Ga direct naar inhoud

Actief Pensioen

Nationale-Nederlanden biedt geen Actief Pensioen meer aan.
In plaats daarvan hebben we de Persoonlijke Pensioenuitkering: een uitkering die aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op nn.nl/pensioenuitkering.
Heb je al een Actief Pensioen en heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Ga je binnenkort met pensioen en komt er een geldbedrag vrij? Dan koop je hiermee een direct ingaand pensioen. De Pensioen Coach van Nationale-Nederlanden helpt je bij alles wat er komt kijken bij het met pensioen gaan.

De Pensioen Coach

De Pensioen Coach helpt je in het laatste jaar voor je pensioen. Hij of zij neemt pro-actief contact met jou op, geeft uitleg over de te nemen stappen en geeft je inzicht in de keuzes voor je pensioen.

Een pensioen zoals jij het wilt

Je hebt een aantal mogelijkheden, pensioenkeuzes, voor je pensioen. Bijvoorbeeld eerder of later met pensioen gaan of eerst een hoger pensioen ontvangen. De Pensioen Coach van Nationale-Nederlanden helpt je hier graag bij.

Wat is het verschil tussen vast en en variabel pensioen?


Vast pensioen

Je bent verzekerd van een levenslange gegarandeerde pensioenuitkering, dit betekent dat je jouw Actief Pensioen ontvangt zolang je leeft.

Lees meer

Variabel pensioen

Je belegt na pensionering en hebt zo de mogelijkheid op een hoger pensioen. Je pensioen verandert ieder jaar.

Lees meer

Advies

Wil je weten welke keuzes het beste voor jou zijn, bijvoorbeeld wat het beste past in jouw totale financiële situatie? Neem dan contact op met een pensioenadviseur.

Waar koop je jouw pensioen?

Je kiest zelf bij welke pensioenuitvoerder je jouw pensioen aankoopt. Zo heb je de mogelijkheid om voor een aanbod te kiezen dat het beste bij jou past. Omdat de hoogte van het pensioen ook beïnvloed wordt door de marktrente, kan er verschil zitten tussen wat je aangeboden krijgt. Ook wij volgen de rente op de voet en bieden jou hierdoor scherpe tarieven aan.

Duurt het nog even voordat je met pensioen gaat? Schrijf je in voor de Pensioen Hulp van Nationale-Nederlanden

Je moet keuzes maken voor je pensioen. Bijvoorbeeld de keuze tussen vast en variabel. Wij helpen jou hierbij. De Pensioen Hulp is een online dienstverlening die ongeveer tien jaar voor het pensioen start. Na inschrijving krijg je een aantal keer per jaar pensioeninformatie. Op een laagdrempelige manier, in kleine stukjes. De informatie is relevant en gericht op jouw persoonlijke situatie en geboortejaar. De Pensioen Hulp is gratis en vrijblijvend en is er voor iedereen.

Naar de Pensioen Hulp

Zo neem je contact op

Chatten

Start de chat

Chat met Sanne, onze digitale assistent. Komt die er niet uit? Binnen kantooruren neemt een collega het over.

Bellen

010 513 01 05

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Houd rekening met een wachttijd.

Online

Contactformulier

Binnen 5 werkdagen reactie.Onafhankelijk advies

Vind je adviseur

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.