Ga direct naar inhoud

Avontuurlijk aangelegd? Ga goed voorbereid op weg!

Paspoort, zonnebrand, badslippers: check, check, dubbelcheck. Het aftellen is nu echt begonnen, je gaat erop uit. Op naar het avontuur, op naar nieuwe herinneringen! Maar hoe zit het eigenlijk met je reisverzekering? Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op vakantie gaat, maar wel heel belangrijk. Voorkom verrassingen en ga goed voorbereid op pad. We helpen je een handje.

Reisverzekering: dekking voor sport

Ben je sportief aangelegd? Dan loont het om te checken wat er wel en niet gedekt is. Zo zijn watersporten als duiken en snorkelen vaak wel meeverzekerd, ook bij Nationale-Nederlanden. Maar zoek je het liever wat extremer, door te gaan raften of berg beklimmen, is het noodzakelijk om deze bij een speciale verzekeraar af te sluiten. Eén ding is zeker: als je met een parachute uit een vliegtuig springt, heb je echt wel iets anders aan je hoofd dan je verzekering... Check daarom thuis op de bank hoe je verzekerd bent.

Scooter huren op vakantie? Opgelet!

Bij iets simpels als het huren van een scooter of bromfiets zitten ook wat addertjes onder het gras. Zo mag je in het buitenland alleen een brommer of scooter huren als deze overeenkomt met wat geldig is volgens je Nederlandse rijbewijs. Ook ben je niet verzekerd als je te snel rijdt, te jong bent, geen helm draagt of andere regels overtreedt. Gelukkig let de verhuurder hier ook op, maar er zullen helaas ook verhuurders zijn die maar al te graag aan jou willen verdienen. Zorg er dus voor dat je zelf vooral goed oplet.

Het is natuurlijk fijn als je zonder te veel poespas gewoon het binnenland kunt gaan verkennen op je scooter, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Met behoorlijke consequenties voor jou en je familie thuis. Op het moment dat je niet verzekerd bent zadel je jezelf of je familie op met torenhoge kosten. Denk bijvoorbeeld aan de rekening voor de behandeling in het lokale ziekenhuis. Of kosten die je moet maken als je familie je moet komen ophalen. Plus het ongemak van het letsel dat je hebt opgelopen. Een scenario waar je liever niet aan denkt. Maar wel één waarvan je achteraf waarschijnlijk het gevoel hebt: had ik het maar beter geregeld.

Check, check, dubbelcheck

Je gaat op vakantie om even zorgeloos te genieten, en dat kan natuurlijk nog steeds! Als je je bewust bent van de risico’s en goed blijft opletten, kun je veel voorkomen. Lees voorwaarden goed door en zet niet zomaar je handtekening onder een overeenkomst waarbij een bedrijf zich vrijwaart van aansprakelijkheid. Je zult merken: dan geniet je nóg meer van je vakantie.

Benieuwd hoe het gesteld is met jouw dekking?

Je vindt het in je polisvoorwaarden. Mocht je toch twijfelen, neem dan gerust contact op via 088 663 06 63. Bereikbaar maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Ook interessant voor jou:

Het onderhoud van je auto; wat kun je zelf doen?

Naast het gebruikelijk onderhoud is het belangrijk dat je bepaalde onderdelen van je auto zelf regelmatig naloopt en controleert. Monique legt uit wat je gemakkelijk kunt controleren aan je auto.

Bekijk de tips van Monique

Veilig de weg op met een auto vol passagiers

Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering?

Bekijk onze tips

Tips bij schade aan je auto

Dit moet je doen