Ga direct naar inhoud
Welke dekking past het beste bij jou auto? WA, WA Extra en WA Casco (Allrisk)?

Bereken Autoverzekering

  • Tot 80% korting bij schadevrij rijden
  • Bepaal zelf je eigen risico
  • Niet tevreden, vier maanden premie terug

Bereken je premie

Sluit nu af

Bereken de premie van je Autoverzekering

Wil je de premie van je Autoverzekering berekenen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De premie hangt namelijk af van een aantal factoren. Ben je benieuwd welke? Wij leggen het je uit.


Met een WA dekking ben je verzekerd als je schade aan de auto en spullen van anderen hebt gereden en je daarvoor aansprakelijk wordt gesteld. Met een dekking WA Extra ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld brand, hagel, diefstal, storm of een kapotte ruit. Bij de dekking WA Casco (Allrisk) ben je ook nog verzekerd voor schade die je per ongeluk zelf hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld als je tegen een paaltje rijdt.

De premie van je Autoverzekering hangt af van een aantal factoren, namelijk:

  • De dekking die je kiest (WA, WA Extra, WA Casco)
  • Het aantal schadevrije jaren
  • Het bouwjaar van je auto
  • De cataloguswaarde van je auto
  • Het aantal kilometers die je per jaar rijdt
  • Je persoonlijke gegevens (zoals je kenteken, postcode en huisnummer etc.)

Je sluit de Autoverzekering af door je kenteken en persoonlijke gegevens in te vullen. Je kiest zelf welke dekking het beste bij je auto past.

Bereken autoverzekering

Voordeel bij meerdere autoverzekeringen

Heb je meer dan één auto? Voor iedere auto die jij en je inwonende partner verzekeren bij Nationale-Nederlanden geldt het voordeel van het uitwisselen van schadevrije jaren. Hierbij wordt gekeken naar de meest voordelige situatie voor jou. Je verzekert je tweede auto eenvoudig zelf via mijn.nn.

Log in op mijn.nn

Nog geen account? Maak ‘m direct aan

Dekking en premie

Naast het eigen risico, het aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, is ook de dekking van invloed op jouw premie. Je kunt bij Nationale-Nederlanden kiezen uit een Autoverzekering met dekking WA, dekking WA Extra en dekking WA Casco (Allrisk). De Allrisk verzekering wordt vaak afgesloten bij auto's die jonger zijn dan 6 jaar. Naast de keuze uit verschillende dekkingen kun je ook aanvullende dekkingen afsluiten bij je Autoverzekering. Je kunt kiezen uit de aanvullende dekkingen SchadeVerzekering Inzittenden en de Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen.

De WA dekking van je Autoverzekering is niet hetzelfde als een Aansprakelijkheidsverzekering. Benieuwd naar het verschil tussen deze twee verzekeringen? Het verschil leggen we uit op de pagina Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) of Aansprakelijkheidsverzekering ? Ben je op zoek naar een autoverzekering voor Senioren? Bekijk de pagina Senioren Autoverzekering.


Nationale-Nederlanden Autoverzekering afsluiten


Bereken je premie zonder kenteken

uniqueid