Blijf met elkaar in gesprek
Nationale-Nederlanden heeft ontdekt dat een goed gesprek tussen jou en je werknemers kan leiden tot minder ziekteverzuim. Neem weer eens echt de tijd voor de vraag ‘Hoe gaat het?’ en voer een goed gesprek over wat je werknemer dwarszit of juist over alles waar jullie blij mee zijn. Daar vroegen we in het voorjaar aandacht voor in onze campagne ‘Hoe gaat het?’
Soms kun je ziekteverzuim niet voorkomen. Hoe gaat het als het toch een keer mis gaat? We vroegen onze experts en een werkgever naar hun ervaringen en tips.
1 miljoen Nederlanders hebben last van burn-outklachten
Een fikse burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim
75% van het verzuim heeft andere oorzaken dan een burn-out
Energieke en productieve werknemers die tegen een stootje kunnen. Die zie je als leidinggevende graag in je team. “Maar daarvoor moet je eerst weten hoe het écht met je werknemers gaat”, zegt vitaliteit- en gezondheidsdeskundige Lisa Hendriks-van der Vlist van ArboNed. “Alleen dan kun je hun vitaliteit en veerkracht vergroten.” Met deze 10 tips zet jij stappen in de goede richting.
Een zieke werknemer die voor langere tijd uitvalt. HR-manager Siebe Klomp van Buitenpoort Catering maakte het meerdere keren mee. Hoe gaat Siebe om met zieke werknemers? Wat moet hij allemaal regelen? En welke ondersteuning krijgt hij daarbij vanuit onze module Ziekteverzuim?
Van sportblessures tot burn-outklachten: de kans dat je werknemers (langdurig) ziek worden, is altijd aanwezig. Als werkgever kun je je voor dit risico verzekeren. Dat is niet verplicht en bepaal je dus helemaal zelf. Maar wat als je werknemer ziek wordt en jij geen verzekering hebt?
Weet jij wat je moet doen als een werknemer meer dan twee weken ziek is? En wat alle wettelijke verplichtingen zijn? Wil jij investeren in de vitaliteit van werknemers? We vroegen Kantar om dat voor ons te onderzoeken onder ruim 1.000 leidinggevenden. Maar liefst 20% van de werkgevers weet niet wat te doen als een werknemer ziek is.
Duurzaam inzetbare werknemers: daar wordt iedere werkgever blij van. Toch kan het best een uitdaging zijn om hier praktisch beleid voor te maken. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Onze experts helpen je graag. Hoe ze dat precies doen? En waarin ze nu écht het verschil maken? Dat vertelt Frank Brinkmans, regisseur duurzame inzetbaarheid bij Nationale-Nederlanden.
Ben je benieuwd naar de verzuimontwikkeling in Nederland? Of wat de oorzaken van verzuim zijn? In onze infographic geven we je hier inzicht in, zodat je dit kunt vergelijken met het verzuim in jouw bedrijf. Daarnaast geven we praktische tips om verzuim te verkorten en voorkomen.
Met de rekentool verzuimkosten krijg je direct inzicht in de kosten van verzuim voor een eigen werknemer.
Met de rekentool WIA bereken je binnen 2 minuten de terugval in het inkomen van je werknemer bij langdurige arbeidsongeschiktheid.
Neem contact op met je adviseur of zoek een onafhankelijke adviseur in de buurt.