Geld voor later

Het lijkt misschien nog ver weg, maar ook na je pensioen wil je er warmpjes bij zitten. Dan is het slim om nu al actie te ondernemen!

Eerder stoppen met werken

Mag je permanent wonen in een camper?

In een camper wonen is een uitdaging op zichzelf. Maar mag dat eigenlijk wel, permanent wonen in een camper? Ontdek wat daar allemaal bij komt kijken.

Lees meer

Je lijfrente komt vrij: kies je voor uitkeren of doorsparen?

Wat zijn de mogelijkheden als je lijfrente vrijkomt voor de AOW-leeftijd? Kies je voor uitkeren of doorsparen. Lees hier alles over de opties.

Lees meer

Eerder stoppen met werken: dit zijn de mogelijkheden

Wil je eerder stoppen met werken? Ontdek de mogelijkheden om eerder met pensioen te gaan en lees waar je op moet letten.

Lees meer

Je pensioen goed regelen

Zelf pensioen opbouwen als zzp’er: zo doet Loïs (24) dat

Als zzp'er zelf zorgen voor je pensioen? In dit artikel lees je hoe Loïs zorgt voor een goede financiële toekomst en ook geniet in het nu.

Lees meer

Nabestaandenlijfrente? Dat zit zo

Heb je een lijfrente geërfd na het overlijden van een dierbare? In dit artikel leggen we uit wat nabestaandenlijfrente precies is en hoe het werkt.

Lees meer

Mijn werkgever heeft geen pensioenregeling: wat nu?

Bouw je geen pensioen op bij je werkgever? Onderneem dan zelf actie en bouw toch een goed pensioen op. In dit artikel vertellen we je hoe.

Lees meer

Pensioenbeleggen: aanvullend pensioen opbouwen met beleggen

Heb je interesse om zelf aanvullend pensioen op te bouwen? Pensioenbeleggen kan naast rendement ook belastingvoordeel opleveren.

Lees meer

Hoe bouw je pensioen op als zzp'er?

Als zzp’er heb je verschillende mogelijkheden om aanvullend pensioen op te bouwen. Zo kun je zelf sparen of beleggen. Lees hier wat je kunt doen als zzp'er.

Lees meer

Mijn nieuwe pensioen: Hoeveel pensioen krijg ik straks?

Weet jij hoeveel pensioen je straks krijgt? Vanaf 1 juli 2023 gaan de regels voor je pensioen veranderen. Zo weet je hoeveel je straks krijgt!

Lees meer

Baby op komst en pensioen

Zodra je weet dat je zwanger bent, komt er een hoop op je af. Weet je bijvoorbeeld wat ouderschapsverlof voor invloed op je pensioen heeft?

Lees meer

Pensioen na scheiding: niet vergeten te regelen!

Ga je scheiden en heb je vragen over pensioen en scheiden? Lees hoe het zit met het partnerpensioen na scheiding en hoe je je pensioen goed kunt regelen.

Lees meer

Je pensioen aanvullen

Wat is het verschil tussen jaarruimte en reserveringsruimte?

Met je jaarruimte kun je extra pensioen opbouwen met mogelijk belastingvoordeel. Lees meer over jaarruimte en het verschil met reserveringsruimte.

Lees meer

Lijfrente? Dat zit zo

Wist je dat lijfrente een product is waarmee je extra inkomen opbouwt voor later, om zo je pensioen aan te vullen? Mét mogelijk belastingvoordeel!

Lees meer

Jaarruimte? Dat zit zo

Wist je dat je met jaarruimte extra pensioen kunt inleggen? En dat dit je zelfs belastingvoordeel kan opleveren? Dat is goed nieuws voor jouw oude dag!

Lees meer

Wat is het derde pijler pensioen?

Heb jij genoeg geld voor later? Zelf zorgen voor een aanvulling noemen we pensioen in de derde pijler. Lees meer over de pijlers van het pensioenstelsel.

Lees meer

Geld voor later: 6 manieren om daar nu al voor te zorgen

Ontdek 6 manieren om geld te sparen en te beleggen voor later en bereid je voor op een financieel stabiele toekomst. Leer hoe je geld kunt investeren.

Lees meer

Je pensioen aanvullen? Stel jezelf eerst deze 5 vragen

Beginnen met banksparen voor extra pensioen? Bereid je alvast voor met deze 5 vragen en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Lees meer

Lang zullen we leven! Maar wat is daarvoor nodig?

We worden steeds ouder, maar blijven langer jong. Wat is er nodig voordat wij Nederlanders klaar zijn voor een langer leven?

Lees meer

Een lang en leuk leven: zijn we daar financieel op voorbereid?

We worden met z’n allen steeds ouder. Maar denken we ook financieel klaar te zijn voor een lang en leuk leven?

Lees meer

Met pensioen gaan

Inge wil graag eerder stoppen met werken, Titia liever later

Waar backoffice medewerker Inge graag eerder wil stoppen met werken, ziet coach en opleider Titia de Vries zichzelf wel wat langer doorwerken. Hoe kijken beide vrouwen naar het pensioen?

Lees meer

Denk aan je sociale leven. Ook tijdens je pensioen

Hoe ziet je sociale leven er uit als je met pensioen bent? Een paar tips om het meeste uit je sociale leven te halen.

Lees meer

Vitaal met pensioen

Ook na je pensioen zijn er veel manieren om gezond te leven en fit te blijven. We hebben een paar tips voor je.

Lees meer

Je netto pensioen berekenen, dat doe je zo!

Bereken hier eenvoudig je netto pensioen en ontdek wat je bruto pensioen is. Maak snel een berekening.

Lees meer

Doorsparen met je lijfrente: wat betekent dat eigenlijk?

Komt je lijfrente binnenkort vrij? Dan kun je ervoor kiezen om door te sparen. Wat houdt dat eigenlijk in, doorsparen met je lijfrente?

Lees meer