Ga direct naar inhoud

Weekendje weg in eigen land

Eens in de zoveel tijd is het leuk om er met het gezin op uit te gaan. Waarheen? Gewoon, in eigen land. Want Nederland heeft genoeg leuke uitjes voor je in petto. Pak de auto, verzamel je kids en geniet van deze route vol met leuke uitjes in Nederland. Lekker met z’n tweetjes er tussenuit kan natuurlijk ook!

8 bijzondere weekendjes weg in eigen land

Van noord tot zuid en van oost tot west: overal kun je in Nederland een leuk weekendje weg. In de stad of back to basics en op het water of in de natuur. Je vindt elk type weekendje weg in eigen land hieronder terug. Zorgeloos op reis? Een Doorlopende Reisverzekering verzekert je ook tijdens weekendjes weg. Bijvoorbeeld tegen schade, verlies of diefstal van bagage of schade aan je vakantieverblijf.

Vanuit boomhut uitkijken over Nationaal Park Dwingelderveld

Nederland barst van de bijzondere parken. Nationaal Park Dwingelderveld bij Dwingeloo is misschien wel de kers op de taart. Dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Natte laagtes en hoge zandruggen zorgen voor een uniek landschap. Eentje waar de wandelaar zijn hart kan ophalen. Waar je écht opgaat in de natuur.

Extra genieten van een weekendje weg in Dwingelderveld? Camping Torentjeshoek grenst aan het park en heeft een boomhut waarin je kunt slapen. Zo overnacht je op 7 meter hoogte aan de grens van het nationale park. Dat is wakker worden en vervolgens uitkijken over het uitgestrekte landschap en allerlei wilde dieren spotten. Ultiem ontspannen. Deze boomhut is trouwens van alle gemakken voorzien. Op je staan te wachten: een heerlijk bed, vaatwasser, houtkachel (voor het extra vakantiegevoel) én genoeg plek. De boomhut telt vijf slaapplekken. Genoeg voor een uniek weekendje weg in eigen land met vrienden of familie.

Weekendje weg in eigen land in een tiny house

Hou je liever de benen op de grond? Of hoeft zo’n grote boomhut van jou niet zo? Een mooi alternatief is een tiny house. Dit zijn kleine huisjes die slim zijn ingericht. Zo zijn ze van alle gemakken voorzien, maar dan zonder de prikkels die een grotere woning heeft. In het Zeeuwse Breskens staat een bijzonder tiny house met minimalistische indeling. De beste keuze als je een weekendje weg wilt om lange strandwandelingen te ondernemen. Ideaal voor een weekendje weg zonder poespas.

Goed om te weten: weekendjes weg in tiny houses zijn erg populair. Het kan dus zo zijn dat je ruim van tevoren moet boeken. Blijk je op de uiteindelijke datum niet te kunnen en moet je annuleren? Een Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking voor annulering verzekert je tegen annuleringskosten.

Wijn proeven in Limburg

La vie en rose, maar dan gewoon in Nederland. Het kan op Domein Holset. Dit Zuid-Limburgse landgoed heeft een eigen wijngaarde, wijnproeverijen en interessante rondleidingen. Oftewel: het ideale weekendje weg voor vinologen en bourgondiërs. ’s Avonds lekker uit eten? Dat kan prima in Valkenburg, dat op nog geen halfuur rijden ligt. Het compacte, gezellige centrum heeft heerlijke restaurants en fijne terrassen. Voor het eten kun je ook nog bijzondere historische activiteiten ondernemen. Zoals ruïnes bezoeken of een tocht door de grotten maken.

Ecolodge in de Biesbosch: weekendje weg in bijzondere natuur

Back to basics gaan: ook dat kan in Nederland. Bijvoorbeeld in de Biesbosch, dat met zijn zoetwatergetijden een uniek natuurgebied in Europa is. Bovendien biedt dit unieke natuurgebied bijzondere weekendjes weg. Zo kun je bij De Zuileshoeve overnachten in een ecolodge: een drijvend huis dat ideaal is om wilde dieren te spotten. Bij het huisje staan fietsen en kajakken voor je klaar om de Biesbosch te ontdekken vanaf het land én het water.

Lange strandwandelingen langs de mooiste plekken in Goeree-Overflakkee

Op de grens van Zuid-Holland en Zeeland vind je Goeree-Overflakkee. Dit eiland biedt voor een leuk weekendje weg in eigen land een totaalplaatje. Het is een stukje Nederland dat voor velen nog onontdekt is. Je fietst er langs tulpenvelden, maakt strandwandelingen, kunt zeehonden spotten en aan accommodaties is geen gebrek. Dat is mooi, want om elke hoek vind je op Goeree-Overflakkee wel een mooi uitzicht. Van vakantieparken tot glamping: op dit eiland bepaal je zelf hoe je weekendje weg in eigen land eruitziet.

Weekendje weg in eigen land in een hobbitwoning

Het moét wel de droom zijn van elke Lord of the Rings-liefhebber: een bijzonder weekendje weg in een hobbitwoning. Het kan op camping Geversduin, dat is gelegen in de rustige duinen van Castricum. De hobbitwoningen bevinden zich onder heuvels en zo slaap je in feite onder de grond. Lekker koel in de zomer! Mooie bonus: vanaf de camping is veel op fietsafstand bereikbaar. Het is niet ver naar prachtige stranden, de duinen en het bos. Ook de dorpjes Castricum en Heemskerk zijn dichtbij. Daar vind je goede restaurants en gezellige terrasjes. De pier aan de kust van IJmuiden heeft ook zijn charme en is eveneens een bezoekje waard. Na een drukke dag kun je je daarna terugtrekken in je hobbitwoning: een wel héél bijzondere manier van glamping.

Off the grid slapen in een yurt

Slapen in een yurt is beslist geen glamping. In Gelderland kun je slapen in zo’n traditionele tent uit Mongolië, die zijn weg naar ons eigen kikkerlandje heeft gevonden. In deze Serenity Yurt ben je helemaal off the grid. Je hebt geen elektriciteit en de douche is op een kilometer afstand. Wel is er een buitentoilet en grondwaterpomp. Zo geniet je alleen in de natuur van de magische yurt en het bos waarin deze staat.

Bier proeven en slapen in een woonboot

Slapen op het water: dat kwam in dit lijstje van unieke weekendjes weg in eigen land nog niet voor. Het kan in de jachthaven van Uitgeest, dat is gelegen aan het Uitgeester- en Alkmaardermeer. Je overnacht er in een woonboot. In Uitgeest ligt het vermaak bovendien om de hoek. Zo zijn er bij het meer allerlei restaurants om te lunchen of dineren aan het water. Er is zelfs een bierbrouwerij om plaatselijk gebrouwen biertjes te proeven. Amsterdam, Haarlem en Alkmaar zijn makkelijk stuk voor stuk binnen een half uur per trein te bereiken. Je waardevolle spullen kun je in de woonboot achter slot en grendel laten. Goed om te weten: met een Doorlopende Reisverzekering zijn deze verzekerd tegen diefstal uit de woonboot waarin je verblijft.


Leuke uitjes voor onderweg naar het weekendje weg in Nederland

Je vermaken tijdens een weekendje in Nederland weg hoeft niet pas te beginnen op je eindbestemming. Onderweg valt er genoeg leuks te doen. Als je je eindbestemming al weet, kun je onderweg leuke steden bezoeken. Nederland telt veel meer pittoreske plaatsen dan je misschien weet. Ga naar Haarlem in plaats van naar Amsterdam. Naar Gouda in plaats van Utrecht. Naar het historische Delft in plaats van Den Haag. Stuk voor stuk steden waarvan je in een dag al heel veel kunt zien.

Staat je eindbestemming nog niet vast? Laat je dan verrassen door srprs.me. Zo kom je altijd ergens waar je geen rekening mee hield. Je kunt voor één of meerdere bestemmingen kiezen. Daarbij kun je ook aangeven dat je in Nederland wilt blijven. Ideaal om Nederland op een hele andere manier te ontdekken tijdens een leuk weekendje weg.

Zorgeloos op reis met een Doorlopende Reisverzekering

Met een Doorlopende Reisverzekering ga je zorgeloos weekendjes weg in eigen land. Met deze verzekering kun je jouw reizen voor maximaal 90 dagen verzekeren. Het gaat hier om de aaneengesloten tijd die je van huis bent. Weekendjes weg vallen hier dus ruim onder! Zo zijn je spullen onderweg verzekerd en geniet je zonder zorgen van een fijn weekendje weg in eigen land. Genieten.

Ook interessant voor jou:

Autostoeltje kopen? Hier moet je op letten

Lees alles over autostoeltjes

Wat te doen bij pech onderweg

Stel, je komt met pech stil te staan. Wat doe je dan? Wij leggen uit hoe je jezelf en je gezin veiligstelt als je pech krijgt en wat je verder het beste kunt doen in zo’n situatie.

Bekijk onze tips

Veilig de weg op met een auto vol passagiers

Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering?

Bekijk onze tips