Ga direct naar inhoud

Samenwerken aan
een gezonde financiële toekomst

Meer dan één op de drie huishoudens in Nederland komt financieel moeilijk rond. Wij trekken ons dit aan. Met ons maatschappelijke programma 'Future Matters' helpen we mensen financieel weerbaarder te worden en helpen we ze aan meer inkomensperspectief. Dit doen we samen met onze maatschappelijke partners.

Anita vertelt wat armoede voor haar betekende

"Lieve Anita, ik vind het dapper dat je zo open bent, ondanks dat je zoveel hebt meegemaakt. Ik zie de kracht in jou en geloof in jou, want jij komt hier uit."

Zo klonk het smsje dat Anita jaren geleden ontving, en voor altijd zal bewaren. Het betekende voor haar een keerpunt in haar leven, dat getekend werd door financiële zorgen en een gigantische schuld. Doordat iemand met dit smsje liet zien dat hij in haar geloofde, lukte het Anita om uit een diep dal te klimmen en weer wat van haar leven te maken. Nu leert Anita aan hulpverleners wat ze kunnen doen om mensen in armoede echt te helpen. En geeft ze anderen hoop en het zelfvertrouwen om hun levens weer op de rit te krijgen.

Vrijwilligerswerk bij Nationale-Nederlanden: Karlijn coacht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Karlijn van Klaveren (28) werkt bij Nationale-Nederlanden. Daarnaast coacht ze als vrijwilliger mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Dat ik ervoor kan zorgen dat er weer een lichtje in iemand gaat branden, vind ik heel bijzonder.”

Lees het hele interview met Karlijn

Future Matters

Ons maatschappelijke programma ‘Future Matters’ heeft drie belangrijke pijlers: financiële redzaamheid stimuleren, economische kansen creëren en er zijn als het tegenzit. Samen met onze partners zetten we ons daarvoor in. Met donaties én met veel hulp van vrijwilligers. Zo zetten we ons in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Door de negatieve gevolgen die corona heeft voor de financiële situatie en vooruitzichten van veel Nederlanders, verwachten we dat er de komende tijd op deze drie gebieden meer hulp nodig is.

Financiële redzaamheid stimuleren

Met onze Stichting van Schulden naar Kansen zetten we ons in voor het terugdringen van armoede en schulden in Nederland. Zo helpen we mensen met overzicht in hun administratie en coachen we ze richting een baan. We hebben in de afgelopen maanden ruim 350 collega’s getraind in hoe ze anderen in hun omgeving kunnen helpen bij financiële problemen.

Tijdens de Week van het Geld geven we gastlessen op basisscholen over geld en risico’s om het financieel bewustzijn van kinderen te vergroten. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële redzaamheid op volwassen leeftijd.

Economische kansen creëren

Samen met onze partner JINC helpen we jongeren op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt, o.a. met sollicitatietrainingen, coaching, bliksemstages en trainingen in digitale vaardigheden.

Met Jong Ondernemen verbeteren we de ondernemersvaardigheden van jongeren.

En met ons Future Matters Scholarship programma krijgen (internationale) studenten de financiële mogelijkheid een masteropleiding in Nederland te volgen. Ook zij worden begeleid door onze vrijwilligers.

Er zijn als het tegenzit

Samen met de LINDA.foundation zetten we ons in voor meer begrip en vooral positieve momenten voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. We helpen niet alleen met donaties, maar ook met praktische hulp bij het inpakken van zomertassen of decemberpakketten. In deze pakketten zitten cadeaubonnen voor mooie Sinterklaascadeaus, warme winterkleding, en ingrediënten waarmee er iets lekkers op tafel gezet kan worden met kerst. Zo helpen we samen honderden gezinnen aan enkele momenten van onbezorgdheid.

Met Stichting Jarige Job zorgen we ervoor dat ieder kind zijn verjaardag kan vieren met een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! We helpen de stichting met donaties en vrijwilligers om de boxen in te pakken.

Lees meer over Future Matters

Ook voor onze klanten

We willen er ook voor onze klanten zijn als het financieel tegenzit. Daarom bieden we passende hulp aan als dat nodig is. Door bijvoorbeeld een betaalpauze op de hypotheek. Of door samen te bekijken wat mogelijk is als verzekeringspremies niet meer betaald kunnen worden. Ook dragen we bij aan de landelijke campagne van de Nederlandse Schuldhulproute. Zo wijzen we klanten met een betalingsachterstand de weg naar passende schuldpreventie of -hulp.