Ga direct naar inhoud

Alles voor jouw huis

Of je nou meer ruimte wilt, duurzamer wilt wonen, een nieuw huis zoekt of gaat samenwonen: je wilt je ergens thuis voelen. Wat je woonwensen ook zijn, wij helpen je op weg met tips, inspiratieverhalen en praktische handvatten om van jouw huis je thuis te maken. Zo helpen we met belangrijke keuzes op woongebied.

Wat je moet weten over verhuizen

Verandert jouw woonwens, wil je een nieuwe woning of meer woonruimte? Dan ga je op zoek naar een nieuw huis. Verhuizen kan behoorlijk stressvol zijn. Wat moet je regelen, op welk moment en waar? Wat zijn dingen waar je aan moet denken wanneer je weg gaat van je vertrouwde plek, om van een nieuwe plek je thuis te maken? Een plek die veilig is, waar je rust vindt en waar je heerlijk slaapt.

We helpen je graag op weg met praktische informatie en tips die je kunnen helpen bij een soepele verhuizing.

Waar moet ik aan denken bij een verhuizing?

Een huis kopen, wat te doen?

De huizenmarkt is in ontwikkeling, dus is het verstandig goed voorbereid het koopproces in te gaan. Neem je iemand in de hand, hoe zit het met kosten koper en overbieden? Wat voor hypotheekmogelijkheden passen bij jou? En wat doe je met je oude woning? Het zijn belangrijke keuzes die je maakt, die gevolgen hebben voor je financiële situatie.

Daarbij helpen we je graag om zo goed voorbereid de huizenmarkt op te gaan aan de hand van praktische informatie, handige tips en checklists.

Waar moet ik aan denken bij een huis kopen?

Je thuis voelen in je huis

Een woning brengt verantwoordelijkheden met zich mee, of je nou met de buren of de VvE iets wil regelen. Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken om je zaken goed te regelen. Misschien wil je je fijner voelen in je woonomgeving? Denk aan achterstallig onderhoud, een verbouwing of verbetering aan je huis. Dan is het goed om te kijken wat je daaraan kunt doen.

Wij denken graag met je mee wat er mogelijk is om jouw woonomgeving zo goed mogelijk bij je behoeften te laten aansluiten.

Maak van je huis jouw thuis

Je huis verkopen

Je wilt misschien ruimer wonen of naar een andere plek verhuizen. Wat de reden ook is, bij het verkopen van een huis komt veel kijken. Van het vinden van een makelaar, het verkoopklaar maken van de woning, het bepalen van de vraagprijs tot het aanvaarden van een bod. En wat doe je met je hypotheek als je verkocht hebt?

We helpen je op weg met praktische informatie, handige tips en checklists.

Waar moet je aan denken bij het verkopen van je huis?

Je woning verduurzamen

Goed voor het milieu, je wooncomfort en je energieverbruik. In en rondom je huis verduurzamen heeft veel voordelen. En de financiering? Daar helpen we je graag bij. Bekijk welke mogelijkheden je hebt om energiezuiniger te wonen en ontdek slimme bespaartips.

Meer over je woning verduurzamen

Gezond wonen

Wie gezonder wil leven, eet gezond, beweegt voldoende en haalt regelmatig een frisse neus. Maar wist je dat het klimaat in je woning ook grote invloed heeft op je gezondheid? Fijnstof inademen kan bijvoorbeeld leiden tot luchtwegklachten. Terwijl 90% van de blootstelling aan fijnstof niet buiten, maar bínnen plaatsvindt.

Meer over een gezond binnenklimaat in je huis

Wil je meer weten?

Thuis sporten in je eigen home gym

Wil je thuis sporten, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Eva legt uit wat je nodig hebt! Start jouw eigen home gym met deze 5 tips.

Lees meer

Verhuizen vanwege lage hypotheekrente; verstandig of niet?

De hypotheekrente staat momenteel historisch laag. Hét moment om een ander huis te kopen. Maar is dat ook verstandig?

Lees meer

Je huis verduurzamen: hoe betaal je de kosten?

Je wil je huis verduurzamen, maar hoe betaal je dat? Je kunt sparen, beleggen, lenen of duurzaamheidssubsidies aanvragen: bekijk wat mogelijk is.

Lees meer