Ga direct naar inhoud

Wat kost je behandeling?

Wat kost een röntgenfoto eigenlijk? En hoeveel betaal je voor een operatie aan neus- of keelamandelen? Veel mensen weten niet wat de prijs is van een behandeling. Nationale-Nederlanden geeft je graag meer inzicht.

Weten waar je voor betaalt

De roep om transparantie in de zorg is enorm. Logisch, want je wilt weten waar je voor betaalt. Door tarieven openbaar te maken, kun je de prijzen bij verschillende zorgverleners van tevoren vergelijken. Dat loont direct als de behandeling binnen je eigen risico valt: doet een andere zorgverlener hetzelfde onderzoek voor een lagere prijs? Dan betaal je minder en kun je achteraf beter controleren of je rekening wel klopt.

Welke tarieven kun je vinden in onze tarieventool?

We beginnen met de publicatie van behandelingen die minder kosten dan het hoogste (vrijwillige) eigen risico van € 885,-. Want dat zijn de kosten die je zelf moet betalen. Het gaat om behandelingen bij:

  • Gecontracteerde ziekenhuizen
  • Zelfstandige behandelcentra
  • Gekwalificeerde stoppen met roken begeleiders (exclusief eventuele medicijnen of nicotine vervangende middelen).

Je kunt de tarieven gebruiken om te berekenen welke kosten je gaat krijgen. En om de prijzen te vergelijken.

De prijs zegt niets over de kwaliteit?

Het is prettig om de prijs voor je behandeling te vergelijken. Maar je wilt natuurlijk ook weten wat de kwaliteit van de zorg is. In onze Zorgvinder zie je hoe andere patiënten de zorg hebben ervaren. Zo kies je zelf de zorgaanbieder die het beste bij jou past.

Wat kost mijn behandeling?

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact