Ga direct naar inhoud

Inboedelverzekering

Je spullen in huis goed verzekerd!

 • Verzekerd tegen schade door brand of diefstal
 • Je inboedel tot € 100.000,- verzekerd
 • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken je premie

Sluit nu af

Wat is een Inboedelverzekering?

Je woning staat vol met spullen waar je aan gehecht bent. De spullen in je huis, tuin en schuur worden ook wel inboedel genoemd. Met een inboedelverzekering verzeker je jouw waardevolle spullen tegen brand of diefstal, maar bijvoorbeeld ook tegen waterschade. Schade aan je huis is bij deze verzekering niet meeverzekerd. Hiervoor kun je een Opstalverzekering afsluiten.


Maar liefst 10 jaar nieuwwaarde vergoed!

Je bent blij met de spullen in je woning: die heerlijke bank waar je hard voor hebt gespaard en de wasmachine die trouw elke dag de wasjes voor je gezin draait. Als je schade hebt aan je spullen, dan wil je hier graag hetzelfde of een gelijkwaardig product voor in de plaats.

Bij onherstelbare schade aan spullen in jouw woning vergoedt Nationale-Nederlanden daarom de nieuwwaarde. Dit doen we tot maar liefst 10 jaar na aanschaf. Je krijgt van ons het bedrag om hetzelfde of een gelijkwaardig product nieuw te kunnen kopen. Na 10 jaar ontvang je de dagwaarde voor je spullen.

Voorbeeld: Je hebt 9 jaar geleden een design bankstel gekocht voor € 2.500,- en deze raakt door brand onherstelbaar beschadigd. Dan krijg je van ons het bedrag om hetzelfde of een gelijkwaardig bankstel nieuw te kopen. Ook als dit bankstel in de tussentijd duurder is geworden.

Bereken je premie

Wat anderen over ons zeggen

Klanten beoordelen de afhandeling van schade van de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden met een 8,1.

Bekijk de reviews van onze klanten

Wat is wel en niet verzekerd?

Je inboedel is per schadegeval tot € 100.000 verzekerd. Bij Nationale-Nederlanden kun je kiezen voor de dekking Basis of All-In. Hieronder vind je waar je dan onder andere tegen verzekerd bent.

Wel verzekerd

Je bent verzekerd tegen schade:

 • door brand, ook door rook, schroeien en blusschade;
 • door inbraak of diefstal;
 • door storm, bliksem, hagel, sneeuw of regen;
 • door vorst, bijvoorbeeld gesprongen waterleidingen;
 • door water of stoom, bijvoorbeeld uit leidingen of riolering;
 • door vandalisme of rellen;
 • aan spullen van anderen bij jou in huis, bijvoorbeeld gereedschap dat je hebt gehuurd van een bouwmarkt.

Niet verzekerd

Je bent niet verzekerd tegen schade:

 • door een aardbeving of overstroming;
 • door normaal huishoudelijk gebruik, zoals krassen, barsten en vlekken;
 • als die geleidelijk is ontstaan, bijvoorbeeld door slijtage, veroudering of roest;
 • door (poging tot) diefstal, inbraak en vandalisme als het woonhuis is gekraakt of langer dan twee maanden leegstaat;
 • door opzet;
 • door activiteiten die wettelijk niet zijn toegestaan.

Bereken je premie

Wij geven hier alleen een samenvatting van de dekkingen. In de voorwaarden van onze Inboedelverzekering lees je precies wanneer je wel en niet bent verzekerd.

Basis of All-In?

In deze tabel kun je zien welke schade is verzekerd met de Inboedelverzekering Basis en welke met de Inboedelverzekering All-in.

Dekking Basis All-in
Schade door brand, maar ook door rook, schroeien en blusschade
Schade door inbraak of diefstal
Schade door storm, bliksem, hagel, sneeuw of regen
Schade door vorst, bijvoorbeeld gesprongen waterleidingen
Schade door water of stoom, bijvoorbeeld uit leidingen of riolering
Schade door vandalisme of rellen
Schade aan spullen van anderen bij jou in huis, bijvoorbeeld gereedschap dat je hebt gehuurd van een bouwmarkt
Schade die je zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld als je drinken over je bank morst of als je kind met watervaste stift op je tafel heeft getekend

Dekking en verzekeringskaarten

Dekking Inboedelverzekering

Doelgroepomschrijving

Bekijk Verzekeringskaarten

Verzekeringskaart

De Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt je om de voorwaarden van de Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering te vergelijken met andere aanbieders.

Wat zijn de polisvoorwaarden?

Oók verzekerd voor extra kosten

Bij zowel de dekking Basis als All-in ben je ook verzekerd voor sommige extra kosten. Wij vergoeden bijvoorbeeld de kosten die je maakt:

 • bij het opruimen van je spullen als er schade is;
 • om de schade te beperken;
 • als je tijdelijk niet in je huis kunt wonen.

Ben je van plan om de schade zelf te gaan repareren? Neem dan eerst contact met ons op. Wij stellen dan samen met jou het schadebedrag vast. Ook kijken we samen met jou mee of je schade gedekt is en of je een vergoeding voor je eigen reparatie krijgt.


Aanvullende dekkingen

Je kunt de Inboedelverzekering uitbreiden met de dekkingen Mobiele elektronica, Buitenshuis en Glas.

Dekking Buitenshuis

Je camera die uit je handen glipt en op straat kapot valt. Of de gitaar van je kind die wordt gestolen. Ook buitenshuis kunnen je spullen beschadigen of gestolen worden. Door je Inboedelverzekering All-in uit te breiden met de Buitenshuisdekking ben je hier wereldwijd tegen verzekerd.

Meer informatie over de Buitenshuisdekking

Dekking Glas

Met de Glasdekking verzeker je de schade aan ruiten in je huis. Handig als je zoontje per ongeluk een bal door de ruit schiet of als je het glas-in-lood van de woonkamerdeur beschadigt tijdens het verplaatsen van een meubel.

Onder onze glasdekking valt glas in ramen en deuren, maar ook ruiten van kunststof en glas-in-lood zijn verzekerd. Bij de Glasdekking ben je niet verzekerd voor schade aan kozijnen en spiegels, krassen in glas, dubbel glas dat lek is en glasschade die met opzet veroorzaakt is.

Dekking Mobiele elektronica

Met de dekking Mobiele elektronica zijn de smartphones, tablets, laptops en wearable devices van het hele het gezin wereldwijd verzekerd. In huis, buitenshuis, maar ook op reis. Kan de schade niet gerepareerd worden? Dan vergoeden we de nieuwwaarde. Dit doen we tot maar liefst 10 jaar na aanschaf. Je krijgt van ons het bedrag om hetzelfde of een gelijkwaardig product nieuw te kunnen kopen.

Meer informatie over de dekking Mobiele elektronica


Kies je eigen risico

Het eigen risico op je Inboedelverzekering is het bedrag dat je per schade zelf betaalt. Wil je per gebeurtenis de volledige schade vergoed krijgen, dan is het verstandig geen eigen risico te nemen. Kies je wel voor een eigen risico, dan is het voordeel dat je korting op je premie krijgt.

Je kunt bij Nationale-Nederlanden kiezen uit een eigen risico van € 0,- of een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Kies je voor een eigen risico van € 100,- en kan de schade hersteld worden door één van de bedrijven uit ons professionele schadeherstelnetwerk? Dan betaal je tóch geen eigen risico.

Bereken je premie


Veelgestelde vragen

Wat kost een inboedelverzekering?

Wat de kosten voor een inboedelverzekering zijn, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je premie is afhankelijk van onder andere:

Je gezinssituatie

Woon je alleen? Dan heb je over het algemeen minder spullen in je woning staan dan iemand die samenwoont en kinderen heeft. Hoe meer spullen je hebt, hoe meer je inboedel waard is.

Je woning

Bij het bepalen van de premie wordt ook gekeken naar de grootte van de woning en je woonplaats. In een grotere woning passen meer spullen en daardoor is de waarde van je inboedel vaak ook hoger. Je inboedelverzekering kan daardoor meer kosten. Woon je bijvoorbeeld in een grote stad met een grotere kans op inbraak? Ook dat kan invloed hebben op de hoogte van de premie van je inboedelverzekering.

Wat is het eigen risico voor mijn Inboedelverzekering?

Het eigen risico op je inboedelverzekering is het bedrag dat je per schade zelf betaalt. Wil je per gebeurtenis de volledige schade vergoed krijgen, dan is het verstandig geen eigen risico te nemen. Kies je wel voor een eigen risico, dan is het voordeel dat je korting op je premie krijgt.

Je kunt bij Nationale-Nederlanden kiezen uit een eigen risico van € 0,- of een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Kies je voor een eigen risico van € 100,- en kan de schade hersteld worden door één van de bedrijven uit ons professionele schadeherstelnetwerk? Dan betaal je tóch geen eigen risico.

Welke aanvullende dekkingen heeft de Inboedelverzekering?

Je kunt de Inboedelverzekering uitbreiden met de volgende dekkingen:

 • Mobiele elektronica: Hiermee zijn o.a. smartphones, tablets en laptops van je hele gezin wereldwijd verzekerd, tot maar liefst € 7.500,- per schade. Ook tegen vallen en stoten.

 • Buitenshuis: Spullen die jij en je gezin mee naar buiten nemen zijn met de Buitenshuisdekking wereldwijd verzekerd. Denk aan sieraden, horloges, sportattributen, camera’s, muziekinstrumenten en medische hulpmiddelen, zoals rolstoelen en rollators. Let op: smartphones, tablets en laptops zijn niet verzekerd. Sluit hiervoor de dekking Mobiele elektronica af

 • Glas: Verzeker de schade aan glas in de ramen en deuren in je huis met de Glasdekking. Handig als je kind per ongeluk een bal door de ruit schiet of als je dat glas-in-lood raam beschadigt tijdens het verplaatsen van een meubel.

Ik ga verhuizen. Hoe is mijn inboedel verzekerd?

Bij een verhuizing is je inboedel tot 3 maanden lang verzekerd, zowel in de oude als in de nieuwe woning. De dekking gaat in zodra je inboedel in de woning staat waar je naartoe verhuist Tijdens de verhuizing is schade door een ongeval gedekt tot maximaal € 5.000,-.  Een verhuizing is een goed moment om te kijken of je inboedel nog wel goed is verzekerd. Misschien heb je andere spullen gekocht die meer waard zijn of ben je juist kleiner gaan wonen. De premie van je inboedelverzekering kan ook wijzigen. Dit is onder andere afhankelijk van de plaats waar je naar toe verhuist. Laat ons zo snel mogelijk weten dat je gaat verhuizen. Doe dit in ieder geval binnen twee maanden voor je begint met verhuizen.

Alle veelgestelde vragen


Hulp bij schade met de Schademanager Thuis

Het is het laatste waar je aan moet denken: brand of waterschade waardoor jouw huis (tijdelijk) onbewoonbaar is. Of dierbare spullen die uit je woning gestolen worden. Schade in je woning kan erg ingrijpend zijn.

Onze Schademanager Thuis komt daarom direct bij je langs, als je daar behoefte aan hebt natuurlijk. Hij of zij neemt jouw zorgen uit handen en regelt het herstel van de schade. Maar ook hulp waar je op dat moment direct behoefte aan hebt, wordt voor je geregeld. Zoals bijvoorbeeld een slaapplaats als jouw woning onbewoonbaar is.


DirectHerstel Service

Je woning staat vol met spullen waar je aan gehecht bent. De kast van je opa of de tafel waar zoveel goede gesprekken aan zijn gevoerd. Die spullen zijn onvervangbaar en het is dus echt vervelend als ze beschadigen.

Nationale-Nederlanden biedt daarom de DirectHerstel Service. Samen met professionele herstelbedrijven zorgen we ervoor dat de spullen in jouw woning vakkundig en snel worden hersteld. Is je schade verzekerd en maak je gebruik van één van onze herstelbedrijven? Dan vervalt in de meeste gevallen het eigen risico. De schade wordt dan volledig door ons vergoed.

Kies je ervoor om de schade niet te herstellen en ontvang je liever een vergoeding? Dan is dat ook mogelijk.


Overstappen naar Nationale-Nederlanden

Wil je graag overstappen naar Nationale-Nederlanden? Wij helpen je bij het opzeggen van je oude verzekering! Met de overstapservice is dat zo geregeld.

Hulp bij overstappen

Alles voor een fijn en veilig thuis

Verhuizen, samenwonen, een kleintje op komst of voor het eerst op jezelf? Wij geven je tips en inspiratie voor een fijn en veilig thuis.

Meer tips en inspiratie


Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering afsluiten