Ga direct naar inhoud

Voor vertrek

Voordat je met je vierwieler vertrekt, moet deze natuurlijk goed verzekerd zijn. Ook de verplichte apk-keuring en onderhoudsbeurt zijn een must om veilig onderweg te zijn. We helpen je graag verder met het kiezen van een autoverzekering en vertellen je alles over het onderhouden van je auto.


Apk-keuring en onderhoud van je auto

Je wilt dat je auto altijd voor je klaarstaat. Het is belangrijk dat je jouw auto goed blijft onderhouden. We zetten alle tips rondom de apk-keuring en ander auto-onderhoud op een rijtje.

Alles over onderhoud en apk

Zeilen in de winter: ben jij winterklaar?

Zeilen in de winter: een fantastische manier om meer uit je boot te halen en daarmee je zeilseizoen te verlengen. Wij geven tips, zodat je ook in de winter goed voorbereid bent.

Ontdek zeilen in de winter

Bereid je auto voor op de winter

De winter komt eraan! Tijd voor warme truien en jassen, maar ook tijd om je auto winterklaar te maken. Met onze tips kom je niet voor verrassingen te staan.

Maak je auto winterklaar


Hoe veilig vervoeren Nederlanders hun kinderen?

We zitten vaak met de kids in de auto. Om met het hele gezin op vakantie te gaan, maar ook voor korte ritjes, zoals naar school. Vervoeren we onze kinderen eigenlijk wel op een veilige manier? Om antwoord te geven op die vraag, onderzochten we het rijgedrag van Nederlandse ouders met kinderen in de auto.

Lees meer over rijgedrag van Nederlandse ouders met kinderen in de auto


Afschrijving van je auto en slim lenen

Zodra je met je auto gaat rijden, wordt je auto minder waard. Dit noemen we de afschrijving van je auto. Bekijk onze tips zodat je niet langer en meer leent dan nodig is en zorgeloos kan rijden in je auto.

Slim lenen voor je auto

Welk onderhoud van je auto kun je zelf doen?

Je auto moet regelmatig voor onderhoud naar de garage. Maar het is ook belangrijk om zelf bepaalde onderdelen van je auto regelmatig te controleren. Wij zetten op een rij wat je gemakkelijk zelf kunt doen.

Wat kun je zelf onderhouden

Wat je nog niet wist over... Schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn de jaren dat je zonder schade hebt gereden. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager de kosten voor je verzekering. Bekijk de kortingen.

Alles over schadevrije jaren


Wanneer heb je een vaarbewijs nodig

Met lekker weer een dagje op het water of genieten van een bootvakantie? Dan is het handig te weten wat de regels op het water zijn en of je een vaarbewijs nodig hebt voor het vaartuig.

Meer over het vaarbewijs

Een boot kopen in vier stappen

Hoe mooi kan het zijn: je gaat je eigen boot kopen! Het kopen van een boot kent natuurlijk wel wat aandachtspunten. Lees op welke dingen je écht moet letten . Zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zo koop je een boot in 4 stappen

Is een bootverzekering verplicht?

Genieten van je boot gaat net wat makkelijker als je weet dat je goed verzekerd bent. Maar is je boot verzekeren verplicht? Bekijk welke situatie voor jou van toepassing is.

Waarom je boot verzekeren


Alles wat je moet weten over de groene kaart

Ga je met de auto naar het buitenland? Dan is het handig om de groene kaart mee te nemen. In sommige landen is het zelfs verplicht om deze bij je te hebben. Wij leggen uit hoe het zit.

Meer over de groene kaart

4 tips voor een relaxte vakantie met het gezin

Relaxed op vakantie met het gezin, wie wil dát nou niet?! Toch gaat maar de helft van de Nederlanders ontspannen weg. Daarom geven we je tips om wél relaxed op vakantie te gaan. Met het hele gezin.

Bekijk onze 4 tips

We krijgen in Nederland steeds meer versoepelingen. We mogen bijvoorbeeld weer reizen naar landen met een geel of groen reisadvies. Check voordat je op reis gaat het reisadvies van je bestemming. Heb je vragen over een geplande reis en wat je verzekering voor je kan betekenen?

Bekijk de meest gestelde vragen

Gebruik onze vakantiechecklist

Op wintersport, de zon opzoeken in het buitenland of een weekend weg in eigen land? Waar je ook heen gaat, een goede voorbereiding draagt natuurlijk bij aan een onbezorgde vakantie.

Gebruik de checklist voor verzekeringen en geldzaken

Een zorgverzekering én een reisverzekering

Wintersport of andere vakantieplannen? Dan is het slim om je verzekeringen voor vertrek te checken. Wij zetten de belangrijkste verschillen van deze verzekeringen op een rij.

Bekijk de verschillen

7 tips voor minder inpakstress

De koffer inpakken is voor veel Nederlanders een grote stressfactor bij het op vakantie gaan. Om van die stress af te komen, geven wij je zeven tips om goed voorbereid te zijn.

Zeven tips voor het inpakken van je koffer


Samen op reis, samen een reisverzekering

Als je samen met je partner op reis gaat kan het handig zijn om een reisverzekering en annuleringsverzekering voor meerdere personen af te sluiten. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Alles over samen verzekeren

De piste op? Zo ben je goed verzekerd.

Wintersporters weten hoe het voelt om over verse sneeuw de piste af te roetsjen. Maar heb je eenmaal een goede afdaling te pakken, dan moet je er niet aan denken dat je verkeerd valt.

Zo ga je goed verzekerd de piste op


Op de weg

Als je regelmatig op de weg zit, dan wil je dat natuurlijk zo zorgeloos mogelijk doen. We geven je handige info, zodat je veilig onderweg bent.

Lees meer over veilig op de weg

Bestemming

Er valt zó veel te ontdekken. Met je auto rijd je naar de leukste bestemmingen. Wij vertellen je waar je moet zijn!

Bekijk de tips