Ga direct naar: inhoud

Samenwonen betekent vaak een nieuwe inrichting

27 mei 2015

Als je gaat samenwonen, gaan er veel dingen veranderen. Eén daarvan is je interieur. Sommige stellen besluiten om hun losse inboedels te combineren. Anderen besluiten om samen nieuwe meubels te kopen. Daarbij moet je natuurlijk wel van te voren een budget afspreken.

Nationale-Nederlanden deed onderzoek onder ruim 1000 respondenten om erachter te komen hoe Nederlandse stellen dit allemaal regelen. Bekijk hieronder in de infographic de resultaten.

Infographic samenwonen inboedelverzekering

Merendeel breidt inboedel uit met nieuwe meubels

Uit het onderzoek blijkt dat 60% van de samenwoners nieuwe meubels aan hun inboedel toevoegt wanneer zij gaan samenwonen. De bank is daarbij veruit het populairst. Zoals in de infographic is te zien, koopt 59% van de stellen die in een nieuw interieur investeren een bank. De eetkamertafel staat met 50% op plek twee, stoelen met 49% op plek drie. Een dressoir wordt het minst vaak nieuw aangeschaft (30%).

Om de vijf jaar een nieuw interieur

Samenwonende stellen willen graag om de vijf jaar een nieuw interieur. Ongeveer vier op de tien respondenten gaf aan vijf jaar de beste periode te vinden. Als mensen hun inboedel uitbreiden, doen ze dit het liefste samen. Vooral stellen in de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar gaven aan het liefst samen hun inboedel te kopen. Driekwart van deze groep gaf aan samen te hebben geïnvesteerd in een nieuw interieur.

Nederlander houdt zich meestal aan budget

De helft van alle stellen stelt een budget vast als zij nieuwe meubels gaan kopen. De respondenten gaven aan zich daar ook aan te houden. Een klein deel (16%) gaf aan het budget te overschrijden.

Samenwonen en je inboedelverzekering

Als jullie gaan samenwonen, hebben jullie waarschijnlijk allebei een inboedelverzekering. Dit is echter niet nodig. Eén verzekering kan jullie gezamenlijk inboedel dekken. Daar valt natuurlijk ook jullie nieuwe inrichting onder. Lees hier meer over de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden.

Gratis spaarrekening

Onze spaarrekening biedt een hoge variabele rente, is gratis en in drie eenvoudige stappen aan te vragen.

Lees meer

Spaarrekening openen

Open nu eenvoudig een gratis spaarrekening en profiteer van de hoge variabele rente.

Spaarrekening openen