Ga direct naar inhoud

Geld overmaken

Heeft u een internetspaarrekening bij Nationale-Nederlanden? Dan kunt u kosteloos geld overmaken van en naar deze rekening. Op deze pagina leest u hoe u dat doet.

Geld storten op uw internetspaarrekening

U kunt alleen geld overmaken naar uw internetspaarrekening vanaf uw tegenrekening. In mijn.nn en in de NN App ziet u welke betaalrekening u als tegenrekening heeft opgegeven.

Volg deze stappen om geld over te maken naar uw internetspaarrekening:

  • Log in op de online omgeving of app van de bank van uw tegenrekening.
  • Maak het gewenste bedrag over naar uw internetspaarrekening.
  • Het rekeningnummer van uw internetspaarrekening vindt u in mijn.nn en in de NN App.

Meestal duurt het één à twee werkdagen voordat het geld bij ons binnenkomt. Dit hangt af van de bank van uw tegenrekening. Hebben we het geld ontvangen van de bank van uw tegenrekening? Dan ziet u het geld direct op uw internetspaarrekening.

Let op: als u geld overmaakt naar uw spaarrekening krijgt u misschien een waarschuwing van uw bank. Hierin staat dat naam en rekening niet kunnen worden gecontroleerd. U krijgt deze waarschuwing omdat banken de rekeningnummers van Nationale-Nederlanden Bank nog niet kunnen controleren. Het geld komt gewoon op uw spaarrekening terecht. Controleer zelf wel goed of het rekeningnummer klopt.

Geld opnemen van uw internetspaarrekening

In uw persoonlijke omgeving mijn.nn en in de NN App kunt u veilig en snel geld overmaken naar uw tegenrekening. Welke rekening dat is, ziet u in mijn.nn en in de NN App.

Volg deze stappen om geld over te maken naar uw tegenrekening:

In mijn.nn

  • Log in op mijn.nn.
  • Kies de rekening Internetsparen.
  • Kies bij 'Zelf regelen' voor 'Geld opnemen'.

Of in de NN App

  • Log in op de NN App.
  • Klik op de rekening Internetsparen.
  • Kies ‘Overmaken’.

Maakt u op een werkdag vóór 13.00 uur geld over naar uw tegenrekening? Dan geven wij uw opdracht nog diezelfde dag door aan de bank van uw tegenrekening.

Maakt u op een werkdag na 13.00 uur geld over naar uw tegenrekening? Dan geven we de opdracht op de eerstvolgende werkdag door aan de bank van uw tegenrekening. Het verschilt per bank hoe snel het geld op uw tegenrekening staat. Gemiddeld is dat één à twee werkdagen.

Een spoedoverboeking vanaf uw internetspaarrekening naar uw tegenrekening is niet mogelijk.

Geen minimum- of maximumbedrag

Er geldt geen minimum- of maximumbedrag als u geld overmaakt naar of opneemt van uw internetspaarrekening.

Automatisch sparen

Met automatisch sparen zet u automatisch geld opzij. In mijn.nn stelt u onder ‘Zelf regelen’ eenvoudig automatisch sparen in. U kiest zelf het bedrag dat u wilt sparen en de datum waarop wij dat incasseren van uw tegenrekening. Valt de incassodatum in het weekend? Dan incasseren wij de eerstvolgende werkdag. Als u wilt stoppen met automatisch sparen dan kunt u dit in mijn.nn onder ‘Zelf regelen’ weer uitzetten.

Automatisch geld opnemen van uw spaarrekening

Naast automatisch sparen, kunt u ook automatisch geld overmaken naar uw tegenrekening. Dus precies andersom. Dat regelt u in mijn.nn. Ga in mijn.nn naar uw spaarrekening en kies onder ‘Zelf regelen’ voor ‘Periodieke overboekingen’. Daar kiest u zelf hoe vaak en welk bedrag u wilt laten overmaken naar uw tegenrekening.

Geen betalingsverkeer in het weekend of op een feestdag

Op uw internetspaarrekening bij Nationale-Nederlanden is er geen betalingsverkeer mogelijk op: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Dag van de Arbeid, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag.

Er is wel betalingsverkeer mogelijk op: Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Sinterklaas en Oudejaarsdag. Behalve als de feestdag in het weekend valt. Dan is er geen betalingsverkeer mogelijk.

Bekijk het overzicht met feestdagen in 2022 en zie in één oogopslag of er op die dag betalingsverkeer mogelijk is.

Maakt u in het weekend of op een feestdag geld over naar uw internetspaarrekening? Dan duurt het meestal één à twee werkdagen voordat het geld bij ons binnenkomt. Dit hangt af van de bank van uw tegenrekening. Hebben we het geld ontvangen van de bank van uw tegenrekening? Dan ziet u het geld direct op uw internetspaarrekening.

Neemt u in het weekend of op een feestdag geld op van uw internetspaarrekening? Dan geven we de opdracht op de eerstvolgende werkdag door aan de bank van uw tegenrekening. Het verschilt per bank hoe snel het geld op uw tegenrekening staat. Gemiddeld is dat één à twee werkdagen.

We rekenen rente op uw saldo totdat we uw opdracht hebben verwerkt.


Kunnen wij je helpen?

Je kunt met ons bellen en chatten van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.