Ga direct naar inhoud

Basissparen

In de loop van 2021 beëindigen we Basissparen. Op dit moment informeren wij onze klanten hierover per brief of per e-mail.

In verband met de coronacrisis is het tijdelijk niet mogelijk een opnameformulier per post te versturen. Wilt u een opname doen of uw rekening beëindigen? Dan kunt u gebruik maken van het online opnameformulier.

Beëindiging Basissparen

In de loop van 2021 beëindigen we de rekeningen. We maken het saldo van de rekeningen over naar de bij ons bekende rekeningen van onze klanten.

Waarom stopt Nationale-Nederlanden met Basissparen?

Basissparen is een van onze laatste spaarrekeningen voor particulieren met papieren formulieren en afschriften. Dit is erg arbeidsintensief en levert geen bijdrage aan een duurzame toekomst. We hebben daarom besloten te stoppen met Basissparen.

Waarom heeft Nationale-Nederlanden mijn postadres nodig? 

Een paar dagen voordat we uw basisspaarrekening beëindigen en het saldo overmaken, willen we u ter bevestiging een brief sturen. Ook het laatste rekeningafschrift en het laatste jaaroverzicht willen we u per post sturen. Deze documenten sturen we vanwege de bescherming van uw privacy niet per e-mail.

Waarom vraagt Nationale-Nederlanden het nummer van mijn betaalrekening?

Om het saldo van uw basisspaarrekening over te maken, hebben we het nummer van uw betaalrekening nodig. Als dit niet bij ons bekend is, vragen wij u deze door te geven. Deze betaalrekening moet op dezelfde naam/namen staan als uw basisspaarrekening.

Het nummer van de gekoppelde betaalrekening in de brief klopt niet. Hoe kan ik een ander rekeningnummer doorgeven?

Onder 'Wijzigingen doorgeven' leest u hoe u uw betaalrekeningnummer aan ons kunt doorgeven. De betaalrekening moet op dezelfde naam/namen staan als uw basisspaarrekening.

Hoe kan ik mijn betaalrekeningnummer doorgeven?

Als u een brief van ons heeft ontvangen met het verzoek om uw betaalrekeningnummer aan ons door te geven, dan kunt u dit op nn.nl/gegevensbetaalrekening eenvoudig doorgeven. U gebruikt hiervoor de laatste vier cijfers van uw basisspaarrekening en de unieke code uit de brief die u een aantal dagen later heeft ontvangen.

Geef uw betaalrekeningnummer door

Ik kan/wil mijn betaalrekening niet online doorgeven. Hoe geef ik mijn betaalrekening dan door?

U kunt met onderstaand wijzigingsformulier uw betaalrekeningnummer aan ons doorgeven. U kunt dit formulier uitprinten, invullen en opsturen per post. Het is belangrijk dat de betaalrekening en uw basisspaarrekening op dezelfde naam/namen staan.

Stuur met dit formulier een kopie mee van uw paspoort of van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart. Uw paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn als wij uw formulier ontvangen. Gaat het om een en/of basisspaarrekening? Stuur dan ook een kopie paspoort of kopie identiteitskaart van de mederekeninghouder mee.

Stuur ook een kopie mee van een rekeningafschrift van uw betaalrekening. Dit rekeningafschrift mag niet ouder zijn dan één maand. Op de kopie van het afschrift moet het rekeningnummer en de tenaamstelling van de rekening duidelijk leesbaar te zijn.

U kunt dit volledig ingevulde formulier met de kopieën per post sturen naar:

Nationale-Nederlanden Bank N.V.
T.a.v. Afdeling Operations Sparen
Postbus 93604
2509 AV Den Haag

Mijn basisspaarrekening staat op alleen op mijn naam. Ik heb alleen een en/of betaalrekening en wil dat jullie het saldo naar deze rekening overmaken. Hoe kan ik dat regelen?

Heeft u een brief of e-mail van ons ontvangen waarin we u vragen om de gegevens van de mederekeninghouder van de betaalrekening aan ons door te geven?

Dan kunt u dit op nn.nl/gegevensbetaalrekening eenvoudig doorgeven. U gebruikt hiervoor de laatste vier cijfers van uw basisspaarrekening en de unieke code uit de brief die u een aantal dagen later heeft ontvangen.

Heeft u van ons geen brief of e-mail met code ontvangen?

Dan kunt u met onderstaand formulier de gevraagde gegevens aan ons doorgeven. Direct nadat we de gegevens hebben gecontroleerd en verwerkt, beëindigen we uw basisspaarrekening. Daarna maken we het saldo over naar uw betaalrekening.

U kunt dit formulier uitprinten, invullen en opsturen per post. Het is belangrijk dat u een kopie van uw paspoort of van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart meestuurt. Het paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn als wij uw verzoek ontvangen.

Stuur ook een kopie mee van een rekeningafschrift van uw betaalrekening. Dit rekeningafschrift mag niet ouder zijn dan één maand. Op de kopie van het afschrift moet het rekeningnummer en de tenaamstelling van de rekening duidelijk leesbaar te zijn. We moeten hiermee kunnen vaststellen dat deze betaalrekening op uw naam staat en op naam van de mederekeninghouder van de betaalrekening.

U kunt dit volledig ingevulde formulier met de kopieën per post sturen naar:

Nationale-Nederlanden Bank N.V.
T.a.v. Afdeling Operations Sparen
Postbus 93604
2509 AV Den Haag

Ik krijg op nn.nl/gegevensbetaalrekening de melding dat Nationale-Nederlanden de gegevens van de doorgegeven betaalrekening niet kan controleren. Hoe geef ik mijn betaalrekening dan door?

Staat uw betaalrekening op dezelfde naam/namen als uw basisspaarrekening?

Dan kunt u met onderstaand ‘Wijzigingsformulier Basissparen’ uw betaalrekeningnummer aan ons doorgeven.

U kunt dit formulier uitprinten, invullen en opsturen per post. Het is belangrijk dat de betaalrekening en uw basisspaarrekening op dezelfde naam/namen staan.

Stuur met dit formulier een kopie mee van uw paspoort of van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart. Uw paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn als wij uw formulier ontvangen. Heeft u een en/of basisspaarrekening? Stuur dan ook een kopie paspoort of kopie identiteitskaart van de mederekeninghouder mee.

Stuur ook een kopie mee van een rekeningafschrift van uw betaalrekening. Dit rekeningafschrift mag niet ouder zijn dan één maand. Op de kopie van het afschrift moet het rekeningnummer en de tenaamstelling van de rekening duidelijk leesbaar te zijn.

U kunt dit volledig ingevulde formulier met de kopieën per post sturen naar:

Nationale-Nederlanden Bank N.V.
T.a.v. Afdeling Operations Sparen
Postbus 93604
2509 AV Den Haag

Staat uw basisspaarrekening alleen op uw naam en uw betaalrekening op twee namen?

Dan kunt u met onderstaand formulier ‘Doorgeven gegevens betaalrekening voor beëindiging basisspaarrekening’ de gevraagde gegevens aan ons doorgeven. Direct nadat we de gegevens hebben gecontroleerd en verwerkt, beëindigen we uw basisspaarrekening. Daarna maken we het saldo over naar uw betaalrekening.

U kunt het formulier uitprinten, invullen en opsturen per post. Het is belangrijk dat u een kopie van uw paspoort of van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart meestuurt. Het paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn als wij uw verzoek ontvangen.

Stuur ook een kopie mee van een rekeningafschrift van uw betaalrekening. Dit rekeningafschrift mag niet ouder zijn dan één maand. Op de kopie van het afschrift moet het rekeningnummer en de tenaamstelling van de rekening duidelijk leesbaar te zijn. We moeten hiermee kunnen vaststellen dat deze betaalrekening op uw naam staat én op naam van de mederekeninghouder van de betaalrekening.

U kunt dit volledig ingevulde formulier met beide kopieën per post sturen naar:

Nationale-Nederlanden Bank N.V.
T.a.v. Afdeling Operations Sparen
Postbus 93604
2509 AV Den Haag

Hoe kan ik blijven sparen bij Nationale-Nederlanden?

U kunt bij ons blijven sparen met Internetsparen. Open eenvoudig zelf een rekening.

Lees meer over Internetsparen

Wat is Basissparen?

Spaarde u op een Extrarekening, Zekerrekening, Renterekening of Spaarloonrekening? Dan heeft u nu Basissparen. Het is niet mogelijk om een basisspaarrekening te openen.

Variabele rente

De rente op uw basisspaarrekening is variabel. Dit betekent dat de rente steeds kan veranderen. De rente is afhankelijk van ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt, van opbrengsten van belegd spaargeld en van concurrentie.

Actuele spaarrentes

Geld opnemen

Wilt u geld opnemen van uw basisspaarrekening of uw rekening opheffen? U regelt het allemaal via het online opnameformulier.

Rentebijschrijving

U krijgt de rente één keer per jaar bijgeschreven op uw basisspaarrekening. Lees meer in de productvoorwaarden

Niet meer te openen

Een Basisspaarrekening is niet nieuw te openen. Spaarde u op een Extrarekening, Zekerrekening, Renterekening of Spaarloonrekening? Dan is uw rekening omgezet naar Basissparen.

Sparen via internet

Heeft u Basissparen maar wilt u liever het gemak van sparen met een internetspaarrekening? Lees dan meer over Internetsparen, onze online spaarrekening met variabele rente.

Lees meer over Internetsparen

Nationale-Nederlanden Bank

Informatie over Nationale-Nederlanden Bank, onze spaarproducten en spaarbeleid.

Lees meer

Wijzigingen doorgeven

Een wijziging of correctie geeft u eenvoudig aan ons door

Heeft u een basisspaarrekening? Hieronder leest u wat u moet doen als u een wijziging aan ons wilt doorgeven.

Contactgegevens wijzigen

U kunt uw contactgegevens eenvoudig wijzigen met behulp van het wijzigingsformulier.
Stuur dan met dit formulier een kopie mee van uw paspoort of van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart. Uw paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn als wij uw formulier ontvangen.

Tegenrekening wijzigen

U kunt uw tegenrekening eenvoudig wijzigen met behulp van het wijzigingsformulier. Stuur dan met dit formulier een kopie mee van uw paspoort of van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart. Uw paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn als wij uw formulier ontvangen. Stuur ook een kopie mee van een rekeningafschrift van uw nieuwe tegenrekening. Dit rekeningafschrift mag niet ouder zijn dan één maand. Op de kopie van het afschrift moet het rekeningnummer en de tenaamstelling van de rekening duidelijk leesbaar te zijn.

Mederekeninghouder afmelden

Het is niet mogelijk om een mederekeninghouder bij een gezamenlijke spaarrekening af te melden en de rekening op eigen naam te zetten. U kunt uw lopende gezamenlijke basisspaarrekening opheffen en een internetspaarrekening openen alleen op uw naam. Het openen van een nieuwe basisspaarrekening is niet mogelijk.

Internetspaarrekening openen

Mederekeninghouder toevoegen

Het is niet mogelijk om een mederekeninghouder toe te voegen aan een bestaande basisspaarrekening. U kunt uw basisspaarrekening opheffen en een internetspaarrekening openen samen met de mederekeninghouder.

Internetspaarrekening openen

Overlijden melden

U kunt een overlijden melden via de Nabestaandendesk. Onze medewerkers helpen u bij het afhandelen van het overlijden voor de producten die de overledene bij Nationale-Nederlanden heeft lopen.

Nabestaandendesk

Andere wijziging doorgeven?

Wilt u een andere wijziging op uw basisspaarrekening doorgeven dan bovengenoemde onderwerpen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen
Hoe kan ik geld opnemen van mijn basisspaarrekening?

Wilt u geld opnemen van uw basisspaarrekening? Uw opname regelt u volledig online via het opnameformulier Basissparen.

Wilt u juist geld storten op de spaarrekening? U kunt vanaf uw vaste tegenrekening rechtstreeks geld overmaken naar uw basisspaarrekening.

Hoe kan ik geld overmaken naar mijn basisspaarrekening?

U kunt vanaf uw vaste tegenrekening rechtstreeks geld overmaken naar uw basisspaarrekening.

uniqueid


Kunnen wij je helpen?

Je kunt met ons bellen en chatten van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.