Ga direct naar: inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

 • Een uitgebreide dekking voor u en uw hele gezin
 • Tot € 2.500.000.- verzekerd
 • Ook dekking bij een vriendendienst

Bereken uw premie

Sluit nu af

U en uw gezin goed verzekerd

Als u of een gezinslid per ongeluk spullen van een ander beschadigt of als iemand door uw schuld gewond raakt, dan kunt u daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Als u deze schade moet vergoeden, dan biedt de Aansprakelijkheidsverzekering dekking.

Wat anderen over ons zeggen

Klanten beoordelen de afhandeling van claims van de Aansprakelijkheidsverzekering van Nationale-Nederlanden met onderstaand cijfer.

4,2 van de van 5 sterren

8,3

Tot € 2.500.000,- verzekerd

De kans dat een schade op vele tonnen uitkomt, is gelukkig niet zo groot. Maar het is goed om te weten dat u verzekerd bent als er iets gebeurt. U kunt kiezen voor een verzekerd bedrag van € 1.000.000,- of € 2.500.000,- per schadegeval.

Uw hele gezin verzekerd

U kunt uw partner en kinderen meeverzekeren. Ook schade door uw huisdieren is verzekerd. U heeft de zekerheid van een uitgebreide dekking.

Vriendendienst

Helpt u een vriend verhuizen en laat u per ongeluk zijn bank van de trap vallen? U bent verzekerd tot € 12.500,- voor schade die u veroorzaakt bij een vriendendienst.

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering is ook in een verzekeringspakket te sluiten, het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten, en daar krijgt u pakketkorting voor die kan oplopen tot 8%.

Bekijk het verzekeringspakket

Wat is bijvoorbeeld verzekerd?

Verwondingen die u bij iemand anders veroorzaakt
Schade aan spullen van iemand anders
Schade die uw huisdier aan (spullen van) iemand anders veroorzaakt.
Kosten voor rechtsbijstand als wij vinden dat u niet aansprakelijk bent

Wat is bijvoorbeeld niet verzekerd?

 • Schade aan spullen die u huurt of voor uw werk gebruikt
 • Schade door opzet (ook onder invloed van alcohol of drugs)
 • Schade veroorzaakt met bijvoorbeeld een auto of motor. Hiervoor hebben wij een aparte verzekering
 • Schade door vuurwapens

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de Aansprakelijkheidsverzekering?

Wilt u schade melden?

Ook interessant
Dekkingen

Vergoeding werkelijke schade

We vergoeden de werkelijke schade. Daarbij houden we rekening met de ouderdom en de waarde van de beschadigde spullen. Stel, u laat een kop koffie vallen over een laptop van de buren. De laptop is drie jaar oud. Wij vergoeden dan het bedrag dat de laptop op dat moment waard is.

Situatie: Wat kunt u van ons verwachten:
Uw kind speelt bij de buren en laat per ongeluk de laptop van de buren vallen. We betalen de schade aan de laptop
Uw hond steekt onverwacht de weg over en daardoor komt een scooter ten val. We betalen de letselschade van de bestuurder van de scooter en de schade aan de scooter zelf.
Een vriendje van uw kind blijft logeren en schopt een bal door de ruit bij de buren. We vergoeden de schade aan de ruit. Minderjarige logés zijn standaard meeverzekerd.
U helpt een vriend met verhuizen en laat per ongeluk zijn bank van de trap vallen. Voor deze schade bent u meestal niet aansprakelijk. Toch vergoeden wij de schade tot maximaal € 12.500,-

Wilt u precies weten wat er wel en niet is verzekerd? Kijk dan in de polisvoorwaarden.

Uw premie

Wat bepaalt de hoogte van uw premie?

De premie voor deze verzekering is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van onder andere:

 • uw gezinssamenstelling;
 • het verzekerd bedrag dat u kiest;
 • het eigen risico dat u kiest.

Gezinssamenstelling

U kunt deze verzekering afsluiten voor verschillende gezinssituaties. Naast uzelf zijn verschillende andere personen verzekerd. In het schema ziet u wie nog meer verzekerd zijn per gezinssituatie:

Gezin met kinderen Gezin zonder kinderen Alleen­staande met kind(eren) Alleen­staande zonder kind(eren)
Uw echtgenoot of partner
Minderjarige kinderen
Meerderjarige, ongetrouwde kinderen die bij u thuis of voor studie buitenshuis wonen
Ouders, schoonouders, grootouders en ongetrouwde familieleden die in gezinsverband bij u wonen
Uw huispersoneel (zoals een au pair, tuinman of werkster)
Uw loge's

Verzekerd bedrag

Met de Aansprakelijkheidsverzekering verzekert u zich tegen de kosten van schade waarvoor u of uw gezinsleden aansprakelijk zijn. U kunt kiezen voor een dekking tot € 1.000.000,- of € 2.500.000,- per schadegeval.

Eigen risico

U kunt het eigen risico kiezen. Dit is het bedrag dat u zelf betaalt als u schade heeft. U kunt alleen een eigen risico kiezen als u de verzekering afsluit via uw verzekeringsadviseur.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert u van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt uw pakketkorting dus op tot 8%.

Heeft u al een schadeverzekering uit het ZekerheidsPakket Particulieren rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden gesloten? Neem dan contact met ons op om in aanmerking te komen voor pakketkorting, onze medewerkers regelen dit dan direct voor u.

Korting bij betaling

U betaalt één totaalpremie voor uw ZekerheidsPakket Particulieren. Sluit u het pakket rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden af? Dan betaalt u de premie per maand.

U kunt de verzekeringen in het ZekerheidsPakket Particulieren ook afsluiten via uw verzekeringsadviseur. U kunt dan per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaalt u per kwartaal of per jaar? Dan profiteert u van de volgende korting:

 • Betalen per jaar: 3% korting
 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Lees meer over het ZekerheidsPakket Particulieren

Documenten

Verzekeringskaart

De Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars, helpt u de Aansprakelijkheidsverzekering van Nationale-Nederlanden te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Aansprakelijkheidsverzekering

uniqueid