Koken op de boot: 4 makkelijke recepten voor aan boord

Koken op de boot is vaak lastig. Maar met slimme en makkelijke recepten lukt het toch om lekker te koken aan boord. Welke maaltijden maak je nu snel en makkelijk aan boord? En waarbij je weinig afwas hebt? We delen 4 slimme recepteren met je. Zo maak je eenvoudig lekkere maaltijden in de kombuis. Eet smakelijk!


Koken op de boot: onze top 4 makkelijke en snelle maaltijden voor aan boord

Benieuwd naar hoe jij je vaartocht nog meer ontspannen maakt? Bekijk dan onze 3 handige tips voor zorgeloos varen.

1. Shakshuka

Eenpansgerechten zijn perfect voor op de boot. Shakshuka maak je vooral met lang houdbare ingrediënten. Het is eenvoudig te bereiden en lekker. Of pas het recept zelf aan met andere ingrediënten die je nog aan boord hebt. Voeg bijvoorbeeld feta of andere kaas toe, of spinazie. Ook aubergine, pompoen of courgette zijn goede opties.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 g gepelde tomaten uit blik (of verse)
  • 4 eieren
  • 1 ui (of 1 tl uienpoeder)
  • 2 tenen knoflook (of 1 tl knoflookpoeder)
  • 2 rode puntpaprika’s (of 1 pot gegrilde paprika’s)
  • 15 g verse peterselie (of 1 tl gedroogde peterselie)
  • 2 el olijfolie
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje komijnpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Brood of crackers om te dippen
  • Optioneel: chilipepers of chilivlokken

Zo maak je het klaar:

2. Couscous

Couscous is snel te maken aan boord. En gewoon warm of als koude salade lekker, bijvoorbeeld bij de lunch. Je kan veel variëren met ingrediënten zoals kikkererwten, rozijnen en zongedroogde tomaten. Voeg paprika, pompoen, verse groenten, feta, kip of ander vlees toe. Het is handig om couscous altijd in je voorraadkast te hebben.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram couscous
  • 1 ui
  • Teentje knoflook
  • 400 gram kikkererwten
  • Potje zongedroogde tomaten
  • Extra ingrediënten naar keuze

Zo maak je het klaar:

3. Spaghetti alla Puttanesca

Pasta is een geliefde maaltijd voor aan boord: lang houdbaar, gemakkelijk te maken en er zijn veel variaties mogelijk. Spaghetti bolognese bijvoorbeeld, of pasta pesto. Spaghetti alla Puttanesca is ook makkelijk te bereiden en door de ansjovis erg smaakvol.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram spaghetti
  • 400 gram tomatensaus
  • Blikje ansjovis
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Olijfolie
  • Verse peterselie (of gedroogd)

Zo maak je het klaar:

4. Wraps

Een andere simpele bootmaaltijd is wraps. Tortillawraps zijn lang houdbaar. En je kan ze met veel vullen. Ze zijn snel klaar en lekker als lunch.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 tortillawraps
  • 2 blikken kidneybonen, zwarte bonen of bruine bonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Zakje Mexicaanse kruidenmix
  • Optioneel: (vegetarisch) gehakt of kip
  • Groente naar keuze: paprika, tomaat, courgette, komkommer, sla, maïs
  • Crème fraîche (of yoghurt)
  • (Geraspte) kaas
  • Avocado’s, tomaten en rode ui of kant-en-klare avocadodip

Zo maak je het klaar:

Wil je naast koken op je boot ook veilig en goed verzekerd het water op gaan?Check nu onze handige info, tips, bootverzekeringen en inspiratie. Zo vaar je veilig en zonder zorgen met je boot.

Vraag nu onze Bootverzekering aan

Meer binnen thema

Meer artikelen