Ga direct naar inhoud

De 5 mooiste routes in het voorjaar met de auto

In heel Nederland vind je mooie autoroutes. Ook in het voorjaar is er in ons land genoeg moois te zien vanuit de auto. Samen met je gezin kun jij heerlijk genieten van schoonheid langs de weg. Wij zochten de mooiste routes voor het voorjaar uit. Lekker weg in eigen land!

Tulpenroute in de Noordoostpolder

Dag grauw winterlandschap, hallo kleurrijk voorjaarsuitzicht! In de lente komen de tulpenvelden van de Noordoostpolder weer tot leven. Van achter het autoraam is het heerlijk genieten van Hollandse tulpen. De VVV zet ieder voorjaar een speciale Tulpenroute uit. Volg de routeborden en ga op in het kleurenpalet!

De Tulpenroute van 2019 is 99 kilometer lang. Hoe je er komt? Neem op de A6 afrit 14 of 16 en volg de tulpen. Aanraders om te pauzeren zijn de fototentoonstelling op Westerrand 38 in Espel en het tulpenbelevingsveld op Creilerpad 4 in Creil. De route neemt je verder langs plaatsen als Luttelgeest, Marknesse en Tollebeek.

Gronings Goed Route

Eén van de mooiste routes voor in het voorjaar vind je in het Hoge Noorden. De Gronings Goed Route is maar liefst 145 kilometer lang en brengt je langs elf musea en attracties in de regio Oost-Lauwersland en Noordwest-Groningen. Onderweg krijgen jij en je reisgenoten genoeg te zien, zoals mooie kerkjes, schattige dorpjes, heuvels en dijken.

Een aanrader is het Nationaal Park Lauwersmeer, dat op de Gronings Goed Route ligt. Ook Landgoed Verhildersum in Leens is het uitstappen waard. Hier neem je een kijkje in hoe het leven er rond 1850 uitzag. Het landgoed heeft ook een mooie tuin om in rond te lopen. Hier komt het voorjaar extra tot bloei!

Rondje IJsselmeer

Voor enthousiaste fietsers is het Rondje IJsselmeer de heilige Nederlandse graal, maar ook met de auto is dit een van de mooiste routes. Uiteraard is dit rondje meer dan alleen de Afsluitdijk. De route gaat langs idyllische plaatsen als Edam en Marken en ook het indrukwekkende Zuiderzeemuseum in Enkhuizen ligt langs het Rondje IJsselmeer.

Trek gerust een hele dag uit voor een tripje naar het Noorden. Het complete Rondje IJsselmeer is namelijk zo’n 300 kilometer lang. Mooi aan de route is dat je op veel plaatsen kunt starten. Je kunt overal ‘instappen’ op het bekende rondje. Tip: lunchen op de Afsluitdijk bij restaurant Zurich. Dat is eten met een wel heel mooi uitzicht.

Toeren door de bollenstreek en de Keukenhof

Heb jij genoten van de Tulpenroute? Grote kans dat de Bollenstreek je ook goed bevalt. Heerlijk, al die tulpenvelden in de lente! Je rijdt langs plaatsen als Katwijk aan Zee, Noordwijk, Hillegom en Lisse en krijgt de mooiste oer-Hollandse landschappen te zien. Een must tijdens deze mooie route? Een bezoekje aan de Keukenhof.

De Keukenhof is in Lisse en is dit jaar geopend van 21 maart tot en met 19 mei. Om de wachtrij over te slaan kun je vooraf kaartjes kopen. Volwassenen betalen € 18,-, kinderen € 8,-. Voor kinderen van 0 tot 3 jaar is de entree gratis. De route is 60 kilometer lang en je kunt het beste in Oegstgeest beginnen.

De mooiste routes van
Zuid-Limburg

Oh, wat is Zuid-Limburg toch mooi. Het is zeker geen verrassing dat je hier één van de mooiste routes tegenkomt. Je passeert hier onder andere het Drielandenpunt op de Vaalserberg. Ook Maastricht en onontdekte pareltjes als de dorpen Slenaken en Eijsden liggen op de route.

Begin je route in Maastricht. Vanaf hier ligt er een 112,2 kilometer lange route dwars door het plooiende, heuvelachtige landschap voor je klaar. Stap in de wagen en geniet van de prachtige natuur en het uitzicht. Stop ook gerust bij een van de vele terrassen die bourgondisch Limburg rijk is.Met de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden ben jij zorgeloos onderweg en goed verzekerd bij schade.

uniqueid

Ook interessant voor jou:

Autostoeltje kopen? Hier moet je op letten

Lees alles over autostoeltjes

10x leuke en originele uitjes in Nederland

Er even lekker tussenuit? Wij hebben de leukste en meest originele uitjes in Nederland voor je op een rijtje gezet. Pak de auto, want je zit er zo. Met de kids, of gewoon lekker met z'n tweetjes.

Ontdek alle uitjes

Veilig de weg op met een auto vol passagiers

Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering?

Bekijk onze tips