Ga direct naar inhoud

Arbeidsconflict met uw werkgever? Hoe helpt de rechtsbijstandverzekering?

Stel: u heeft een arbeidsconflict met uw werkgever. Hij geeft aan dat hij uw functie en uw salaris in uw nadeel gaat aanpassen. Of hij ontslaat u als enige werknemer vanwege bedrijfsomstandigheden, zoals bijvoorbeeld een reorganisatie. Een rechtsbijstandverzekering kan u bij een dergelijk arbeidsconflict helpen.

Conflict met werkgever is vaak ongelijke strijd

Bij een arbeidsconflict laat een werkgever zich vaak adviseren door in- of externe consultants of juristen. Zo’n advies kost uiteraard geld, maar voor de werkgever zijn dergelijke kosten te dragen. Via het verkregen advies heeft de werkgever vervolgens een redelijk goed beeld van zijn of haar uitgangspositie in het arbeidsconflict.

Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering

  • 395 juristen en advocaten
  • nemen uw conflict uit handen
  • zonder wachttijd

Bereken uw premie

Sluit nu af

Zelf advocaat inschakelen bij arbeidsconflict?

Uiteraard kunt u zelf ook advies of hulp inwinnen. Bijvoorbeeld via een jurist of advocaat. Toch is het mogelijk dat u uiteindelijk geen gelijk krijgt van een rechter. U loopt dan het risico dat u de kosten van uw advocaat zelf moet betalen. Deze kosten kunnen oplopen van enkele honderden tot vele duizenden euro’s.

Rechtsbijstandverzekering bij conflictsituatie

Heeft u een rechtsbijstandverzekering, dan helpt de rechtsbijstandverzekeraar u bij conflicten met uw werkgever. Let daarbij overigens goed op de dekking. Conflicten rondom uw werk en inkomen horen niet bij elke verzekeraar tot de standaarddekking van rechtsbijstandverzekering.

Nu al een conflict?

Een rechtsbijstandverzekering helpt via een werk- en inkomensdekking niet alleen bij discussies en conflicten met de werkgever. De juristen van de rechtsbijstandverzekeraar helpen u, afhankelijk van de voorwaarden, ook bij conflicten met een pensioenfonds, uitkeringsinstantie of pensioenverzekeraar.

Met een rechtsbijstandverzekering hoeft u niet zelf de discussie aan te gaan met uw werkgever. Ook voorkomt u dat u een dure jurist moet inschakelen. De Nationale-Nederlanden Rechtsbijstandverzekering kan bij een conflict een groot deel van de kosten en spanning van een juridische procedure voor u uit handen nemen.