Ga direct naar inhoud

Geld overmaken

Heb je een internetspaarrekening bij Nationale-Nederlanden? Dan kun je kosteloos geld overmaken van en naar deze rekening. Op deze pagina lees je hoe je dat doet.

Geld overmaken naar je internetspaarrekening: 3 opties

1. In de NN App via iDEAL

Ga in de NN App naar je internetspaarrekening. Daar kies je voor 'Geld storten'. Tijdens de iDEAL-storting kies je je gekoppelde betaalrekening. Het geld staat daarna direct op je internetspaarrekening.

Let op: een storting vanaf een andere rekening dan je gekoppelde betaalrekening mag niet. Het bedrag storten we binnen vijf dagen terug.

2. Vanaf je tegenrekening

Je kunt geld overmaken naar je internetspaarrekening vanaf je tegenrekening. In mijn.nn en in de NN App zie je welke betaalrekening je als tegenrekening hebt opgegeven.

Volg deze stappen om geld over te maken vanaf je tegenrekening:

  • Log in op de online omgeving of app van de bank van je tegenrekening.
  • Maak het gewenste bedrag over naar je internetspaarrekening.
  • Het rekeningnummer van je internetspaarrekening vind je in mijn.nn en in de NN App.

Meestal duurt het één à twee werkdagen voordat het geld bij ons binnenkomt. Dit hangt af van de bank van je tegenrekening. Als we het geld hebben ontvangen, zie je het direct op je internetspaarrekening staan.

3. Vanaf je Nationale-Nederlanden beleggingsrekening

Heb je een Nationale-Nederlanden (Basis) Beheerd Beleggen of Zelf Beleggen rekening? Dan kun je eenvoudig in mijn.nn vanaf je beleggingsrekening geld overmaken naar je internetspaarrekening. Dus zonder gebruik te maken van je tegenrekening.

Dit kan alleen als je internetspaarrekening en je beleggingsrekening gekoppeld zijn aan dezelfde tegenrekening en dus dezelfde tenaamstelling hebben. Binnenkort is dit ook terug te vinden in de productvoorwaarden.

Geld opnemen van je internetspaarrekening

In mijn.nn en in de NN App kun je veilig en snel geld overmaken naar je tegenrekening of naar je Nationale-Nederlanden (Basis) Beheerd Beleggen of Zelf Beleggen rekening. In mijn.nn en in de NN App zie je welke rekeningen dit zijn.

Volg deze stappen om geld over te maken:

In mijn.nn

  • Log in op mijn.nn.
  • Kies de rekening Internetsparen.
  • Kies bij 'Zelf regelen' voor 'Geld opnemen'.

Of in de NN App

  • Log in op de NN App.
  • Kies de rekening Internetsparen.
  • Kies ‘Overmaken’.

Maak je op een werkdag vóór 15.00 uur geld over naar je tegenrekening? Dan geven we je opdracht nog diezelfde dag door aan de bank van je tegenrekening.

Maak je op een werkdag na 15.00 uur geld over naar je tegenrekening? Dan geven we dit de eerstvolgende werkdag door aan de bank van je tegenrekening. Het verschilt per bank hoe snel het geld op je tegenrekening staat. Gemiddeld is dat één à twee werkdagen.

Een spoedoverboeking vanaf je internetspaarrekening naar je tegenrekening is niet mogelijk.

Geld overmaken van je internetspaarrekening naar je Nationale-Nederlanden beleggingsrekening

Heb je een (Basis) Beheerd Beleggen of Zelf Beleggen rekening bij Nationale-Nederlanden? Dan kun je eenvoudig in mijn.nn geld overmaken van je beleggingsrekening naar je internetspaarrekening. Dus zonder gebruik te maken van je tegenrekening.

Dit kan alleen als je internetspaarrekening en je beleggingsrekening gekoppeld zijn aan dezelfde tegenrekening. Binnenkort is dit ook terug te vinden in de productvoorwaarden.

Geen minimum- of maximumbedrag

Wil je geld overmaken naar je internetspaarrekening? Of juist geld opnemen van je internetspaarrekening? Dan geldt er geen minimum- of maximumbedrag.

Automatisch sparen

Met automatisch sparen zet je automatisch geld opzij. In mijn.nn stel je onder ‘Zelf regelen’ eenvoudig automatisch sparen in. Je kiest zelf het bedrag dat je wilt sparen. En de datum waarop wij dat incasseren van je tegenrekening. Valt de incassodatum in het weekend? Dan incasseren we de eerstvolgende werkdag. Wil je stoppen met automatisch sparen? Dan kun je dit in mijn.nn onder ‘Zelf regelen’ uitzetten.

Automatisch geld opnemen van je spaarrekening

Naast automatisch sparen, kun je ook automatisch geld overmaken naar je tegenrekening. Dus precies andersom. Dat regel je in mijn.nn. Ga in mijn.nn naar je spaarrekening en kies onder ‘Zelf regelen’ voor ‘Periodieke overboekingen’. Daar kies je zelf hoe vaak en welk bedrag je overmaakt naar je tegenrekening.

Geen betalingsverkeer in het weekend of op een feestdag

Op officiële feestdagen en in het weekend is er geen betalingsverkeer mogelijk. Bekijk het overzicht met feestdagen. Je ziet in één oogopslag of er op die dag betalingsverkeer mogelijk is.

Op officiële feestdagen en in het weekend kun je wél opdracht geven om geld over te maken van je internetspaarrekening naar je vaste tegenrekening. We verwerken je opdracht dan op de eerstvolgende werkdag. Je ontvangt rente over je saldo totdat wij je opdracht hebben verwerkt.

Maak je in het weekend of op een feestdag geld over naar je internetspaarrekening? Dan duurt het meestal één à twee werkdagen voordat het geld bij ons binnenkomt. Dit hangt af van de bank van je tegenrekening. Hebben we het geld ontvangen van de bank van je tegenrekening? Dan zie je het geld direct op je internetspaarrekening.

Neem je in het weekend of op een feestdag geld op van je internetspaarrekening? Dan geven we de opdracht op de eerstvolgende werkdag door aan de bank van je tegenrekening. Het verschilt per bank hoe snel het geld op je tegenrekening staat. Gemiddeld is dat één à twee werkdagen.

Let op: Wil je dat het geld op je tegenrekening staat vóór de dag waarop geen betalingsverkeer mogelijk is? Maak het geld dan uiterlijk twee werkdagen eerder vóór 15.00 uur over.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact