Ga direct naar inhoud

Betalingsverkeer tijdens de feestdagen

Op officiële feestdagen en in het weekend is er geen betalingsverkeer mogelijk. Dit zijn Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Eerste Paasdag, Tweede Paasdag, Dag van de Arbeid, Eerste Pinksterdag, Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag en Oudejaarsdag.

Er is wél betalingsverkeer mogelijk op Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag.

In het onderstaande overzicht ziet u per feestdag of er betalingsverkeer mogelijk is.

Feestdagen Datum 2022 Betalingsverkeer mogelijk
Nieuwjaarsdag Zaterdag 1 januari Nee
Goede Vrijdag Vrijdag 15 april Nee
Eerste Paasdag Zondag 17 april Nee
Tweede Paasdag Maandag 18 april Nee
Koningsdag Woensdag 27 april Ja
Dag van de Arbeid Zondag 1 mei Nee
Bevrijdingsdag Donderdag 5 mei Ja
Hemelvaartsdag Donderdag 26 mei Ja
Eerste Pinksterdag Zondag 5 juni Nee
Tweede Pinksterdag Maandag 6 juni Ja
Eerste Kerstdag Zondag 25 december Nee
Tweede Kerstdag Maandag 26 december Nee
Oudejaarsdag Zaterdag 31 december Nee

Wat betekent dit per product?

Internetsparen

U kunt op dagen waarop geen betalingsverkeer mogelijk is wel opdracht geven om geld over te maken van uw internetspaarrekening naar uw vaste tegenrekening. We verwerken uw opdracht dan op de eerstvolgende werkdag. U ontvangt rente over uw saldo totdat wij uw opdracht hebben verwerkt.

Wilt u vóór de dag waarop geen betalingsverkeer mogelijk is over uw geld beschikken? Maak het geld dan uiterlijk twee werkdagen eerder vóór 13:00 uur over.

Aanvullende PensioenUitkering / Banksparen OntslagVergoeding

Valt de vaste uitkeerdag van uw Aanvullende PensioenUitkering of Banksparen OntslagVergoeding op een dag waarop geen betalingsverkeer mogelijk is? Dan ontvangt u uw uitkering de eerstvolgende werkdag.

Beleggen

Wilt u geld opnemen en heeft u daar voldoende liquide saldo voor? Dan kunt u op dagen waarop geen betalingsverkeer mogelijk is wel opdracht geven om geld over te maken van uw beleggingsrekening naar uw vaste tegenrekening. We verwerken uw opdracht dan op de eerstvolgende werkdag.

Wilt u vóór de dag waarop geen betalingsverkeer mogelijk is over uw geld beschikken? Maak het geld dan uiterlijk twee werkdagen eerder vóór 13:00 uur over.

Moeten er beleggingen verkocht worden voor de opname die u wilt doen? Dan kan het langer duren voordat alle verkoopopdrachten zijn uitgevoerd en wij het geld kunnen overmaken. Let op: sommige beleggingsfondsen zijn niet verhandelbaar op feestdagen in andere landen (bijvoorbeeld Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten). Ook dan kan het langer duren voordat alle verkoopopdrachten zijn uitgevoerd en wij het geld kunnen overmaken.