01
december
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

NN lanceert NN Social Innovation Fund om sociale ondernemingen te ondersteunen

Samenvatting

Het fonds, met een initiële investering van EUR 5 miljoen, is gericht op het ondersteunen van beginnende sociale ondernemingen die zich richten op het vergroten van het financiële, fysieke en/of mentale welzijn.

Vandaag lanceert NN het NN Social Innovation Fund. Het fonds, met een initiële investering van EUR 5 miljoen, is gericht op het ondersteunen van beginnende sociale ondernemingen die zich richten op het vergroten van het financiële, fysieke en/of mentale welzijn. De eerste twee ondernemingen die door het NN Social Innovation Fund worden ondersteund zijn Quan en Socialdebt.

Het overbruggen van de financieringskloof

Sociale ondernemingen zijn bedrijven die in de eerste plaats gericht zijn op het stimuleren van sociale verandering, in plaats van prioriteit te geven aan winst. Terwijl sociale ondernemers tijdens de aanloopperiode vaak afhankelijk zijn van familie en vrienden, hebben ze vaak moeite om nieuwe investeringen aan te trekken in de volgende fase van de groei van hun bedrijf. Het NN Social Innovation Fund wil deze financieringskloof overbruggen door te investeren in veelbelovende ondernemingen. Daarnaast levert NN vrijwilligersuren en financiële expertise.

Financiering voor Quan en Socialdebt

De eerste twee ondernemingen die door het NN Social Innovation Fund worden ondersteund zijn Quan en Socialdebt. Quan, een in Den Haag gevestigde softwareontwikkelaar, heeft als doel het mentale welzijn van 1 miljoen mensen te vergroten door managers en teams te ondersteunen die burn-out willen voorkomen en teamprestaties willen verbeteren. Socialdebt, een Rotterdamse fintech, ondersteunt jongeren die worstelen met schulden en financiële stress.

Dailah Nihot, lid van de Raad van Bestuur van NN Group: "Financiering is een van de grootste uitdagingen waarmee sociale ondernemingen worden geconfronteerd bij het opbouwen van hun bedrijf, en de macro-economische omgeving van vandaag zorgt voor extra onzekerheden. Met het fonds wil NN ondernemers helpen en hen de nodige middelen geven om sociale innovatie te stimuleren en een positieve impact te maken in de samenleving, in de opstart periode van hun bedrijf.'

NN's inzet voor de samenleving

Het fonds maakt deel uit van NN's strategische doelstelling op onze bijdrage aan de samenleving. Hierbij investeren we 1% van ons bedrijfsresultaat voor belastingen in lokale gemeenschappen in 2023. Met deze middelen wil NN het financiële, fysieke en/of mentale welzijn van 1 miljoen mensen ondersteunen in 2025.

Het fonds wordt vandaag officieel gelanceerd tijdens de jaarlijkse conferentie van de European Venture Philanthropy Association (EVPA) in Brussel. Wil je meer weten over het NN’s inzet voor de samenleving? Kijk op NN Group / Positive change in communities.