Ga direct naar: inhoud

Rechtsbijstandverzekering

 • Actie: één maand premie retour!*
 • Professionele hulp
 • Bepaal zelf uw dekking
 • Onbeperkt telefonisch advies

Bereken uw premie

Sluit nu af

Weet altijd hoe sterk u staat

Een conflict kan iedereen overkomen. U wordt bijvoorbeeld plotseling ontslagen, of u krijgt ruzie met de buren over een schutting. Met een Rechtsbijstandverzekering weet u altijd hoe sterk u staat. U krijgt de juridische hulp die u nodig heeft. En dat voor een jaarpremie die vaak lager is dan het uurtarief van een advocaat. Daarmee bieden we u zekerheid.

Actie: één maand premie retour!

Sluit uiterlijk 31 oktober 2017 een Rechtsbijstandverzekering bij Nationale-Nederlanden en ontvang één maand premie retour. Het bedrag wordt binnen zes weken na het afsluiten van de Rechtsbijstandverzekering op uw rekening gestort.

Professionele hulp

U kunt rekenen op de hulp die u nodig heeft bij een conflict. De Stichting Schaderegelingskantoor voor Rechtsbijstandverzekering (SRK) helpt u namens ons. Voor professioneel juridisch advies en rechtsbijstand kunt u contact opnemen met SRK via 079 344 81 81, nieuwemelding@srk.nl of www.srk.nl.

Bepaal zelf uw dekking

Bij Nationale-Nederlanden heeft u keuzevrijheid: u bepaalt zelf voor welke conflicten u zich verzekert. Naast de Standaarddekking Consument kunt u kiezen voor verschillende aanvullende dekkingen.

Onbeperkt telefonisch advies

U kunt onbeperkt gebruikmaken van telefonisch advies over hoe u een zaak kunt aanpakken. Ook als er nog geen sprake is van een juridisch conflict. Met de unieke Terugluisterservice kunt u het gesprek met uw juridisch adviseur bovendien nog eens rustig terugluisteren.

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering is ook in een verzekeringspakket te sluiten, het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten, en daar krijgt u pakketkorting voor die kan oplopen tot 8%.

Bekijk het verzekeringspakket

Dekkingen waaruit u kunt kiezen

Dekking: Toelichting:
Consument (standaard) Conflicten over bijvoorbeeld het kopen van spullen (ook via internet), het boeken van reizen, erfenissen en andere familiezaken. Meer over deze dekking
Wonen Conflicten over onder andere het huren of kopen van een woning, het bouwen of verbouwen van uw huis of geluidsoverlast van de buren. Meer over deze dekking
Verkeer Conflicten over bijvoorbeeld het kopen of verkopen van een motorrijtuig, schadevergoeding bij een verkeersongeval of de inname van uw auto of rijbewijs.

De dekking Verkeer biedt een uitgebreidere dekking dan de rechtsbijstandsdekking van uw autoverzekering.
Meer over deze dekking
Werk & Inkomen Conflicten over bijvoorbeeld uw arbeidscontract, uitkering of pensioen. Bijvoorbeeld als uw werkgever uw salaris onverwacht verlaagt of als u om een onduidelijke reden ontslagen wordt. Meer over deze dekking
Belastingen & Vermogensbeheer Conflicten over bijvoorbeeld uw belasting- of WOZ-aanslag of over het beheer van uw vermogen. Meer over deze dekking
Mediation bij echtscheiding Onze mediators bemiddelen bij het verdelen van bezittingen en het vaststellen van alimentatie in het geval van echtscheiding of het beëindigen van geregistreerd partnerschap. Ze bieden ook hulp bij het vaststellen van voogdij en omgangsregelingen. Meer over deze dekking

Waarvoor bent u bijvoorbeeld niet verzekerd?

Om uw verzekering betaalbaar te houden, dekken we veel, maar niet alles. Zo bent u bijvoorbeeld niet verzekerd voor:

 • conflicten die zijn ontstaan voor de ingangsdatum van de verzekering;
 • conflicten die gaan over de verhuur van uw woning aan iemand anders;
 • conflicten over sociale zaken (dekking Werk & Inkomen) die ontstaan binnen twee jaar na afsluiten. U bent wel direct verzekerd als u overstapt van een andere verzekeraar;
 • bemiddeling bij echtscheiding binnen een jaar na afsluiten.

Bereken uw premie

Veelgestelde vragen


Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de Rechtsbijstandverzekering?

Wilt u juridisch advies of rechtsbijstand?

Uw premie

Wat bepaalt de hoogte van uw premie?

De premie voor deze verzekering is niet voor iedereen hetzelfde. De premie is hangt af van:

 • uw gezinssamenstelling;
 • de dekkingen die u kiest.

Gezinssituatie

U kunt deze verzekering afsluiten voor verschillende gezinssituaties. Naast uzelf zijn verschillende andere personen verzekerd. In het schema ziet u wie nog meer verzekerd zijn per gezinssituatie:

Gezin met kinderen Gezin zonder kinderen Alleenstaande met kind(eren) Alleenstaande zonder kind(eren)
Uw echtgenoot of partner
Ongetrouwde kinderen die bij u thuis of voor studie buitenshuis wonen
Kinderen in een verpleegtehuis
Inwonende (groot-)ouders
Inwonende schoonouders
Inwonende ongetrouwde familieleden
Iemand anders die in gezinsverband bij u woont
Huishoudelijk personeel, inwonende au pair
Bestuurder of passagier van een vervoermiddel waarvan u eigenaar bent
Nabestaanden die van u afhankelijk zijn voor levensonderhoud

Maximale kosten

Als SRK Rechtsbijstand u helpt, dan geldt er geen maximum aan de kosten voor rechtshulp. Als u een andere partij dan SRK inschakelt (bijvoorbeeld een advocaat die niet bij SRK werkt), dan is er wel een kostenmaximum. U kunt kiezen uit de volgende maximumbedragen:

 • € 7.500,-
 • € 15.000,-
 • € 30.000,-

Voor bemiddeling bij echtscheiding vergoeden wij niet meer dan € 3.000,-.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert u van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt uw pakketkorting dus op tot 8%.

Heeft u al een schadeverzekering uit het ZekerheidsPakket Particulieren rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden gesloten? Neem dan contact met ons op om in aanmerking te komen voor pakketkorting, onze medewerkers regelen dit dan direct voor u.

Korting bij betaling

U betaalt één totaalpremie voor uw ZekerheidsPakket Particulieren. Sluit u het pakket rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden af? Dan betaalt u de premie per maand.

U kunt de verzekeringen in het ZekerheidsPakket Particulieren ook afsluiten via uw verzekeringsadviseur. U kunt dan per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaalt u per kwartaal of per jaar? Dan profiteert u van de volgende korting:

 • Betalen per jaar: 3% korting
 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Lees meer over het ZekerheidsPakket Particulieren

Bereken uw premie

Afsluiten

U kunt deze verzekering online afsluiten of via uw verzekeringsadviseur.

A. Online aanvragen Rechtsbijstandverzekering

De Rechtsbijstandverzekering sluit u in enkele stappen snel en gemakkelijk online af:

1. Bereken uw voorlopige premie

Beantwoord de vragen en zie direct hoeveel u gaat betalen.

2. Vraag via de website de Rechtsbijstandverzekering aan

Na het berekenen van uw premie kunt u de Rechtsbijstandverzekering direct aanvragen. U krijgt dan een bevestiging op de bedankpagina. Kunnen wij u niet meteen een verzekering aanbieden? Dan krijgt u binnen één werkdag per e-mail een reactie.

3. U krijgt een bevestiging via e-mail en post

Als wij uw aanvraag hebben geaccepteerd, dan krijgt u een bevestiging met de polis en voorwaarden via e-mail en post.

4. U bent verzekerd

Als u de bevestiging op de bedankpagina heeft ontvangen, dan bent u verzekerd. Wij schrijven uw premie elke maand af via automatische incasso.

Bereken uw premie

B. Aanvragen via uw verzekeringsadviseur

U kunt deze verzekering ook aanvragen via uw verzekeringsadviseur.

Meer over onafhankelijk advies

Rechtsbijstand nodig?

Professionele hulp

U kunt rekenen op de hulp die u nodig heeft bij een conflict. De Stichting Schaderegelingskantoor voor Rechtsbijstandverzekering (SRK) helpt u namens ons. Voor professioneel juridisch advies en rechtsbijstand kunt u contact opnemen met SRK.

Informatie over hoe u beroep kunt doen op uw Rechtsbijstand of hoe u contact kunt opnemen met het SRK hebben we voor u op een rij gezet.

Lees meer

Documenten

Verzekeringskaart

De Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars, helpt u de Rechtsbijstandverzekering van Nationale-Nederlanden te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Rechtsbijstandverzekering

uniqueid