Ga direct naar inhoud

Zo maak je van 2024 jouw sportjaar

Wist je dat ‘meer sporten’ een van de meest voorkomende goede voornemens is? Logisch, je voelt je er fitter en gezonder door, krijgt een betere conditie en als kers op de taart val je vaak nog een paar kilo af. Let op onze woorden: 2024 wordt hét jaar waarin je je sportieve plannen met gemak volhoudt. Met deze tips kan dat niet anders!

Hoe gezond ben jij?

Het Fit Pakket zit standaard bij onze basisverzekering. Zo kun je een persoonlijke gezondheidscheck doen. Online vul je een vragenlijst in en je ontvangt thuis een checkbox met zelftests. Zoals een vingerprik om je cholesterol en bloedsuiker te meten. Je krijgt daarna een rapport thuis, inclusief advies en tips over hoe je gezonder kunt leven.

Bekijk alle voordelen van het Fit Pakket

Tip 1: Stel een haalbaar doel

Wil je vijf kilo afvallen? De halve marathon lopen? Of wil je gewoon in conditie blijven? Welk doel je hebt maakt niet uit, als je er maar één hebt. Dat doel zorgt er namelijk voor dat je het sporten makkelijker volhoudt. En een extra tip: zorg dat je doel haalbaar is. Het mag best ambitieus zijn, maar leg de lat niet te hoog. Dat werkt juist averechts.

Tip 2: Beloon jezelf met nieuwe sportkleding

Een hippe sportlegging, een mooi shirt of een paar snelle hardloopschoenen. Niets werkt zo motiverend als nieuwe sportkleding. En als je een eerste sportieve mijlpaal bereikt hebt, mag je jezelf daar best voor belonen. Zo’n nieuwe outfit hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je een zorgverzekering van Nationale-Nederlanden hebt, krijg je korting op sportkleding van veel bekende merken.

Tip 3: Vind een sportmaatje

Samen sporten is niet alleen gezelliger, een sportmaatje is ook een stok achter de deur. Een afspraak met jezelf zeg je makkelijk af, maar als je buurvrouw in volledig bootcampoutfit voor de deur staat, is dat een stuk lastiger. Vraag dus eens rond of een vriendin, buurman, huisgenoot of collega toevallig hetzelfde goede voornemen heeft? Samen ga je sowieso vaker sporten dan alleen.

Tip 4: Plan vaste sportmomenten

Als je druk bent met werk, gezin en vrienden, is een bezoekje aan de sportschool of bootcampklasje meestal het eerste dat geschrapt wordt. Zonde! Zorg dat je sportmoment een vast onderdeel in je planning wordt. Elke woensdagochtend een rondje hardlopen, donderdagmiddag een spinningsessie of elke zaterdagochtend een uurtje naar de sportschool. Dan wordt sporten net zo’n gewoonte als boodschappen doen, werken of de kinderen naar school brengen. Je denkt er niet over na, je gaat gewoon.

Tip 5: Eet gezond

Als je hebt gesport, wil je daarna vaak gezond eten. Wist je dat het omgekeerd ook zo werkt? Goede voeding stimuleert je motivatie om te sporten. Sporten en gezonder eten gaan dus letterlijk hand in hand. Ben je op zoek naar inspiratie voor een voedzame maaltijd? Het Voedingscentrum deelt online lekkere en gezonde recepten.

Tip 6: Maak een work-out-playlist

De een gaat goed op rock, de ander kiest voor techno en weer anderen luisteren liever naar een podcast of luisterboek. Het maakt niet uit waar je voorkeur naar uitgaat, maar met een lekker muziekje in je oren is sporten per definitie een stuk leuker. Maak een playlist met je favoriete muziek om tijdens je work-out van te genieten. Tip: maak eens in de zoveel tijd een nieuwe playlist, zodat je regelmatig naar andere muziek kunt luisteren.

Ook interessant voor jou:

Hoe doorbreek je oude gewoontes?

Om oude gewoontes te doorbreken is het belangrijk om te weten hoe ze zijn ontstaan. Doe daarom voor jezelf eens de test in dit artikel.

Doe de test

De magie van schouderklopjes

Meer bewegen, gezonder eten of een ander doel. Een nieuwe gewoonte aannemen gaat met vallen en opstaan. Dan is een schouderklopje extra fijn.

Lees meer

Hoe houd je het sporten vol?

Sporten zorgt voor ontspanning en een fitter leven. Maar hoe houd je het sporten vol? Wij geven je tips om gemotiveerd te blijven.

Bekijk de tips