Ga direct naar inhoud

Nationale-Nederlanden en de maatschappij

Het leven zit vol verandering. Van veranderingen die je wenste tot veranderingen die je overkomen. Soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daar zetten we ons voor in, samen met onze partners.

We willen er zijn voor mensen die het financieel zwaar hebben. Niet eenmalig, maar structureel. Want het bestrijden van armoede en het helpen van gezinnen die daardoor in de problemen komen is van belang. En nodig. Samen met onze partners geven we deze gezinnen een steuntje in de rug. We helpen ze met hun geldzaken om te gaan en coachen ze op weg naar een baan.

Door de inzet van onze middelen, vrijwilligers en het delen van onze kennis helpen we het financieel welzijn van mensen om ons heen te verbeteren. Benieuwd naar wat we allemaal doen? Ga dan naar een overzicht van onze partnerships in Nederland en lees meer over onze rol hierin.

Heb je zelf problemen, bijvoorbeeld door de oplopende inflatie of de hogere energierekening? We staan voor je klaar. Bekijk hier hoe we jou kunnen helpen.

Samenwerken aan een gezonde financiële toekomst

Meer dan een op de drie huishoudens in Nederland komt financieel moeilijk rond. Wij zetten ons, samen met partners, in om mensen financieel weerbaarder te maken en economische kansen te bieden.


Lees meer

In 2022 heeft NN Group €12,8 miljoen bijgedragen aan de samenleving. Daarnaast hebben onze collega’s gezamelijk 30.970 uur als vrijwilliger gewerkt. In 2022 hebben we 229.000 mensen ondersteund in het verbeteren van hun financieel, mentaal en/of fysiek welzijn.

Actueel

NN lanceert NN Social Innovation Fund

Dit fonds, met een initiële investering van €5 miljoen, is gericht op het ondersteunen van beginnende sociale ondernemingen die zich richten op het vergroten van het financiële, fysieke en/of mentale welzijn.

Lees meer

Oranje Fonds en Nationale-Nederlanden samen sterker tegen armoede

Het Oranje Fonds en Nationale-Nederlanden gaan samenwerken om de aanpak van armoede en schulden in Nederland te ondersteunen. Zij richten daarvoor het programma ‘Samen sterker tegen armoede’ op.

Lees meer

Samia voor een dag baas van NN

Op 2 juni ontving Janet Stuijt, lid van de Management Board van NN Group, baas van morgen Samia. Zij nam als onderdeel van het JINC project Baas van Morgen voor een dag de taken over van Janet.

Lees meer

NN en vrijwilligerswerk

"Samen met jongeren strijd ik voor gelijke kansen"

Robin Remmerswaal, Communicatieadviseur bij NN, werkt als vrijwilliger samen met jongeren.

Lees zijn verhaal

"Ik leer zelf iets nieuws, terwijl ik ook de ander iets bijbreng"

Karlijn van Klaveren, Proposition Lead bij NN, coacht als vrijwilliger mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees haar verhaal

Bekijk ons Community Investment verslag

In ons Community Investment verslag (2022) tonen we hoe en waarom we investeren in het welzijn van mensen in de landen waar wij actief zijn. Door cijfers, feiten en verhalen te delen houden we onze stakeholders op de hoogte over onze huidige en toekomstige activiteiten die een positieve impact maken op de samenleving.


Download ons verslag

Onze support heb je

Bij Nationale-Nederlanden zijn we niet alleen supporter van onze partners. Wij zetten ons ook in om kunst & cultuur toegankelijk te maken voor iedereen en we zijn supporter van hardlopers en een duurzame samenleving.

Duurzame samenleving

Nationale-Nederlanden en Hardlopen

Nationale-Nederlanden en Kunst & Cultuur