Ga direct naar inhoud

Veiliger inloggen

Wat betekent Veiliger inloggen?

Wilt u snel en veiliger inloggen in mijn.nn? Stel dan in dat u voortaan niet meer met uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt inloggen. Daarmee is uw mijn.nn-account beter beveiligd. Het is dan niet meer mogelijk om misbruik te maken wanneer iemand anders uw gebruikersnaam en wachtwoord te weten is gekomen.

Door Veiliger inloggen aan te zetten, logt u in het vervolg in door met de NN App op uw mobiele telefoon of tablet een QR-code te scannen.


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik Veiliger inloggen aanzetten?

U kunt Veiliger inloggen aanzetten in mijn.nn. Log in en ga naar Mijn instellingen. Als u de NN App nog niet heeft gekoppeld, dan vragen we u dat eerst te regelen. Daarna kunt u Veiliger inloggen aanzetten.

Kan ik Veiliger inloggen ook weer uitzetten?

Het is niet mogelijk om Veiliger inloggen online weer uit te zetten. Als u dit toch graag wilt, dan moet u ons hiervoor bellen. Om veiligheidsredenen resetten wij dan uw mijn.nn-account volledig. Dat betekent ook dat u uw gebruikersnaam en tijdelijk wachtwoord opnieuw van ons toegestuurd krijgt per post. Houd er dus rekening mee dat hier een aantal dagen overheen gaan.

U kunt nog wel in de NN App inloggen en uw producten beheren.

Kan ik ook met een andere app de QR-code scannen?

U kunt de QR-code alleen scannen met de NN App. Door in te loggen op de NN App wordt u namelijk geïdentificeerd, waardoor we er voor kunnen zorgen dat u ook direct ingelogd wordt op mijn.nn. Met een andere QR-code scanner kunnen wij u niet identificeren en dus ook niet inloggen op mijn.nn.

Wat moet ik doen als mijn telefoon gestolen of kapot is?

Als u uw telefoon of tablet niet kunt gebruiken omdat deze gestolen of kapot is of omdat u deze simpelweg even niet bij de hand heeft, dan kunt u nog steeds inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Let op! Dit kan niet wanneer u ‘Veiliger inloggen’ heeft aangezet. Met ‘Veiliger inloggen’ stelt u namelijk in dat u niet meer met uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt inloggen. Heeft u ‘Veiliger inloggen’ aangezet, neem dan contact met ons op.

Wat moet ik doen als ik een nieuwe telefoon of tablet heb en Veilig inloggen aan staat?

Om uw nieuwe telefoon of tablet te gebruiken om in te loggen, moet u de volgende stappen in specifieke volgorde doorlopen.

  • Zorg dat u een internetverbinding heeft.
  • Download de NN App op uw nieuwe apparaat.
  • Start de NN App op uw nieuwe apparaat.
  • Doorloop de stappen totdat u gevraagd wordt om in te loggen op mijn.nn.
  • Log op mijn.nn in met de NN App op uw oude apparaat.
  • Klik in mijn.nn op 'NN App koppelen' in het topmenu profiel icoon (rechtsboven).
  • Typ de code uit de NN App op uw nieuwe apparaat over in mijn.nn.
  • U krijgt een bevestigingscode in mijn.nn.
  • Typ de bevestigingscode over in de NN App op uw nieuwe apparaat.
  • Uw nieuwe apparaat is gekoppeld aan uw mijn.nn-account.
  • U kunt de NN App op uw oude apparaat verwijderen en verwijderen uit de lijst in mijn.nn. Dit hoeft uiteraard niet wanneer dit apparaat in uw bezit blijft.
  • Vanaf nu heeft u de NN App op uw nieuwe telefoon of tablet nodig om in te loggen op mijn.nn.

Als u uw oude telefoon of tablet niet meer hebt of niet meer kunt gebruiken om in te loggen, dan moet u met ons bellen. Om veiligheidsredenen resetten wij dan uw mijn.nn-account volledig. Dat betekent ook dat u uw gebruikersnaam en tijdelijk wachtwoord opnieuw van ons toegestuurd krijgt per post. Houd er dus rekening mee dat hier een aantal dagen overheen gaan.