Ga direct naar inhoud

Geld overmaken

Heeft u een internetspaarrekening bij Nationale-Nederlanden? In uw persoonlijke omgeving mijn.nn en in de NN App kunt u veilig en snel geld overmaken naar uw tegenrekening.

Geld storten op uw spaarrekening

U kunt eenvoudig geld storten op uw spaarrekening. Meestal duurt het 1 à 2 werkdagen voordat de overboeking van uw tegenrekening bij ons binnenkomt. Dit hangt af van de bank waar u uw tegenrekening heeft lopen. Zodra wij uw overboeking ontvangen, ziet u dit direct op uw rekeningoverzicht. U kunt alleen geld overmaken vanaf een tegenrekening die u bij de aanvraag heeft opgegeven en die bij ons bekend is.

Let op: als u geld overmaakt naar uw spaarrekening krijgt u misschien een waarschuwing van uw bank dat naam en rekening niet kunnen worden gecontroleerd. U krijgt deze waarschuwing omdat banken de rekeningnummers van Nationale-Nederlanden Bank nog niet kunnen controleren. Het geld komt gewoon op uw spaarrekening terecht. Controleer zelf wel goed of het rekeningnummer klopt.

Automatisch sparen

Met automatisch sparen zet u automatisch geld opzij. In mijn.nn stelt u onder ‘Zelf regelen’ eenvoudig automatisch sparen in. U kiest zelf het bedrag dat u wilt sparen en de datum waarop wij dat incasseren van uw tegenrekening. Valt de incassodatum in het weekend? Dan incasseren wij de eerstvolgende werkdag. Als u wilt stoppen met automatisch sparen dan kunt u dit in mijn.nn onder ‘Zelf regelen’ weer uitzetten.

Geld opnemen van uw spaarrekening

U kunt eenvoudig geld opnemen van uw spaarrekening en overmaken naar uw tegenrekening. Maakt u op een werkdag voor 13.00 uur geld over naar uw tegenrekening? Dan geven wij uw opdracht nog diezelfde dag door aan de bank waar uw tegenrekening loopt. Maakt u op werkdagen na 13.00 uur geld over? Dan staat het bedrag uiterlijk de volgende werkdag op uw tegenrekening. Een spoedoverboeking vanaf uw spaarrekening naar uw tegenrekening is niet mogelijk.

Het verschilt per bank hoe snel u de bijschrijving kunt zien in de internetbankieromgeving van uw bank. Gemiddeld is het 1 à 2 werkdagen.

Geen beperkingen

Er geldt geen minimum of maximum bedrag om op te nemen of te storten.

Geen betalingsverkeer in het weekend of op een feestdag

Op feestdagen en in het weekend is er geen betalingsverkeer mogelijk. Daarom verwerken we uw opdrachten die u dan plaatst op de eerstvolgende werkdag. U ontvangt wel rente op uw saldo totdat wij uw opdracht hebben verwerkt.

Er is geen betalingsverkeer mogelijk op: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Dag van de Arbeid, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag.
Er is wel betalingsverkeer mogelijk op: Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Sinterklaas en Oudejaarsdag.

Nationale-Nederlanden Bank hanteert geen valutering in uw nadeel

Valutering is een methode voor het bepalen van de dag waarop een bedrag dat wordt bij- of afgeschreven meetelt voor een eventuele renteberekening over het saldo van uw rekening. Het gevolg van valutering voor u is dat er over het bedrag van een bij- of afschrijving over die dag(en) geen rente wordt vergoed.
Nationale-Nederlanden Bank hanteert geen valutering in uw nadeel. Wij houden uw geld niet tijdelijk vast om er zelf beter van te worden. Zodra wij een bedrag voor u ontvangen, boeken wij dit geld nog dezelfde dag over naar uw spaarrekening. En andersom. Zo profiteert u maximaal van het geld dat op uw spaarrekening staat.