Ga direct naar inhoud

Fondsselectie Zelf Beleggen en Aanvullend Pensioen Zelf Beleggen

Hoe kiezen wij de beleggingsfondsen?

Bij Zelf Beleggen en Aanvullend Pensioen Zelf Beleggen kies je uit een breed aanbod van beleggingsfondsen in verschillende categorieën. Met ons aanbod kun je een beleggingsportefeuille samenstellen die past bij jouw wensen en eisen.

Wij hebben de fondsen met zorg voor je uitgekozen. Bekijk het aanbod van de beleggingsfondsen op de pagina Fonds- en koersinformatie.

Onafhankelijke beoordeling

In principe controleren onze beleggingsexperts één keer per jaar ons fondsaanbod. Zo weten wij of de fondsen die wij aanbieden nog aan onze eisen voldoen.

Wat gebeurt er als een fonds niet meer voldoet?

Presteert het fonds gedurende langere tijd onvoldoende of past het om een andere reden niet meer in ons aanbod? Dan halen we het fonds uit ons aanbod. Je kunt het fonds dan niet meer aankopen. Beleg je al in dit fonds? Dan kan je dat nog minimaal een jaar blijven doen. Daarna kunnen we het fonds helemaal uit ons aanbod halen en moet je in een ander fonds beleggen.

Geschiktheidseisen

Tijden

Het sluitingstijdstip van het fonds ligt na het sluitingstijdstip van Zelf Beleggen om beleggingsorders door te geven. Het fonds heeft maar één koers per dag.

Goede reputatie

De fondsbeheerder, accountant, administrateur en custodian (de partij die de beleggingen bewaart) hebben een goede reputatie.

Toezicht

Het fonds is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.

Belegd vermogen

Het fonds beheert minimaal € 50 miljoen.

Euro

De koers is in euro.

Rapportages

Verslagen zijn elke maand beschikbaar in het Nederlands. Van elk geselecteerd fonds is een EID in het Nederlands beschikbaar.

Kosten

De kosten van het fonds wijken niet significant af van de kosten van vergelijkbare fondsen binnen dezelfde beleggingscategorie.

Bestaansduur

Het fonds heeft voldoende trackrecord om de prestaties en de verwachtingen te kunnen beoordelen.

Beleggingsbeleid

Het fonds heeft een duidelijk omschreven beleggingsbeleid.

Duurzaamheid

Het fonds voldoet aan een aantal duurzaamheidseisen. Er is beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en het fonds belegt bijvoorbeeld niet in clustermunitie.

Doelgroep

Het fonds is geschikt voor de doelgroep execution only.

UCITS/AIFMD

Het fonds moet een 'Undertaking for Collective Investment in Transferable Securities' (UCITS) zijn, of de fondsbeheerder moet een 'Alternative Investment Fund Managers Directive' (AIFMD) vergunning hebben.


Service & Contact

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service & Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur