Ga direct naar inhoud

Leuke dagjes uit met het hele gezin

Struinen over de dekken van VOC-scheppen? Of speuren door grotten en ruïnes? Overal in Nederland kun je met je gezin de leukste dingen doen. Stap in de auto en beleef het zelf: dit zijn 10 van de leukste dagjes uit van Nederland!

10 leuke dagjes uit voor het hele gezin

Van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg: in heel Nederland beleef jij met je gezin de leukste dagjes uit. Voor jong en oud, met deze uitjes beleven jullie pret voor 10!

Kasteelruïne en Fluweelengrot in Valkenburg

Geheime gangenstelsels ontdekken? Het kan in het Zuid-Limburgse Valkenburg. In dit pittoreske dorpje steekt de Kasteelruïne boven de stad uit. Dit alleen al is een speurtocht waard, maar er is hier meer dan het oog kan zien. Onder de ruïnes zijn allemaal geheime gangenstelsels te ontdekken in de Fluweelengrot. Ga op speurtocht en ontdek indrukwekkende wandschilderingen en vreemde sculpturen. Spannend!

Leuk voor alle leeftijden

Blotenvoetenpark in Brunssum

Natuur? Dat moet je voelen! En daarom gaan de schoenen uit in het Blotenvoetenpark in Brunssum. Stamp door modderpoelen, vind je weg in het doolhof en probeer als snelste de spannende hindernisbanen succesvol af te leggen. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor het kind in jezelf, toch? Op blote voeten lopen was nog nooit zo leuk.

Leuk voor alle leeftijden

Openluchtmuseum in Arnhem

Een ander leuk uitje voor het hele gezin is een bezoekje aan het openluchtmuseum in Arnhem. In deze reis door de tijd passeer je allerlei stations uit onze rijke Nederlandse geschiedenis. Vier ouderwetse Hollandse feestjes, kijk hoe de dorpssmid zijn werk uitvoert en waan je in de jaren ‘60 door een ouderwets ‘bakkie leut’ te halen bij Café Tante Stien in de Jordaan.

Leuk voor alle leeftijden

Koesafari in Arriën

Op safari? Dat is écht niet alleen iets wat je in Afrika kunt doen. In het Overijsselse Arriën kun je op koesafari gaan! Geniet van de plaatselijke big five: landbouw, natuur, recreatie, educatie en culinair. Bekijk de unieke kudde van Brandrode Vechtdal-runderen en speel met je kinderen het koe-zoek spel.

Vooral leuk voor de allerkleinsten en kleuters

Batavialand in Lelystad

Een kijkje nemen in de Gouden Eeuw? Ook dat is leuk voor zowel jonge als oude kinderen. Op de Bataviawerf in Lelystad stap je aan boord van oude VOC-schepen en speel je met je kinderen oud-Hollandse Spelen. Ook leuk: zelf je eigen springtouw maken om mee naar huis te nemen. Ja, in Batavialand valt méér dan genoeg te beleven.

Vooral leuk voor basisscholieren en tieners

Zeehondentocht voor de kust van Texel

Texel zit vol verrassingen. Een absolute aanrader op dit mooie Waddeneiland is de zeehondentocht voor de kust. Stap aan boord van speedboot Het Sop, die met een motor van 620 pk het hele gezin een échte speedboot-ervaring geeft. Ook heb je garantie op het zien van zeehonden in unieke natuurgebieden rondom Texel. Geen zeehond gezien? Dan krijg je je geld terug. Overigens kun je ook op Vlieland en Terschelling soortgelijke tochten maken.

Leuk voor alle leeftijden

AlpacaWorld in Rutten

Het hart van je gezin laten veroveren? Laat dat maar over aan de schattige alpaca’s in AlpacaWorld in Rutten. Hier kunnen je kinderen deze lieve dieren aaien en voeren. Ook mogen ze met de alpaca’s wandelen. En krijgen jullie er geen genoeg van? Dan is er ook wol te koop. To-do voor thuis: een alpacatrui breien!

Leuk voor alle leeftijden

Plukkerij Framblij in Monster

Van de natuur kun je eten: dát leren kinderen op Plukkerij Framblij in Monster. Deze is het heel jaar geopend, maar vanaf 1 juni kun je hier zelf met je kinderen bramen, blauwe bessen, appels en peren plukken en meer leren over deze fruitsoorten. Klaar met plukken? Dan kunnen je kinderen nog konijnen knuffelen ook. Als dát geen leuk uitje wordt!

Vooral leuk voor kleuters en basisscholieren

Maakland in Amsterdam

Of je nou jong of oud bent: het blijft leuk om hutten te bouwen, toch? Maakland in Amsterdam is daarom een ontzettend leuk uitje voor het hele gezin. In dit grote natuurspeelpark krijg je bij aankomst een handje spijkers en hamers. Daarna is het een kwestie van mouwen opstropen en je droomhut in elkaar timmeren. Klussers klaar? Klussen maar.

Vooral leuk voor basisscholieren en tieners

FutureLand op de Maasvlakte

Rotterdam heeft een van de grootste havens ter wereld. Benieuwd hoe ze daar te werk gaan? In FutureLand op de Maasvlakte krijg je een kijkje in de havenkeuken. Met de FutureLand Express maak je een rondrit en zie je onder andere hoe containers op een schip worden gelaten. Machtige ervaring die ongeveer 75 minuten duurt.

Vooral leuk voor basisscholieren en tieners


Tip

Check vooraf of je voor het uitje kunt reserveren. Ook voor een parkeerplek. Dat scheelt wachten én je kunt je auto (of fiets!) meteen kwijt.


Wat te doen tijdens de autorit naar een leuk uitje?

Door het hele land zijn leuke uitjes met het hele gezin te doen. Soms ontkom je alleen niet aan een lange autorit daar naartoe. Tip: bereid vooraf voor je kinderen een verrassingszak voor met kleine, ingepakte cadeautjes. Denk aan spelletjes, kleurplaten, gezonde snacks: noem maar op. Zo is ook het ritje zelf al een leuk uitje!


Reis zorgeloos met de auto naar een leuk dagje uit met de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden. Op nn.nl/onderweg vind je meer informatie én inspiratie.

Ook interessant voor jou:

Autostoeltje kopen? Hier moet je op letten

Lees alles over autostoeltjes

Het onderhoud van je auto; wat kun je zelf doen?

Naast het gebruikelijk onderhoud is het belangrijk dat je bepaalde onderdelen van je auto zelf regelmatig naloopt en controleert. Monique legt uit wat je gemakkelijk kunt controleren aan je auto.

Bekijk de tips van Monique

Veilig de weg op met een auto vol passagiers

Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering?

Bekijk onze tips