Ga direct naar: inhoud

Allrisk / WA Casco / Volledig Casco dekking Autoverzekering

Allrisk of Volledig Casco wordt deze verzekering ook wel genoemd: de WA Casco verzekering van Nationale-Nederlanden. De dekking WA Casco is de meest uitgebreide dekking van de Nationale-Nederlanden Autoverzekering.

Wat is Allrisk verzekerd zijn?

De naam Allrisk zegt al min of meer wat deze dekking inhoudt: het is de meest uitgebreide dekking waar bijna alle risico’s onder vallen.

Allrisk, Volledig Casco of Wa Casco?

Bij Nationale-Nederlanden wordt de Allrisk autoverzekering de WA Casco - autoverzekering genoemd. Andere verzekeraars noemen dezelfde verzekering Volledig Casco Autoverzekering.

Ook schade aan uw eigen auto is verzekerd

Het belangrijkste kenmerk van een Allrisk autoverzekering is dat u hiermee ook schades aan uw eigen auto verzekert. Ook al ontstaat de schade door uw eigen fout. Ditzelfde geldt voor de WA Casco verzekering van Nationale-Nederlanden.

Opzettelijk een schade toebrengen is overigens op geen enkele verzekering gedekt. Ook niet op de WA Casco dekking van de autoverzekering.

Wanneer kies ik deze dekking?

Welke dekking u kiest voor uw autoverzekering, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Veel mensen kiezen voor een Allrisk-verzekering als de auto jonger is dan 8 jaar. Is de auto ouder dan 8 jaar, maar jonger dan 11 jaar, dan kiezen veel mensen voor een WA Extra Dekking. Is de auto 11 jaar of ouder, dan is voor veel mensen de WA Dekking een logische keus.

Op de pagina Dekkingen Autoverzekering staan alle dekkingsmogelijkheden helder op een rij.