Ga direct naar inhoud

Actief Pensioen

Nationale-Nederlanden biedt geen Actief Pensioen meer aan.
In plaats daarvan hebben we de Persoonlijke Pensioenuitkering: een uitkering die aansluit bij úw wensen en mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op nn.nl/pensioenuitkering.
Heeft u al een Actief Pensioen en heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

Gaat u binnenkort met pensioen en komt er een geldbedrag vrij? Dan koopt u hiermee een direct ingaand pensioen. De Pensioen Coach van Nationale-Nederlanden helpt u bij alles wat er komt kijken bij het met pensioen gaan.

De Pensioen Coach

De Pensioen Coach helpt u in uw laatste jaar voor uw pensioen. Hij of zij neemt pro-actief contact met u op, geeft uitleg over de te nemen stappen en geeft u inzicht in de keuzes voor uw pensioen.

Een pensioen zoals ú het wilt

U heeft een aantal mogelijkheden, pensioenkeuzes, voor uw pensioen. Bijvoorbeeld eerder of later met pensioen gaan of eerst een hoger pensioen ontvangen. De Pensioen Coach van Nationale-Nederlanden helpt u hier graag bij.

Wat is het verschil tussen vast en en variabel pensioen?


Vast pensioen

U bent verzekerd van een levenslange gegarandeerde pensioenuitkering, dit betekent dat u uw Actief Pensioen ontvangt zolang u leeft.

Lees meer

Variabel pensioen

U belegt na pensionering en heeft zo de mogelijkheid op een hoger pensioen. Uw pensioen verandert ieder jaar.

Lees meer

Advies

Wilt u weten welke keuzes het beste voor u zijn, bijvoorbeeld wat het beste past in uw totale financiële situatie? Neem dan contact op met een pensioenadviseur.

Financieel advies

Waar koopt u uw pensioen?

U kiest zelf bij welke pensioenuitvoerder u uw pensioen aankoopt. Zo heeft u de mogelijkheid om voor een aanbod te kiezen dat het beste bij u past. Omdat de hoogte van het pensioen ook beïnvloed wordt door de marktrente, kan er verschil zitten tussen wat u aangeboden krijgt. Ook wij volgen de rente op de voet en bieden u hierdoor scherpe tarieven aan.

Duurt het nog even voordat u met pensioen gaat? Schrijf u in voor de Pensioen Hulp van Nationale-Nederlanden

U moet keuzes maken voor uw pensioen. Bijvoorbeeld de keuze tussen vast en variabel. Wij helpen u hierbij. De Pensioen Hulp is een online dienstverlening die ongeveer tien jaar voor het pensioen start. Na inschrijving krijgt u een aantal keer per jaar pensioeninformatie. Op een laagdrempelige manier, in kleine stukjes. De informatie is relevant en gericht op uw persoonlijke situatie en uw geboortejaar. De Pensioen Hulp is gratis en vrijblijvend en is er voor iedereen.

Naar de Pensioen Hulp