Ga direct naar inhoud

Besparen op autokosten? Dat wil toch elke automobilist

Rijd je minder dan 5.000 kilometer per jaar? Dan ben je een af&toe rijder. Zo heb je wellicht naast je auto een motor of ga je naar je werk met het openbaar vervoer of de fiets.

Wat de reden ook is dat je weinig rijdt, je maakt wel iedere maand kosten voor je autoverzekering, onderhoud, brandstof, banden, wegenbelasting en APK.
Om al deze kosten enigszins te beperken geven we je hieronder een viertal tips waarmee je geld kunt besparen.

Tip 1: controleer iedere drie maanden je bandenspanning.

Veel automobilisten rijden met te zachte banden en hierdoor verbruiken zij tot wel 5% meer brandstof dan wanneer ze met de juiste bandenspanning rijden. Te zachte banden zorgen namelijk voor onnodig veel weerstand tussen de banden en het wegdek.

Tip 2: check iedere drie maanden je oliepeil.

Olie heeft een beschermende, reinigende en koelende functie voor je motor. Automobilisten die weinig kilometers rijden moeten hun olie wat vaker (laten) verversen om te voorkomen dat er kleppen verstopt raken. Als je zelf olie bijvult denk er dan aan dat de juiste olie koopt, je motor is afgekoeld en de auto recht staat.

Tip 3: kies een autoverzekering die weinig rijden beloont.

Er is momenteel veel aandacht voor innovatie bij verzekeraars. Allerlei nieuwe vormen van auto’s verzekeren vinden hun weg naar de markt. Van Pay-how-you- drive, waarbij goed rijgedrag wordt beloond tot Pay-as-you-drive (zoals onze prepaid autoverzekering, waarbij je alleen premie betaalt voor de kilometers die je daadwerkelijk gereden hebt.) Als je een maand je auto niet gebruikt, betaal je dus niets.

Succes met besparen!

Je kunt het natuurlijk ook over een andere boeg gooien met onderstaande bonustip.

(Bonus)tip 4: verhuur je auto via SnappCar of ander deelplatform

Als je weinig rijdt met je auto, is het misschien een idee om hem te verhuren. Zo verdien je er zelf nog wat aan. Door je auto te delen met anderen help je het milieu ook nog een handje! Controleer voorafgaand aan de verhuur wel of je autoverzekering dit toestaat.

Hoeveel bespaar jij?

Ben jij een af&toe rijder en wil je weten hoeveel jij kan besparen? Wanneer je minder dan 5.000 kilometer per jaar rijdt, bespaar je gemiddeld € 200,- per jaar op je huidige autoverzekering.

Bereken hoeveel jij kunt besparen

"Mijn auto is een luxe regenjas"

Af&toe rijders hebben één ding gemeen: hun auto staat meer stil dan dat hij rijdt. Daarom zijn ze overgestapt naar de eerste prepaid autoverzekering van Nederland. Nieuwsgierig waarom autoruitmonteur Patrick (49) voor Bundelz heeft gekozen?

Lees waarom Patrick kiest voor Bundelz