Ga direct naar inhoud
Geld lenen voor een auto

Auto financieren?

Vanaf 3,7% rente

  • Een persoonlijke lening tussen € 5.000,- tot € 50.000,-
  • Maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing
  • Altijd boetevrij extra aflossen

Aantrekkelijke rente

U betaalt een aantrekkelijke rente. De rente is vast en gebaseerd op uw situatie én de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen.

Bekijk actuele rente

Geen verrassingen

U weet waar u aan toe bent. U leent een vast bedrag voor een vaste periode. Hierdoor betaalt u een vast bedrag aan rente en aflossing.

Extra aflossen mag

U kunt kosteloos en op elk moment extra aflossen. Hierdoor betaalt u de lening eerder terug. Het maandbedrag verandert niet.

Online aanvragen

U berekent online eenvoudig uw autolening. Daarna vraagt u in enkele stappen een vrijblijvende offerte aan voor een Persoonlijke Lening.

Tips voor auto financieren

Een nieuwe auto aanschaffen is niet iets wat u een-twee-drie doet. Het gaat tenslotte om een behoorlijke uitgave. Naast alle wensen voor uw nieuwe auto, heeft u vast ook vragen over de financiering van uw auto. Wilt u geld lenen voor uw nieuwe auto? We helpen u graag met wat tips op weg.

  • U hoeft een auto niet per se volledig te financieren met een lening. Als u de ruimte heeft om de auto deels met eigen geld te financieren, is dat voordeliger. De voordelen van minder geld lenen zijn lagere maandlasten en u bent uiteindelijk minder kosten kwijt aan rente. 
  • Als u geld voor een auto leent, betaalt u iedere maand een bedrag aan aflossing. Maar bij een auto heeft u ook andere kosten. Bijvoorbeeld de kosten van brandstof, onderhoud, uw autoverzekering en de wegenbelasting. Zet voordat u een auto koopt alle kosten op een rij. Zo heeft u een goed overzicht van alle kosten.
  • Als u een auto met een lening wilt financieren, kan een persoonlijke lening een goede keuze zijn. Bij een persoonlijke lening lost u elke maand af. Hierdoor is de kans kleiner dat u met een restschuld van de lening blijft zitten als u de auto inruilt of verkoopt.
  • Kies niet voor een langere looptijd van de lening dan de periode dat u van plan bent om in de auto te rijden. Zo voorkomt u dat u nog wel voor uw lening betaalt, terwijl u ­­al niet meer in de auto rijdt.
  • Een lening sluit u vaak voor langere tijd af. Houd daarom ook rekening met uw toekomstige situatie. Kunt u in de toekomst nog steeds de maandlasten voor de lening betalen?

Rekenvoorbeeld Persoonlijke Lening

Onderstaand rekenvoorbeeld toont de kosten van een Persoonlijke Lening voor verschillende leenbedragen. Hierbij is uitgegaan van de laagste tarieven en een looptijd van 120 maanden. Lost u extra af tijdens de looptijd? Dan wordt de looptijd korter.

Leenbedrag Maand­bedrag Vaste debetrente / Jaarlijks kosten­percentage Looptijd in maan­den Totale prijs van de lening
€ 50.000,- € 499,13 3,70% 120 € 59.895,-
€ 25.000,- € 250,74 3,80% 120 € 30.089,-
€ 15.000,- € 154,02 4,30% 120 € 18.482,-
€ 10.000,- € 110,52 5,90% 120 € 13.262,-
€ 5.000,- € 62,53 8,70% 120 € 7.503,-

Voorwaarden