Ga direct naar: inhoud

Het Nationale-Nederlanden Droomreis Onderzoek


18 maart 2015

Veel Nederlandse stellen willen graag een droomreis maken. Uit onderzoek van Nationale-Nederlanden blijkt dat maar liefst 76% van de samenwonende stellen dit op hun verlanglijstje heeft staan. Australië is daarbij de favoriete reisbestemming. Sommige respondenten zouden graag onbetaald verlof nemen om de reis te maken. Lees deze en andere uitkomsten van het Droomreis Onderzoek hieronder.

Australië, Noord-Amerika, wereldreis

De bestemming van de favoriete droomreis ligt niet naast de deur. Australië is met 32% de meest gekozen bestemming, daarna volgt Noord-Amerika (26%) en het maken van een wereldreis (22%). Andere gebieden waar Nederlandse stellen graag heen zouden willen gaan, zijn Zuid-Amerika en Zuidoost Azië. Bekijk alle andere droombestemmingen in de tabel hieronder.

Liefst een maand weg

Als stellen een droomreis willen maken, doen ze dit het liefst een maand lang (29%). De tweede favoriete periode is drie weken, met 21%. Een groep van 10% zou zelfs langer dan een half jaar weg willen blijven. Maar 2% van de respondenten wilde hun droomreis in een week houden.

Vrije dagen

Helaas heeft niet iedereen genoeg vrije dagen om een droomreis te maken. Daarom zou iets meer dan de helft (54%) onbetaald verlof opnemen om op reis te gaan.

Nederlanders houden van rustig

De meeste ondervraagden houden het rustig op hun droomreis. Zoals je in de tabel kunt zien, geeft 49% dit op als activiteit. Plek twee en drie worden door meer avontuurlijke activiteiten bezet , namelijk snorkelen/duiken en op safari gaan. Op plek vier staat weer een echte Hollandse activiteit: het fietsen (26%). Bekijk hieronder hoeveel Nederlanders zouden willen skydiven en bungeejumpen.

Let op onder- en oververzekering

Uit het uitgebreide onderzoek van Nationale-Nederlanden blijkt dat vier op de tien mensen niet goed weten wat hun reisverzekering wel en niet dekt. Als je een droomreis wilt maken, ligt het risico op onderverzekering of oververzekering op de loer. Check daarom altijd goed je reisverzekering voordat je op reis gaat. Een reisverzekering met annulering vergoedt bijvoorbeeld maar tot een bepaald bedrag de schade bij annulering. Als je een wereldreis of andere dure reis wil maken, is het dus een goed idee om je reisverzekering aan te passen. Tegelijkertijd is het ook niet nodig om overbodige dekkingen af te sluiten. Let er ook op dat je jezelf niet dubbel verzekerd. Kijk dus goed wat je wel of niet nodig hebt voor die droomreis.
Meer weten over de doorlopende reisverzekering van Nationale-Nederlanden?

Doorlopende Reisverzekering

  • Bagage standaard verzekerd tot € 2.500,- per verzekerde
  • 24/7 hulpverlening

Bereken uw premie

Meer informatie

Doorlopende Annuleringsverzekering

  • Ook betaalde overnachtingen in Nederland meeverzekerd

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie