Ga direct naar inhoud

Met deze 6 tips houd je sporten wél vol

Herken je dat? Dat je in januari fanatiek met sporten start, maar dat dat enthousiasme na een paar weken langzaam wegebt? Je bent niet de enige! Toch maakte je dat goede voornemen niet voor niets. Jouw gezondheid is belangrijk voor je. Daarom 6 tips die je helpen om gemotiveerd te blijven.

Tip 1: Stel een doel

Wil je 5 kilo afvallen? De halve marathon lopen? Of wil je gewoon in conditie blijven? Het maakt niet uit welk doel je hebt, áls je er maar een hebt. Dat zorgt er namelijk voor dat je het sporten makkelijker volhoudt. En een extra tip: zorg dat je doel haalbaar is. Het mag best ambitieus zijn, maar leg de lat niet te hoog. Dat werkt juist averechts.

Tip 2: Gun jezelf nieuwe sportkleding

Een nieuwe hippe sportlegging, een tight fit shirt of een paar snelle schoenen. Niks werkt zo motiverend als nieuwe sportkleding. Je krijgt vanzelf zin om in actie te komen. En zo’n nieuwe outfit hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je een zorgverzekering van Nationale-Nederlanden hebt, krijg je korting op sportkleding van veel bekende merken.

Tip 3: Vind een sportmaatje

Samen sporten is niet alleen gezelliger, een sportmaatje is ook een stok achter de deur. Smoesjes om niet naar de sportschool te gaan, verkoop je gemakkelijker aan jezelf dan aan een ander. Dus vraag eens rond of er een vriend, buurvrouw, huisgenoot of collega met je mee wil. Wedden dat je samen vaker gaat sporten?!

Tip 4: Plan je sportmoment

Als je druk bent met je werk, gezin en vrienden, dan is een bezoekje aan de sportschool of een rondje hardlopen vaak het eerste dat afvalt. Het helpt dan om sport op te nemen in je weekplanning. Net als boodschappen doen, werken of de kinderen naar school brengen. Sporten wordt dan een gewoonte. Je denkt er niet over na, je gaat gewoon.

Tip 5: Eet gezond

Misschien wist je het niet, maar goede voeding stimuleert de motivatie om te gaan sporten. Omgekeerd werkt het ook: als je hebt gesport, wil je daarna het liefst gezond eten. Heb je geen inspiratie voor een voedzame maaltijd? Het Voedingcentrum heeft leuke kookboeken, vol lekkere en gezonde recepten. En met een zorgverzekering van Nationale-Nederlanden krijg je ook nog eens korting op kookboeken!

Tip 6: Maak een work-out-playlist

Hardrock, de top 40 of techno. Het maakt niet uit wat jouw muzieksmaak is. Met de stem van je favoriete artiest in je oren, is sporten ineens een stuk leuker. Maak jouw eigen work-out-playlist en geniet tijdens jouw work-out met je lievelingsmuziek. Een leuke podcast of een goed audioboek kan natuurlijk ook!

Ook interessant voor jou:

Hoe doorbreek je oude gewoontes?

Om oude gewoontes te doorbreken is het belangrijk om te weten hoe ze zijn ontstaan. Doe daarom voor jezelf eens de test in dit artikel.

Doe de test

De magie van schouderklopjes

Meer bewegen, gezonder eten of een ander doel. Een nieuwe gewoonte aannemen gaat met vallen en opstaan. Dan is een schouderklopje extra fijn.

Lees meer

Hou houd je het sporten vol?

Sporten zorgt voor ontspanning en een fitter leven. Maar hoe houd je het sporten vol? Wij geven je tips om gemotiveerd te blijven.

Bekijk de tips