Ga direct naar inhoud

Vermogen opbouwen

Steeds vaker zien we dat mensen gericht vermogen willen opbouwen voor een specifiek doel, bijvoorbeeld voor het aanvullen van pensioen of het geven van een schenking aan dierbaren. Het opbouwen van vermogen kan op verschillende manieren. Je geld op een spaarrekening zetten is waarschijnlijk de meest bekende, maar er zijn ook andere manieren om vermogen op te bouwen. Zo kun je beleggen of sparen via een deposito. Maar hoe kun je nou het beste geld investeren om jouw doelen te realiseren?

Wij ondersteunen je graag bij het verkennen van de mogelijkheden om een vermogen op te bouwen. Zo kun je zelf kiezen welke manier van geld investeren het beste bij jouw situatie past.

Sparen voor een carrièreswitch: 4 redenen om dat te doen

Denk je aan een carrièreswitch? Dan is het handig als je een financiële buffer hebt. Ontdek 4 redenen waarom.

Lees meer

Kiezen tussen sparen en beleggen: hier moet je op letten

Wij zetten voor je op een rij waar je op moet letten. Denk aan hoeveel risico wil je lopen. Wanneer heb je je geld nodig? En wil je er altijd over kunnen beschikken?

Lees meer

Minder werken of eerder stoppen: wat zijn de mogelijkheden?

Wil je eerder stoppen met werken? Of minder gaan werken? Lees waar je voor een goed pensioen aan moet denken.

Lees meer

“Bereid je goed voor op de studiekosten van je kind”

Wil je de toekomst van je kind financieel goed voorbereiden? Accountmanagers Robert-John Thomson en Ahmet Sahin vertellen dat je nu moet starten met beleggen.

Lees meer

De 10 belangrijkste beleggingstermen

Beleggers gebruiken hun eigen termen, het beursjargon. Een uitdaging als je wilt beginnen met beleggen. Leer meer over de basistermen.

Lees meer

Beleggen voor je huis? Zo los je je aflossingsvrije hypotheek af

Al gedacht aan beleggen voor het aflossen van je aflossingsvrije hypotheek? Beleggen kan een goede optie zijn als je 10 jaar of meer de tijd hebt. Start met Beheerd Beleggen.

Lees meer

Beleggen voor je (klein)kind: help ze hun dromen waar te maken

Wil je zowel voor nu als voor later het beste voor je (klein)kinderen? Ontdek hoe jij ze financieel kan bijstaan, nu en in de toekomst.

Lees meer

Kim nam een sabbatical: “Het gaf me nieuwe inzichten”

Kim reisde met haar vriend drie maanden door Australië en Nieuw-Zeeland. Terug in Nederland vertelt ze hoe het was en hoe ze ervoor spaarde.

Lees meer

Lenneke overweegt beleggen, adviseur Marcel geeft uitleg

Ondernemer Lenneke (39) speelt met het idee te gaan beleggen. Wat komt daar bij kijken? Lees welke tips financieel adviseur Marcel Biesbroek haar geeft.

Lees meer

Beginnen met beleggen? 4 redenen om direct te starten

Beleggingsexpert Michel Engbers geeft 4 redenen om wel te beleggen. Vraag nu een informatiepakket Beheerd Beleggen aan.

Lees meer

Geld beleggen zonder risico. Kan dat?

Beleggen zonder risico bestaat niet. Maar je kunt wel een aantrekkelijk rendement halen.

Lees meer

Jaap (58) is minder gaan werken: zo regelde hij dat

Jaap van Bentum ruilde zijn fulltimebaan in voor een driedaagse werkweek. En klust bij als dj. Lees hoe hij dat financieel voor elkaar kreeg.

Lees meer

Denk jij al na over geld voor later?

Ben jij al bezig met je financiële toekomst? Met deze vraag gingen we de straat op in Eindhoven. Ontdek welke antwoorden we kregen.

Lees meer

Theodoor (61) stopte eerder met werken: hoe ziet zijn leven er nu uit?

Veertig jaar lang werkte Theodoor Koopman bij hetzelfde bedrijf. Nu is hij met vervroegd pensioen. Lees hoe zijn nieuwe leven eruit ziet.

Lees meer

Geld voor later: 6 manieren om daar nu al voor te zorgen

Welke toekomstdromen heb jij? En hoe wil je die financieren? Ontdek zes manieren om nu al geld opzij te zetten voor later.

Lees meer

Chris (70) bouwde aanvullend pensioen op en plukt daar nu de vruchten van

Chris (70) dacht al vroeg na over de toekomst. Zo bouwde hij aanvullend pensioen op. Lees hoe hij nu profiteert van dat extra inkomen.

Lees meer

Beleggen voor de studie van je kind

Wil je de toekomst van je kind goed voorbereiden? Veel ouders openen voor hun kind een spaarrekening, maar wist je dat beleggen meer op kan leveren?

Lees meer

Beleggen voor aanvullen pensioen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je pensioen aan te vullen, waaronder beleggen. Wil jij meer weten hierover? Bekijk de mogelijkheden.

Lees meer

Wat is verstandig om te doen met mijn spaargeld?

Het doel van sparen is niet alleen om geld meer waard te laten worden. Lees meer over wat verstandig is om te doen met je spaargeld.

Lees meer

Beleggen voor beginners

Beleggen wordt steeds populairder en kan een interessante manier zijn om meer rendement te maken. Wil je beginnen met beleggen? Wij helpen je op weg.

Lees meer

Beleggen in beleggingsfondsen, losse aandelen of obligaties?

Geen tijd om zelf te investeren in beleggingsfondsen, aandelen of obligaties? We leggen je uit wat de verschillende mogelijkheden van deze drie opties zijn.

Lees meer

Waarom we niet na (willen) denken over geld voor later

Hoe komt het toch dat we geld sparen voor later zo oninteressant vinden? Lees wat gedragseconoom Esther-Mirjam Sent antwoordt in dit interview.

Lees meer

Je huis verduurzamen: hoe betaal je dat?

Je wilt je huis verduurzamen, maar hoe betaal je dat? Je kunt sparen, beleggen, lenen of duurzaamheidssubsidies aanvragen: bekijk wat mogelijk is.

Lees meer

Hoe zorg ik dat mijn kind financieel op eigen benen kan staan?

Met de financiële opvoeding van je kind kun je al vroeg beginnen. Het Nibud geeft tips. Leer hoe je kind later financieel op eigen benen staat.

Lees meer

Je huis verduurzamen: wat kost dat?

Wil jij jouw huis duurzaam maken en je energiekosten verlagen? Lees meer over de duurzame oplossingen en ontdek welke kosten je kunt verwachten.

Lees meer