Ga direct naar: inhoud

Vermogen opbouwen

Steeds vaker zien we dat mensen gericht vermogen willen opbouwen voor een specifiek doel, bijvoorbeeld voor het aanvullen van pensioen of het geven van een schenking aan dierbaren. Het opbouwen van vermogen kan op verschillende manieren. Je geld op een spaarrekening zetten is waarschijnlijk de meest bekende, maar er zijn ook andere manieren om vermogen op te bouwen. Zo kun je beleggen of sparen via een deposito. Maar hoe kun je nou het beste geld investeren om jouw doelen te realiseren?

Wij ondersteunen je graag bij het verkennen van de mogelijkheden om een vermogen op te bouwen. Zo kun je zelf kiezen welke manier van geld investeren het beste bij jouw situatie past.

Denk jij al na over geld voor later?

Ben jij al bezig met je financiële toekomst? Met deze vraag gingen we de straat op in Eindhoven. Ontdek welke antwoorden we kregen.

Lees meer

Theodoor (61) stopte eerder met werken: hoe ziet zijn leven er nu uit?

Veertig jaar lang werkte Theodoor Koopman bij hetzelfde bedrijf. Nu is hij met vervroegd pensioen. Lees hoe zijn nieuwe leven eruit ziet.

Lees meer

Geld voor later: 6 manieren om daar nu al voor te zorgen

Welke toekomstdromen heb jij? En hoe wil je die financieren? Ontdek zes manieren om nu al geld opzij te zetten voor later.

Lees meer

Chris (70) bouwde aanvullend pensioen op en plukt daar nu de vruchten van

Chris (70) dacht al vroeg na over de toekomst. Hij bouwde hij aanvullend pensioen op. Lees hoe hij nu profiteert van dat extra inkomen.

Lees meer

Beleggen voor de studie van je kind

Wil je de toekomst van je kind goed voorbereiden? Veel ouders openen voor hun kind een spaarrekening, maar wist je dat beleggen meer op kan leveren?

Lees meer

Beleggen voor aanvullen pensioen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je pensioen aan te vullen, waaronder beleggen. Wil jij meer weten hierover? Bekijk de mogelijkheden.

Lees meer

Wat is verstandig om te doen met mijn spaargeld?

Het doel van sparen is niet alleen om geld meer waard te laten worden. Lees meer over wat verstandig is om te doen met je spaargeld.

Lees meer

Beleggen voor beginners

Beleggen wordt steeds populairder en kan een interessante manier zijn om meer rendement te maken. Wil je beginnen met beleggen? Wij helpen je op weg.

Lees meer

Beleggen in beleggingsfondsen, losse aandelen of obligaties?

Geen tijd om zelf te investeren in beleggingsfondsen, aandelen of obligaties? We leggen je uit wat de verschillende mogelijkheden van deze drie opties zijn.

Lees meer

Waarom we niet na (willen) denken over geld voor later

Hoe komt het toch dat we geld sparen voor later zo oninteressant vinden? Lees wat gedragseconoom Esther-Mirjam Sent antwoordt in dit interview.

Lees meer

Je huis verduurzamen: hoe betaal je dat?

Je wilt je huis verduurzamen, maar hoe betaal je dat? Je kunt sparen, beleggen of lenen. En duurzaamheidssubsidies aanvragen: bekijk wat mogelijk is.

Lees meer

Hoe zorg ik dat mijn kind financieel op eigen benen kan staan?

Met de financiële opvoeding van je kind kun je al vroeg beginnen. Het Nibud geeft tips. Leer hoe je kind later financieel op eigen benen staat.

Lees meer

Je huis verduurzamen: wat kost dat?

Wil jij jouw huis duurzaam maken en je energiekosten verlagen? Lees meer over de duurzame oplossingen en ontdek welke kosten je kunt verwachten.

Lees meer