Ga direct naar inhoud

Inboedelverzekering

Je spullen in huis goed verzekerd!

  • Verzekerd tegen schade door brand of diefstal
  • Je inboedel tot € 100.000,- verzekerd
  • Direct persoonlijke hulp bij schade

Wat is een Inboedelverzekering?

Je woning staat vol met spullen waar je aan gehecht bent. De spullen in je huis, tuin en schuur worden ook wel inboedel genoemd. Met een inboedelverzekering verzeker je jouw waardevolle spullen tegen brand of diefstal, maar bijvoorbeeld ook tegen waterschade.

Goed om te weten: per schadegeval is je inboedel tot € 100.000,- verzekerd.


Maar liefst 10 jaar nieuwwaarde vergoed!

Nationale-Nederlanden vergoedt de nieuwwaarde bij onherstelbare schade aan spullen in je woning. Dit doen we tot maar liefst 10 jaar na aanschaf! Je krijgt van ons het bedrag om hetzelfde of een gelijkwaardig product nieuw te kunnen kopen. Na 10 jaar ontvang je de dagwaarde voor je spullen.

Voorbeeld: Je hebt 9 jaar geleden een design bankstel gekocht voor € 2.500,- en deze raakt door brand onherstelbaar beschadigd. Dan krijg je van ons het bedrag om hetzelfde of een gelijkwaardig bankstel nieuw te kopen. Ook als dit bankstel in de tussentijd duurder is geworden.

Wat anderen over ons zeggen

Klanten beoordelen de afhandeling van schade van de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden met een 8,1.

Bekijk de reviews van onze klanten

Dekking inboedelverzekering

Je kiest zelf hoe uitgebreid je jouw inboedel verzekerd: Basis of All-in.

Dekking Basis All-in
Schade door brand, maar ook door rook, schroeien en blusschade
Schade door inbraak of diefstal
Schade door storm, bliksem, hagel, sneeuw of regen
Schade door vorst, bijvoorbeeld gesprongen waterleidingen
Schade door water of stoom, bijvoorbeeld uit leidingen of riolering
Schade door vandalisme of rellen
Schade aan spullen van anderen bij jou in huis, bijvoorbeeld gereedschap dat je hebt gehuurd van een bouwmarkt
Schade die je zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld als je drinken over je bank morst of als je kind met watervaste stift op je tafel heeft getekend


Wat zijn de polisvoorwaarden?

Bekijk polisvoorwaarden Inboedelverzekering


Dekking en verzekeringskaarten

Bekijk Verzekeringskaarten

Verzekeringskaart

De Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u om de voorwaarden van de Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering te vergelijken met andere aanbieders.


Wat is niet verzekerd met een inboedelverzekering?

Uiteraard wordt schade die je met opzet veroorzaakt niet vergoed. Dit geldt ook voor schade door normaal gebruik, zoals krassen, vlekken en barsten. Of slijtage, veroudering en roest. Ook schade veroorzaakt door een aardbeving of overstroming vergoeden we niet.

Een overzicht van alle uitsluitingen vind je in de polisvoorwaarden.


Verzeker je spullen ook buitenshuis

Je telefoon of camera die uit je handen glipt en op straat kapot valt. Of de laptop van je kind die op school wordt gestolen. Ook buitenshuis kunnen je waardevolle spullen beschadigen of gestolen worden. Door je Inboedelverzekering All-in uit te breiden met de Buitenshuisdekking ben je hier wereldwijd tegen verzekerd.

Goed om te weten: met een Buitenshuisdekking is je smartphone, tablet of laptop wereldwijd zowel binnens- als buitenshuis verzekerd.

Meer informatie over de Buitenshuisdekking

Veelgestelde vragen

Wat kost een inboedelverzekering?

Wat de kosten voor een inboedelverzekering zijn, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je premie is afhankelijk van onder andere:

Je gezinssituatie

Woon je alleen? Dan heb je over het algemeen minder spullen in je woning staan dan iemand die samenwoont en kinderen heeft. Hoe meer spullen je hebt, hoe meer je inboedel waard is.

Je woning

Bij het bepalen van de premie wordt ook gekeken naar de grootte van de woning en je woonplaats. In een grotere woning passen meer spullen en daardoor is de waarde van je inboedel vaak ook hoger. Je inboedelverzekering kan daardoor meer kosten. Woon je bijvoorbeeld in een grote stad met een grotere kans op inbraak? Ook dat kan invloed hebben op de hoogte van de premie van je inboedelverzekering.

Wat is het eigen risico voor mijn Inboedelverzekering?

Het eigen risico op je inboedelverzekering is het bedrag dat je per schade zelf betaalt. Wil je per gebeurtenis de volledige schade vergoed krijgen, dan is het verstandig geen eigen risico te nemen. Kies je wel voor een eigen risico, dan is het voordeel dat je korting op je premie krijgt.

Je kunt bij Nationale-Nederlanden kiezen uit een eigen risico van € 0,- of een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Kies je voor een eigen risico van € 100,- en kan de schade hersteld worden door één van de bedrijven uit ons professionele schadeherstelnetwerk? Dan betaal je tóch geen eigen risico.

Welke aanvullende dekkingen heeft de Inboedelverzekering?

Buitenshuisdekking

De buitenshuisdekking kun je aanvullend afsluiten bij een All-in Inboedelverzekering. Hiermee zijn je waardevolle spullen, zoals smartphone, tablet of laptop verzekerd tegen schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt, maar ook tegen diefstal.

Goed om te weten: met een Buitenshuisdekking is je smartphone, tablet of laptop wereldwijd zowel binnens- als buitenshuis verzekerd.

Meer informatie over de
Buitenshuisdekking

Glasdekking

Je kunt een glasdekking bij je inboedelverzekering afsluiten. Met deze glasdekking ben je verzekerd voor alle soorten glasschade en ruitbreuken in je woning, ook voor glasschade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Niet alleen glas in ramen en deuren is verzekerd, maar ook glas in lichtkoepels en de serre. Huur je een woning? Check dan bij de verhuurder of er al een glasdekking is. Vaak is glasschade door storm of brand wel verzekerd, maar glasschade die je zelf veroorzaakt niet.

Heb je een appartement gekocht? Check dan bij de Vereniging van Eigenaren of er voldoende glasdekking is. Zo niet, dan kun je een glasdekking bij je Opstalverzekering afsluiten.

Niet verzekerd: schade aan kozijnen en spiegels, krassen in glas, dubbel glas dat lek is en glasschade die met opzet veroorzaakt is.

Ik ga verhuizen. Hoe is mijn inboedel verzekerd?

Bij een verhuizing is je inboedel tot 3 maanden lang verzekerd, zowel in de oude als in de nieuwe woning. De dekking gaat in zodra je inboedel in de woning staat waar je naartoe verhuist Tijdens de verhuizing is schade door een ongeval gedekt tot maximaal € 5.000,-.  Een verhuizing is een goed moment om te kijken of je inboedel nog wel goed is verzekerd. Misschien heb je andere spullen gekocht die meer waard zijn of ben je juist kleiner gaan wonen. De premie van je inboedelverzekering kan ook wijzigen. Dit is onder andere afhankelijk van de plaats waar je naar toe verhuist. Laat ons zo snel mogelijk weten dat je gaat verhuizen. Doe dit in ieder geval binnen twee maanden voor je begint met verhuizen.


Alle veelgestelde vragen

Alles voor een fijn en veilig thuis

Verhuizen, samenwonen, een kleintje op komst of voor het eerst op jezelf? Wij geven je tips en inspiratie voor een fijn en veilig thuis.

Meer tips en inspiratie


Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering afsluiten