Ga direct naar inhoud

Tariefklassen voor de NN Variant Hypotheek

Op 11 juli 2020 zijn alle hypotheken van Delta Lloyd en OHRA omgezet naar een Nationale-Nederlanden hypotheek. De productnaam is veranderd in de NN Variant Hypotheek. Vanaf dat moment kan de tariefklasse en risico-opslag van deze hypotheken voortaan al tijdens de rentevaste periode dalen als een hypotheek hiervoor in aanmerking komt. Dit werkt op dezelfde manier als voor andere hypotheken van Nationale-Nederlanden. Voor de NN Variant Hypotheek gelden echter ook enkele bijzonderheden.

Tariefklassen voor de NN Variant Hypotheek.

Delta Lloyd en OHRA hadden eigen tariefklassen en risico-opslagen voor hun hypotheken. Deze waren van toepassing op het moment dat deze hypotheken op 11 juli 2020 werden overgezet naar Nationale-Nederlanden. Tijdens de op dat moment lopende rentevaste periode blijven deze tariefklassen en risico-opslagen van kracht.

Tariefklassen van Delta Lloyd en OHRA Risico-opslag*
NHG (Nationale Hypotheek Garantie) 0,00%
Niet-NHG
 • Tot en met 50% marktwaarde
 • 0,00%
 • Meer dan 50% tot en met 75% marktwaarde
 • 0,30%
 • Meer dan 75% tot en met 90% marktwaarde
 • 0,50%
 • Meer dan 90% tot en met 100% marktwaarde
 • 0,70%
 • Meer dan 100% marktwaarde
 • 0,95%

  * De hoogte van de risico-opslagen kan in de toekomst wijzigen.

  De getoonde tariefklassen en risico-opslagen zijn de actuele tariefklassen en risico-opslagen. In het verleden zijn deze anders geweest. Welke risico-opslag in jouw rente zit verwerkt, hangt af van het moment waarop je huidige rentevaste periode is ingegaan. Bekijk hiervoor het overzicht van de historische tariefklassen en risico-opslagen van Delta Lloyd.

  Na een (tussentijdse) renteherziening gelden voor je nieuwe rentevaste periode de tariefklassen en risico-opslagen van Nationale-Nederlanden. Heb je meerdere leningdelen die niet tegelijk een nieuwe rentevaste periode ingaan? Dan kan het gebeuren dat voor een deel van je hypotheek nog de tariefklassen en risico-opslagen van Delta Lloyd en OHRA gelden en voor een deel de tariefklassen en risico-opslagen van Nationale-Nederlanden.

  Bekijk de tariefklassen van Nationale-Nederlanden

  Rentedaling tijdens rentevaste periode

  Voortaan kan de tariefklasse en risico-opslag al tijdens de rentevaste periode dalen als je hypotheek of leningdeel hiervoor in aanmerking komt. Bijzonderheid voor de NN Variant Hypotheek is dat dit gebeurt binnen de tariefklassenstructuur waarin een leningdeel valt.

  Een leningdeel dat nog in de tariefklassen van Delta Lloyd en OHRA valt, krijgt bij een daling een lagere tariefklasse en risico-opslag van Delta Lloyd en OHRA. Een leningdeel dat inmiddels in de tariefklassen van Nationale-Nederlanden valt, krijgt bij een daling een lagere tariefklasse en risico-opslag van Nationale-Nederlanden.

  Tijdens een rentevaste periode is het dus niet mogelijk dat een leningdeel overgaat van de tariefklassen van Delta Lloyd en OHRA naar die van Nationale-Nederlanden.

  Bijzonderheden voor (Bank)Spaar Hypotheken en Hybride Hypotheken

  Als er recht is op een lagere risico-opslag, dan past Nationale-Nederlanden dat in de meeste gevallen automatisch voor je aan. Maar bij een (Bank)Spaar Hypotheek doen we dit niet. Dit doen we alleen op verzoek van jou of je adviseur. Een rentewijziging heeft namelijk ook gevolgen voor de premie of inleg van het aan deze hypotheek gekoppelde spaarproduct. Een lagere rente is dan niet altijd in je voordeel. Neem voor meer informatie contact op met je adviseur.

  Aan de NN Variant Hybride Hypotheek is een CombiPlusVerzekering gekoppeld. Bij deze verzekering kun je kiezen tussen sparen of beleggen of een combinatie hiervan. Kies je voor sparen, dan is de spaarrente gelijk aan je hypotheekrente. Als je hypotheekrente daalt, gaat dus ook de spaarrente omlaag en moet je meer premie gaan betalen om je hypotheek op de einddatum af te kunnen lossen. Net als bij een (Bank)Spaar Hypotheek verlagen we tijdens een rentevaste periode de risico-opslag van de NN Variant Hybride Hypotheek daarom niet automatisch. Dit doen we alleen op verzoek van jou of je adviseur.

  Service en Contact

  We kunnen je op verschillende manieren helpen.

  Heb je een vraag?

  Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

  Naar Service en Contact

  Wil je advies?

  Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

  Vind je adviseur