Ga direct naar inhoud

10x leuke en originele uitjes in Nederland waar je zo naartoe rijdt

Eens in de zoveel tijd is het leuk om er met het gezin op uit te gaan. Waarheen? Gewoon, in eigen land. Want Nederland heeft genoeg leuke uitjes voor je in petto. Pak de auto, verzamel je kids en geniet van deze route vol met leuke uitjes in Nederland. Lekker met z’n tweetjes er tussenuit kan natuurlijk ook met deze uitjes!

Leuke-uitjes-route: van noord naar zuid

De route die wij hebben samengesteld gaat door heel Nederland. Daar ben je wel even zoet mee! Bekijk welke omgeving voor jou haalbaar is om naartoe te rijden en kies (samen met je kinderen) welk leuk en origineel uitje het gaat worden.

Hunebedden Borger en omgeving (Drenthe)

Indrukwekkend, héél oud en een tikkeltje mysterieus. De Hunebedden in de buurt van Borger, Assen en Emmen stellen niet teleur. Hoe zijn deze gigantische stenen zo’n 3200 jaar voor Christus daar beland? Stap in de auto en ga op onderzoek uit…

Stadsboerderij Beeklust (Almelo)

Zin om paarden, koeien, varkens, schapen, geiten, kippen en konijnen te aaien? Rijd met de familie naar de prachtige, ruim opgezette Stadsboerderij Beeklust. En na het knuffelen kunnen de kinderen naar hartenlust klimmen en klauteren in de speeltuin. Wat deze boerderij extra speciaal maakt is de bijzondere boerderijwinkel. En je kunt een geitje adopteren!

Kinderpretpark Julianatoren (Gelderland)

Misschien wel het leukste uitje in Nederland voor kinderen: Julianatoren in Apeldoorn. Naast gillen in de achtbaan en springen op trampolines, geven de muizen Jul & Julia spannende en grappige showtjes weg. Pret gegarandeerd!

Naarden-Vesting (Noord-Holland)

Houd je van de gezellige sfeer die er in vestingsteden heerst? Bezoek Naarden-Vesting! Start met een wandeling over de stervormige wallen en leer vervolgens alles over de geschiedenis van het stadje in het Nederlands Vestingmuseum.

Museumpark Archeon (Zuid-Holland)

Stap in de auto en rijd naar een plek waar de tijd heeft stilgestaan: het Archeon in Alphen aan den Rijn. Verbaas je over het primitieve leven in de prehistorie, bekijk een badhuis uit de Romeinse tijd en speel een potje Middeleeuws zwaardvechten.

Science Centre (Zuid-Holland)

Is jouw kind een kleine professor in de dop? Hop, ga naar Science Centre in Delft. Een paradijs voor nieuwsgierige aagjes, waar je wordt meegevoerd in de wereld van Wetenschap en Techniek.

Vuurtoren Noorderhoofd Westkapelle (Zeeland)

Je kunt spreken van een leuk uitje in Nederland als je er een vakantiegevoel aan overhoudt. Pak de auto en zet koers richting Westkapelle. Maak een strandwandeling en bezoek daarna de mooie vuurtoren Noorderhoofd die in 1875 is ontworpen. Een zeer fotogeniek tripje!

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (Brabant)

Wandelschoenen aan en gaan. Op naar de stuifzandvlakte van de Loonse en Drunense Duinen. Dit natuurgebied wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd en blaast je omver. Zo bijzonder!

Kasteel Heeswijk (Brabant)

Ridders en jonkvrouwen, wees welkom in Kasteel Heeswijk. Kom helpen om de geheime trappen en gangen te ontdekken, beklim de toren en luister naar spannende kasteelverhalen. Dit leuke uitje zullen jij en je kinderen niet snel vergeten.

Drielandenpunt Vaals (Zuid-Limburg)

Groetjes uit Nederland, Duitsland en België! Onze leuke-uitjes-route eindigt in maar liefst drie landen. We hebben het natuurlijk over het Drielandenpunt bij Vaals. De autoroute ernaartoe is trouwens ook niet mis. Verheug je maar alvast op een prachtig heuvellandschap en weidse uitzichten.


Tip

Rijd je langer dan twee uur, neem dan een kwartiertje pauze. Goed excuus voor koffie!Met de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden ben jij zorgeloos onderweg en goed verzekerd bij schade.

Bereken je premie zonder kenteken

uniqueid

Ook interessant voor jou:

Autostoeltje kopen? Hier moet je op letten

Lees alles over autostoeltjes

Wat te doen bij pech onderweg

Stel, je komt met pech stil te staan. Wat doe je dan? Wij leggen uit hoe je jezelf en je gezin veiligstelt als je pech krijgt en wat je verder het beste kunt doen in zo’n situatie.

Bekijk onze tips

Veilig de weg op met een auto vol passagiers

Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering?

Bekijk onze tips