van dingen die beter konden.Zo wilde ik een keuken met meer werk- en bergruimte; ik ben immers foodblogger van Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl
en breng de meeste tijd in huis door in de keuken. Onze studentikoze keuken ter grootte van 6 pizzadozen, volstond niet langer; ik had behoefte aan meer ruimte.

Ook zijn we allebei gek op het geven van etentjes voor veel vrienden en familie. In onze kleine woonkamer in Amsterdam hadden we slechts plek voor een eettafel voor 4 personen, maar bij ons beiden leefde de wens om met veel meer mensen te kunnen tafelen. Een grote woonkamer én een eettafel voor minimaal 8 personen, gingen op het wensenlijstje. Ik woonde natuurlijk al 5 jaar in de huurwoning in Amsterdam en was ik in die tijd logischerwijs gewend geraakt aan de tuin aangrenzend aan de woning.

In de zomer voelde ons huis twee keer zo groot doordat we de deuren naar de tuin open konden zetten. We genoten bij de eerste zonnestraaltjes in het voorjaar tot en met de laatste in het najaar intens van onze tuin en organiseerden regelmatig etentjes in de buitenlucht. Voor mij was een tuin aangrenzend aan de woonkamer dus een harde eis voor een nieuwe woning. Ik wilde echt niet meer zonder.

Daarnaast wilden we meer bergruimte voor de hobby’s van mijn vriend; hij sport graag en heeft voor alle verschillende sporten het beste van het beste in huis. Ik was de racefiets op onze slaapkamer inmiddels meer dan zat en had de behoefte aan een kamer waar we dit soort dingen gewoon kwijt kunnen. Dat is alvast één extra slaapkamer op het wensenlijstje…

Ook werken we allebei regelmatig vanuit huis en was er dus een plek nodig waar we onze werkspullen op kunnen bergen; slaapkamer twee. En tja, ik ben inmiddels 29, dus gezinsuitbreiding staat ook steeds hoger op onze to do list. We hebben meer slaapkamers nodig! Kortom: we waren toe aan een groter huis en in Amsterdam werd dit voor ons onbetaalbaar.

In de zoektocht naar een koophuis viel ons oog al snel op Haarlem. In deze stad zaten we nog steeds dicht bij Amsterdam, maar waren de huizenprijzen voor ons aantrekkelijker dan in de hoofdstad. Bovendien waren de huizen groter, verhuisden een aantal van onze vrienden er naartoe en vind ik het feit dat we dichter bij het strand wonen een hele grote plus. Op zoek naar een woning in Haarlem dus.

Na een bezichtiging of 5 viel ons oog op een huis dat aan de buitenkant niet het mooiste ooit was, maar van binnen aan al onze woonwensen voldeed!

Verkocht!

Na een bezichtiging of 5 viel ons oog op een huis dat aan de buitenkant niet het mooiste ooit was, maar van binnen aan al onze woonwensen voldeed; er is een grote keuken, twee aparte toiletten, drie slaapkamers, veel bergruimte en een fantastische buitenruimte aangrenzend aan de woonkamer. We zagen allebei onwijs veel mogelijkheden in dit huis en waren ongekend enthousiast. Dit kon ‘m wel eens zijn… Na een super spannend biedingsproces kregen we te horen dat we het hoogste bod hadden uitgebracht. We hebben een huis gekocht, YES! Het inrichten kon beginnen.

We wonen inmiddels 3 maanden in ons nieuwe huis en het voelde al heel snel als thuis. We hebben best lang moeten wachten om er te gaan wonen, maar toen het moment daar was, voelde het meteen als ónze plek. Bovendien hebben we de eerste weken heel veel geklust, waardoor we ieder hoekje van ons huis leerden kennen en dat zorgde ervoor dat het meer en meer als ons huis voelde.

Datzelfde geldt voor de meubels die we erin zetten; het mogen dan nieuwe meubels zijn, we zijn wel maandenlang samen op meubeljacht geweest en als al die puzzelstukjes dan steeds meer op hun plek terecht komen, voelt het toch al snel als thuis.

Nationale-Nederlanden weet hoe belangrijk een thuis is en biedt daarom een divers aanbod aan hypotheken die passen bij verschillende behoeften. De komende tijd interview ik meer millennials met verschillende levensstijlen, in verschillende levensfases, over hun woonwensen. En ik ben benieuwd; wat zijn jouw woonwensen op dit moment?


Wil je meer weten?

Ik wil een huis kopen

Van oriënteren tot aan de verhuizing. Of het nu om bestaande bouw of nieuwbouw gaat. Kom alles te weten over het koopproces en maak gebruik van onze tips.

Goed voorbereid een huis kopen