Ga direct naar inhoud

Overlijdensrisicoverzekering: korting niet roken

Op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering en nooit gerookt of ben je al twee jaar gestopt? Krijg korting op onze overlijdensrisicoverzekering.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de niet-rokerskorting?

Heb je nooit gerookt of rook je al minimaal twee jaar niet meer? Dan krijg je een korting op de premie van de overlijdensrisicoverzekering. Heb je al een overlijdensrisicoverzekering en ben je inmiddels twee jaar gestopt met roken? Ook dan kun je in aanmerking komen voor deze korting.

Gebruikmaken van de korting niet roken?

Heb je bij ons een overlijdensrisicoverzekering en wil je de korting voor niet roken? Kijk dan in de polisvoorwaarden of je verzekering die mogelijkheid biedt. Is dit zo en ben je meer dan twee jaar gestopt? Stuur dan de ingevulde niet-rokersverklaring naar ons toe.

Let op: Geef het direct aan ons door als je niet-rokerskorting krijgt en de verzekerde begint (weer) met roken. Ook als hij of zij maar af en toe rookt. Het maakt dus niet uit hoeveel de verzekerde rookt. De niet-rokerskorting vervalt dan.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten in drie stappen

Stap 1: Aanvragen

Je kiest de vorm, het bedrag, de looptijd en wie het bedrag krijgt. Aanvragen doe je online of via een adviseur bij jou in de buurt.

Stap 2: Verklaring van gezondheid of medische keuring

We sturen je een e-mail met een link naar een online vragenlijst over je gezondheid. Soms sturen we een uitnodiging voor een medische keuring.

Stap 3: We beoordelen je aanvraag

We beoordelen je aanvraag met de gegevens van je verklaring van gezondheid of de medische keuring. In de meeste gevallen ontvang je daarna direct je polis. Hebben we meer medische gegevens nodig? Dan ontvang je van ons een e-mail via ZIVVER. We mailen dan beveiligd. Je medische gegevens zijn tenslotte vertrouwelijk.

ORV berekenen en aanvragen

Veelgestelde vragen over de overlijdensrisicoverzekering korting niet roken

Waarom betaalt een roker meer premie?

Roken is schadelijk voor de gezondheid. Een roker heeft onder andere een verhoogde kans op kanker, longaandoeningen en hart- en vaatziekten. De kans van overlijden is bij een roker groter dan bij een niet roker. Het risico om het verzekerde bedrag daadwerkelijk uit te keren, berekenen we door in de premie voor rokers.

Ik rook af en toe. Moet ik bij de aanvraag aangeven dat ik rook? 

Ook als je maar af en toe rookt, krijg je geen korting voor niet roken. Alleen als je twee jaar helemaal niet gerookt hebt, kun je korting krijgen voor niet roken.

Wat zijn de gevolgen als ik verzwijg dat ik rook of weer ben gaan roken?

Gaf je bij het aanvragen van de overlijdensrisicoverzekering aan dat je niet rookt, terwijl je dat wel deed? Of ben je inmiddels weer begonnen? Dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aan ons doorgeeft via de klantenservice. Dit geldt ook als je de niet-rokersverklaring hebt ingevuld en weer bent begonnen met roken.

Doe je dit niet? Dan heb je ons niet de juiste informatie gegeven. We verlagen het verzekerde kapitaal met 25% of keren het verzekerde bedrag niet uit. Het maakt niet uit wanneer we dit vaststellen. Dit kan zijn tijdens de looptijd van de verzekering, maar ook nadat de verzekerde is overleden. Hebben we te veel of ten onrechte uitgekeerd? Dan eisen we dat bedrag terug.

Hoe controleren jullie of ik rook?

Tijdens de periode dat je verzekerd bent, kunnen we je vragen of je nog steeds niet rookt. De niet-rokerskorting vervalt als je niet antwoordt. Ook mogen we je testen op de aanwezigheid van afbraakproducten van nicotine in het bloed of urine.

Wat wordt verstaan onder roken?

Roken is het gebruiken van middelen die nicotine bevatten. Hieronder vallen onder andere pijp, sigaren, (e-)sigaretten, nicotinehoudende pleisters, joints en vapen.

Let op: vapen valt onder roken, ook als het geen nicotine bevat.


Andere informatie over de overlijdensrisicoverzekering

Wat kost een ORV?

Een overlijdensrisicoverzekering heb je al voor een paar euro per maand. Met korting als je niet rookt.

De kosten

ORV van Nationale-Nederlanden

Onze ORV kun je makkelijk online aanvragen en is aanpasbaar tijdens de looptijd.

Bekijk alle voordelen

Verklaring van gezondheid

Als je een ORV afsluit, willen we wat meer weten over je gezondheid. Hiervoor vul je een online vragenlijst in. Soms moet je je laten keuren door een arts of internist.

Meer over de verklaring van gezondheid