Ga direct naar inhoud

Wat is een Doorlopende Reisverzekering?

Regelmatig op vakantie of een weekendje weg? Met onze Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar goed verzekerd tegen schade aan bagage tijdens je vakantie. In het buitenland verwondingen opgelopen of opgenomen in het ziekenhuis? Dan ben je ook verzekerd, zelfs als je maar een dagje in het buitenland bent.

Goed om te weten: je bent flexibel in het samenstellen van je Doorlopende Reisverzekering. Je kiest namelijk zelf waar (Europa of overal ter wereld) en welke dekkingen je nodig hebt.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft sinds 12 februari voor heel Oekraïne de kleurcode rood afgegeven. We kunnen ons voorstellen dat dit vragen oproept als het gaat om je Reis- en Annuleringsverzekering. We houden je via deze pagina op de hoogte.

Waarvoor ben ik verzekerd?

Je kiest bij ons standaard voor een basisdekking en die kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. Hieronder zie je waarvoor je verzekerd bent.


Je bent verzekerd tegen
Basisdekking Doorlopende Reisverzekering
  • Schade aan je bagage of verlies of diefstal van bagage.
  • Schade aan je vakantieverblijf.
  • Verlies of diefstal van geld.
  • 24/7 persoonlijke hulpverlening via de NN Alarmcentrale.
  • Kosten die je moet maken om naar huis te gaan, bijvoorbeeld omdat je door ziekte niet meer zelf kan rijden.
  • Kosten die worden gemaakt als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt en je moet naar huis bellen.
Aanvullende dekkingen
Annulering Kosten die je maakt, omdat je onverwacht je reis moet annuleren, onderbreken of beëindigen.
Medische zekerheid Medische kosten die je in het buitenland maakt en die niet door je zorgverzekering vergoed worden.
Wintersport Alle dekkingen gelden óók als je op wintersport gaat. We vergoeden dan onder andere de kosten van hulpverlening, zoals vervoer van de piste en een gipsvlucht.
Rechtsbijstand Hulp bij juridische conflicten rondom je reis.
Automobilistenhulp Hulp als de bestuurder iets overkomt of als je auto uitvalt door een mechanisch probleem.

Bereken je premie


Wat anderen over ons zeggen

Klanten beoordelen de afhandeling van schade van de Doorlopende Reisverzekering van Nationale-Nederlanden met een 8,3.

Bekijk de reviews van onze klanten

Maximale reisduur

Je kunt ervoor kiezen om je reizen voor maximaal 90 of 180 dagen te verzekeren. Het gaat om de aaneengesloten tijd dat je van huis bent. Kom je thuis en ga je later in het jaar weer op vakantie? Dan kun je opnieuw maximaal 90 of 180 dagen aaneengesloten verzekerd op vakantie.

Waarvoor ben ik niet verzekerd?

Je bent niet verzekerd als er schade is ontstaan doordat je onzorgvuldig bent, bijvoorbeeld als je waardevolle spullen in je tent achterlaat. Ook schade die ontstaat tijdens het beoefenen van gevaarlijke sporten wordt niet vergoed, zoals parachutespringen of bergbeklimmen. Dagjes weg in Nederland zijn niet verzekerd. Is er een overnachting inbegrepen of ga je een dagje naar het buitenland, dan ben je wél verzekerd. Wij geven hier alleen een samenvatting van de dekkingen.

Let op! Sluit je nu een Annuleringsdekking af, dan ben je niet verzekerd bij annuleringen door het coronavirus.

Meer info


Wat zijn de polisvoorwaarden?

Bekijk polisvoorwaarden en verzekeringskaart Doorlopende Reisverzekering

Hieronder vind je de meest recente voorwaarden van de Nationale-Nederlanden Doorlopende Reisverzekering. Op je polisblad of in mijn.nn vind je terug welke voorwaarden en dekkingen voor jou gelden.

Goed om te weten! De Polisvoorwaarden ZekerheidsPakket Particulieren zijn algemene voorwaarden en gelden voor alle schadeverzekeringen in het ZekerheidsPakket.

Verzekeringskaart

De Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt je om de voorwaarden van de Nationale-Nederlanden Doorlopende Reisverzekering te vergelijken met andere aanbieders.

Bekijk verzekeringskaart

Doelgroepomschrijving

De Doorlopende Reisverzekering is geschikt voor alle Nederlandse huishoudens (ingezetenen) van 16 jaar en ouder die hun vermogen willen beschermen voor kosten die worden gemaakt bij schade en ziektekosten tijdens een reis.


Veelgestelde vragen

Geldt de dekking voor de Doorlopende Reisverzekering ook in Nederland?

In Nederland biedt de Doorlopende Reisverzekering alleen dekking wanneer:

  • je reis of verblijf in Nederland onderdeel is van een reis met een buitenlandse eindbestemming; of
  • je een rekening kunt laten zien van minimaal één overnachting die je tijdens je vakantie in Nederland hebt gemaakt. Een rekening voor een vaste stand-, lig- of seizoensplaats op een bungalowpark, camping of jachthaven is hierbij niet geldig.

Let op: de rekening moet zijn opgemaakt door een persoon of organisatie die de overnachtingsaccommodatie beroeps- of bedrijfsmatig aanbiedt. Binnen de dekking Automobilistenhulp is Nederland uitgesloten.

Ik ga vandaag op vakantie, kan ik vandaag nog een Doorlopende Reisverzekering afsluiten?

Je kunt op de dag van je vertrek nog een Doorlopende Reisverzekering afsluiten. Let wel: je bent pas verzekerd als je per e-mail een bevestiging hebt ontvangen waarin staat dat je verzekering is geaccepteerd. Meestal gebeurt dat op dezelfde dag.

Moeten kinderen onder de 5 jaar ook op de polis van de Doorlopende Reisverzekering vermeld staan?

Kinderen tot vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Wel willen wel graag weten welke kinderen zijn verzekerd. Het is daarom belangrijk dat alle kinderen op de polis staan vermeld.


Alle veelgestelde vragen


Nationale-Nederlanden Doorlopende Reisverzekering afsluiten